Πώς να καθαρίσετε σωστά το laptop σας – Tips για την οθόνη, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι

Ο καθαρισμός του laptop σας μπορεί να σας βοηθήσει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του και να κάνει πιο εύκολη τη δική σας.

Τα πληκτρολόγια των υπολογιστών είναι τόποι αναπαραγωγής μικροβίων. Στην πραγματικότητα, το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων συνιστά να καθαρίζετε τακτικά το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή σας, μαζί με άλλες επιφάνειες που αγγίζονται συχνά. Ενώ καθαρίζετε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να καθαρίσετε και την οθόνη του φορητού υπολογιστή σας. Ο καθαρισμός της οθόνης σας θα κάνει πολύ πιο εύκολη και ευχάριστη τη χρήση του υπολογιστή.

Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε το πληκτρολόγιό σας:

  1. Απενεργοποιήστε τον φορητό υπολογιστή και αποσυνδέστε την μπαταρία
  2. Ανοίξτε τον φορητό υπολογιστή.
  3. Γυρίστε τον φορητό υπολογιστή ανάποδα και χτυπήστε τον απαλά για να απαλλαγείτε από τυχόν ψίχουλα.
  4. Ψεκάστε λίγο σπρέι καθαρισμού στο πληκτρολόγιο. Αυτό θα βοηθήσει να απελευθερωθούν η σκόνη και τα υπολείμματα που έχουν κολλήσει ανάμεσα στα πλήκτρα.
  5. Τοποθετήστε τον φορητό υπολογιστή σε μια επίπεδη επιφάνεια και σκουπίστε το πληκτρολόγιο με ένα μικρό εξάρτημα βούρτσας.
  6. Βρέξτε μερικές μπατονέτες με οινόπνευμα και καθαρίστε τα πλήκτρα, την πάνω επιφάνειά τους και ανάμεσα τους. Βεβαιωθείτε ότι οι μπατονέτες είναι απλώς υγρές και όχι βρεγμένες.
  7. Εφαρμόστε λίγο καθαριστικό ζελέ για πληκτρολόγια, ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία.

Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε την οθόνη LCD

  • Ψεκάστε την οθόνη σας με σπρέι συμπιεσμένου αέρα για να αφαιρέσετε τυχόν επιφανειακή σκόνη.
  • Φτιάξτε ένα διάλυμα από λευκό ξύδι και απεσταγμένο νερό (σε ίσα μέρη).
  • Ψεκάστε το διάλυμα ξιδιού σε ένα μαλακό πανί και σκουπίστε απαλά την οθόνη

Μπορείτε να διατηρήσετε την οθόνη σας καθαρή σκουπίζοντάς την περιοδικά με ένα πανί μικροϊνών που έχει σχεδιαστεί ειδικά για υπολογιστές. Αυτά τα πανάκια είναι διαθέσιμα σε καταστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και ειδών γραφείου. Να ελέγχετε πάντα το εγχειρίδιο του φορητού υπολογιστή σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν καθαρισμού στην οθόνη LCD.

Έτσι θα καθαρίσετε το ποντίκι σας

Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε το ποντίκι, εάν έχετε. Αυτό είναι το πιο εύκολο μέρος του φορητού υπολογιστή σας για να καθαριστεί. Απλώς ψεκάστε το πανάκι με λίγο από το διάλυμα ξιδιού και να το σκουπίσετε. Μην ξεχάσετε να γυρίσετε το ποντίκι σας και να σκουπίσετε και το κάτω μέρος.

 

Scroll to Top