Πώς να αλλάξετε το πληκτρολόγιο στο Android τηλέφωνο ή tablet σας

Android πληκτρολόγιο

Το πληκτρολόγιο του τηλεφώνου ή του tablet σας μπορεί να απογειώσει ή να καταστρέψει την εμπειρία σας με την συσκευή. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε «παλέψει» με ένα προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο σε μια άγνωστη συσκευή Android. Άλλες φορές, έχουμε χρησιμοποιήσει πληκτρολόγια με κακή προσβασιμότητα, που καθιστούν δύσκολη τη θέαση των πλήκτρων.

Παρόλο που ορισμένοι χρήστες Android προτιμούν το προεγκατεστημένο πληκτρολόγιο, μπορείτε πάντα να το αλλάξετε και να το εγκαταλείψετε για μια άλλη αξιόπιστη επιλογή.

Μπορείτε να επιλέξετε διάφορες επιλογές πληκτρολογίου. Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα, πιο διάσημα παραδείγματα, ενώ θα δείτε πώς να αλλάξετε το πληκτρολόγιο στην Android συσκευή σας.

Γιατί πρέπει να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο στο Android σας;

Το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο της Samsung θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Για παράδειγμα, η πρόβλεψη λέξεων και η απόκριση αφής θα μπορούσαν να βελτιωθούν. Παρόλα αυτά, το πληκτρολόγιο της Samsung είναι λειτουργικό. Ορισμένες αξιοσημείωτες λειτουργίες περιλαμβάνουν την αποστολή κειμένου, την αναζήτηση στο διαδίκτυο και την προσαρμογή του σχεδιασμού. Ωστόσο, υπολείπεται σε σύγκριση με το πληκτρολόγιο της Google (Gboard) και κάποιων third-party παρόχων.

Η αντικατάσταση του προεπιλεγμένου πληκτρολογίου είναι απλή και μπορείτε να δοκιμάσετε νέες επιλογές μέχρι να βρείτε την ιδανική για εσάς. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με οποιοδήποτε τηλέφωνο Android.

Ποιες είναι οι επιλογές πληκτρολογίου στο Android;

Σε αντίθεση με την Apple, η Google δεν παρεμποδίζει τη λειτουργία πληκτρολογίου από third-party κατασκευαστών. Όταν αλλάζετε ένα πληκτρολόγιο στο Android, το σύστημα εφαρμόζει την αλλαγή σε ολόκληρη τη συσκευή.

Προσοχή. Οι εφαρμογές πληκτρολογίου είναι απλές στην κατασκευή, γεγονός που τις καθιστά ελκυστικές για τους χάκερ. Μια άγνωστη εφαρμογή πληκτρολογίου από έναν επιπόλαιο προγραμματιστή μπορεί να επιβραδύνει τη συσκευή σας και να θέσει σε κίνδυνο τα δεδομένα σας.

Ακολουθούν μερικές κορυφαίες εφαρμογές πληκτρολογίου που πρέπει να δοκιμάσετε για την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Gboard

Το 2021 το Gboard έλαβε μια πλήρη ανανέωση του και συνέχισε να λαμβάνει σχεδιαστικές ενημερώσεις με την πάροδο των ετών. Αυτό το καθιστά μεταξύ των εφαρμογών πληκτρολογίου Android με την καλύτερη εμφάνιση. Είναι η προεπιλεγμένη εφαρμογή πληκτρολογίου στις περισσότερες συσκευές Android.

Το Gboard συγχρονίζει τα δεδομένα σας, όπως οι λέξεις που έχετε μάθει, σε όλες τις συσκευές και στο λογαριασμό σας Google. Είναι επίσης γεμάτο με χρήσιμα πρόσθετα. Ορισμένα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν υποστήριξη για αυτοκόλλητα, GIFs, μετάφραση Google Translate και λειτουργία με το ένα χέρι.

