Πώς να αποκρύψετε ανεπιθύμητες ή ιδιωτικές εφαρμογές στα Android;

android

Έχει συμβεί σε όλους. Έχετε πάρα πολλές εφαρμογές στο Android σας και νιώθετε άσχημα λόγω της «ακαταστασίας».

Ίσως έχετε εφαρμογές που περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως τραπεζικές εφαρμογές, που θα προτιμούσατε να μην εμφανίζονται στη λίστα εφαρμογών σας. Ίσως θέλετε να αποτρέψετε κάποιο παιδί από το να πατήσει μια εφαρμογή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή, όπως η παραγγελία ενός προϊόντος στο Play Store.

Ευτυχώς, η απόκρυψη των εφαρμογών σε ένα τηλέφωνο Android είναι εύκολη. Ακολουθούν όσα πρέπει να ξέρετε για την απόκρυψη των εφαρμογών.

Πώς να αποκρύψετε εφαρμογές σε Samsung Galaxy

Αν έχετε τηλέφωνο Samsung Galaxy, μπορείτε να παρακάμψετε επιπλέον βήματα χρησιμοποιώντας το One UI της Samsung. Η Samsung κατέστησε δυνατή την απόκρυψη εφαρμογών μεμονωμένα μέσω μιας λίστας.

Για να το κάνετε αυτό:

 1. Σύρετε προς τα πάνω για να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλήρη σελίδα της εφαρμογής σας.
 2. Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία.
 3. Επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 4. Στη σελίδα ρυθμίσεων αρχικής οθόνης, μετακινηθείτε και βρείτε την επιλογή Απόκρυψη εφαρμογών στις οθόνες Αρχική και Εφαρμογές. Πατήστε την.
 5. Αυτό σας μεταφέρει στη σελίδα Επιλογή εφαρμογών, όπου μπορείτε να δείτε τη λίστα των κατεβασμένων εφαρμογών και να επιλέξετε ποιες από αυτές θα αποκρύψετε.
 6. Όταν τελειώσετε, πατήστε Done (εντάξει) και οι εν λόγω εφαρμογές δεν θα εμφανίζονται στην αρχική οθόνη ή στην οθόνη εφαρμογών.

Android smartphone

Απόκρυψη εφαρμογών σε Google Pixel

Πρέπει να κατεβάσετε μια εφαρμογή σε τηλέφωνα Google Pixel, όπως το Google Pixel 8. Μια third-party launcher εφαρμογή αντικαθιστά την τυπική αρχική οθόνη και την πλήρη λίστα εφαρμογών. Ένας τέτοιος εκτοξευτής είναι ο Microsoft Launcher, ο οποίος είναι δωρεάν.

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Launcher για να κρύψετε τις εφαρμογές σας:

 1. Κατεβάστε το Microsoft Launcher από το Play Store και ανοίξτε το.
 2. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην αρχική σελίδα για να επιτρέψετε την πρόσβαση.
 3. Το τηλέφωνό σας σάς ζητά να μεταβείτε στο Microsoft Launcher ως το τρέχον πρόγραμμα εκκίνησης. Αυτό αλλάζει την εμφάνιση της αρχικής σας οθόνης.
 4. Σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω για να δείτε τη σελίδα των εφαρμογών σας.
 5. Από τη σελίδα εφαρμογών, πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία.
 6. Επιλέξτε Κρυφές εφαρμογές.
 7. Αυτό εμφανίζει μια σελίδα όπου αποθηκεύονται οι κρυφές εφαρμογές σας, όταν τις έχετε, και είναι προσβάσιμες μόνο μέσω κωδικού πρόσβασης. Αλλά προς το παρόν, πατήστε Απόκρυψη εφαρμογών.
 8. Πατήστε κάθε εφαρμογή που θέλετε να αποκρύψετε από τη σελίδα αρχικής σελίδας και εφαρμογών. Στη συνέχεια, πατήστε Done (εντάξει) στην επάνω δεξιά γωνία.
 9. Για να επεξεργαστείτε αυτή τη λίστα, ακολουθήστε τα ίδια βήματα για να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα Κρυμμένες εφαρμογές και εισαγάγετε τον κωδικό που επιλέξατε.

Scroll to Top