Πώς να δημιουργήσετε ομαδικό κείμενο στο Android

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο συνεχώς και περνάμε πολλές ώρες της ημέρας online. Γι’ αυτό είναι λογικό να επικρατεί η πεποίθηση ότι δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιούμε Google Messages για την επικοινωνία μας.

Σε τελική ανάλυση, έχετε το WhatsApp και το Snapchat, και αν όλα τα άλλα αποτύχουν, πάντα υπάρχουν τα email τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Ωστόσο, το Google Messages εξακολουθεί να αποδεικνύεται ένα εύχρηστο εργαλείο για άμεση επικοινωνία, ειδικά μετά τις ενημερώσεις που έχουν γίνει στην εφαρμογή τα τελευταία χρόνια. Τώρα, το Google Messages σάς επιτρέπει να κάνετε πολλά από αυτά που έχετε συνηθίσει να κάνετε στις άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Μπορείτε να στείλετε φωνητικά μηνύματα, να δείτε αποδεικτικά ανάγνωσης, ακόμη και να αντιδράσετε σε μηνύματα.

Μια άλλη εξαιρετική δυνατότητα του Messages είναι τα ομαδικά κείμενα, ιδανική για τις στιγμές που χρειάζεται να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε πολλά άτομα, αλλά δεν θέλετε να το κάνετε μεμονωμένα.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι τα συγκεκριμένα βήματα για να κάνετε αυτή τη ρύθμιση, μπορεί να διαφέρουν λίγο ανάλογα με τον κατασκευαστή του τηλεφώνου σας και την έκδοση λειτουργικού συστήματος που εκτελείται. Ωστόσο, εδώ είναι ένας γενικός οδηγός σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας ομαδικών κειμένων στο Android.

Πώς λειτουργούν τα ομαδικά κείμενα στην εφαρμογή Google Messages

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι ομάδων που μπορείτε να δημιουργήσετε στην εφαρμογή Google Messages.

Το πρώτο είναι ένα μαζικό κείμενο. Αυτή η επιλογή λειτουργεί σαν ένα BCC (blind carbon copy) στα email, αλλά αντί να βλέπετε τις απαντήσεις των παραληπτών στο ίδιο νήμα email, θα λαμβάνετε τα κείμενά τους ως μεμονωμένα, ξεχωριστά μηνύματα. Είναι σαν να στείλατε μήνυμα σε κάθε άτομο ξεχωριστά. Οι ομάδες μαζικών κειμένων μπορεί να είναι χρήσιμες για περιπτώσεις όπου δεν θέλετε οι παραλήπτες σας να βλέπουν ο ένας τις απαντήσεις του άλλου ή ακόμη και να γνωρίζουν ποιος άλλος έλαβε το μήνυμα.

Ο δεύτερος τύπος είναι τα ομαδικά MMS. Αυτό μοιάζει περισσότερο με τις ομαδικές συνομιλίες που έχετε συνηθίσει σε άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε με φίλους ή συγγενείς (όπως το Messenger ή το Viber). Οι απαντήσεις όλων εμφανίζονται στο ίδιο νήμα της ομάδας και όλα τα μέλη μπορούν να δουν ποιος άλλος είναι στην ομάδα και ποιες είναι οι απαντήσεις του άλλου. Το ομαδικό MMS είναι ιδανικό για συλλογικές ή κοινωνικές συνομιλίες, όταν δεν σας πειράζει οι παραλήπτες σας να διαβάζουν τις απαντήσεις όλων των άλλων. Ωστόσο, σημειώστε ότι ανάλογα με την τοποθεσία και την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας, η επιλογή ομαδικών MMS ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη σε εσάς.

Δημιουργία ομαδικού κειμένου στο Google Messages

Είναι εύκολο να στείλετε ένα ομαδικό κείμενο στο Android χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Messages (Μηνύματα). Δείτε πώς να το κάνετε:

 • Εκκινήστε την εφαρμογή Messages
 • Πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία.
 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις Μηνυμάτων > Για προχωρημένους > Ομαδικά μηνύματα.
 • Ρυθμίστε το είτε σε μαζικό κείμενο, είτε σε ομαδικό MMS, ανάλογα με τις ανάγκες σας.
 • Επιστρέψτε στην κύρια λίστα συνομιλιών σας.
 • Πατήστε το κουμπί Έναρξη συνομιλίας στο κάτω μέρος.
 • Πατήστε Δημιουργία ομάδας στο παράθυρο Νέα συνομιλία.
 • Εισαγάγετε το όνομα, τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση email των ατόμων που θέλετε να προσθέσετε στο κείμενο της ομάδας.
 • Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κύλιση στη λίστα επαφών σας και να επισημάνετε το σημάδι επιλογής δίπλα στα ονόματά τους.
 • Πατήστε Επόμενο.
 • (Προαιρετικό) Πληκτρολογήστε ένα όνομα για την ομάδα σας. Στις ομάδες μαζικού κειμένου, το όνομα της ομάδας είναι ορατό μόνο σε εσάς. Στα ομαδικά MMS, όλοι στην ομάδα μπορούν να το δουν.
 • Πατήστε Τέλος για να δημιουργήσετε την ομάδα σας.
 • (Προαιρετικό) Για να προσθέσετε περισσότερα άτομα στην ομάδα αργότερα, πατήστε το εικονίδιο Προσθήκη επαφής στο επάνω μέρος του νήματος συνομιλίας. Πληκτρολογήστε το όνομα, τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση email του νέου μέλους ή επιλέξτε από τη λίστα επαφών σας.
 • (Προαιρετικό) Για να μετονομάσετε την ομάδα σας, πατήστε στις τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία. Επιλέξτε Λεπτομέρειες ομάδας από το μενού, πατήστε το όνομα της ομάδας και εισαγάγετε ένα νέο.
 • Αφού δημιουργήσετε το ομαδικό σας κείμενο, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την αποστολή μηνυμάτων.

 

 

 

Scroll to Top