Microsoft SwiftKey

Το Microsoft SwiftKey είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των τεχνολογικά έμπειρων χρηστών. Είναι γνωστό για τη διορατική πρόβλεψη της επόμενης λέξης, το εξελιγμένο πρόχειρο, την ενσωμάτωση του Microsoft Translate, τις ποικίλες επιλογές θέματος και διάταξης και την απρόσκοπτη ενσωμάτωση του Bing. Ένα άλλο πλεονέκτημα για το SwiftKey είναι η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης του με το Bing Chat.

Grammarly

Το πληκτρολόγιο Grammarly σαρώνει την εισαγωγή κειμένου σε πραγματικό χρόνο για να διορθώσει ορθογραφικά και γραμματικά λάθη. Εάν χρησιμοποιείτε τη συσκευή Android για εργασία, μια βοήθεια από το Grammarly μπορεί να σας βοηθήσει. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Grammarly στο διαδίκτυο όταν βρίσκεστε μακριά από το τηλέφωνο ή το tablet σας.

Πώς να αλλάξετε το πληκτρολόγιο στο Android

Μείνετε στο Google Play Store αν ψάχνετε για μια αξιόπιστη και ασφαλή εφαρμογή πληκτρολογίου για Android. Οι περισσότερες εφαρμογές πληκτρολογίου σας επιτρέπουν να ορίσετε μια νέα προεπιλεγμένη εφαρμογή κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, αλλά μπορείτε να το κάνετε και χειροκίνητα.

 1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις.
 2. Πηγαίνετε στο Σύστημα > Γλώσσες και εισαγωγή.
 3. Πατήστε Πληκτρολόγιο στην οθόνη.
 4. Ενεργοποιήστε το πληκτρολόγιο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και απενεργοποιήστε το προεπιλεγμένο.
 5. Πατήστε OK όταν σας ζητηθεί.

Android πληκτρολόγιο αλλαγή

Αν θέλετε να δοκιμάσετε επιλογές πληκτρολογίων στο Google Play Store, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία απρόσκοπτης εναλλαγής πληκτρολογίων του Android και δοκιμάστε άμεσα πολλαπλά πληκτρολόγια.

Πώς να χρησιμοποιήσετε πολλαπλά πληκτρολόγια στο Android

Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποιο πληκτρολόγιο να χρησιμοποιήσετε ή αν προτιμάτε το ένα σε ορισμένες περιπτώσεις και το άλλο σε άλλες, η εναλλαγή μεταξύ των δύο επιλογών είναι εύκολη.

 1. Ενεργοποιείστε τα πληκτρολόγια που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
 2. Πηγαίνετε σε ένα κενό πεδίο κειμένου και πατήστε για να ανοίξετε το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο.
 3. Πατήστε το εικονίδιο του πληκτρολογίου στο κάτω μέρος για να ανοίξετε περισσότερες επιλογές.
 4. Πατήστε μία από τις επιλογές πληκτρολογίου για να αλλάξετε και να αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε.

Android πληκτρολόγιο αλλαγή

Πώς να αλλάξετε το πληκτρολόγιο του Android από την εφαρμογή πληκτρολογίου

Αυτός είναι ίσως ο απλούστερος τρόπος ενεργοποίησης ενός νέου πληκτρολογίου.

 1. Εκκινήστε την εφαρμογή Google Play Store.
 2. Αναζητήστε το SwiftKey (π.χ.) χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης.
 3. Πατήστε Εγκατάσταση.
 4. Αφού εγκατασταθεί, πατήστε Άνοιγμα.
 5. Πατήστε Ενεργοποίηση SwiftKey για να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του πληκτρολογίου οθόνης.
 6. Ενεργοποιήστε το SwiftKey, πηγαίνετε πίσω, πατήστε Επιλογή SwiftKey και επιλέξτε το στο αναδυόμενο παράθυρο Επιλογή μεθόδου εισαγωγής.
 7. Πατήστε Ολοκλήρωση και συνδεθείτε για να ενεργοποιήσετε τις υπόλοιπες λειτουργίες.

Android πληκτρολόγιο αλλαγή

Scroll to Top