Πώς να σταματήσετε τα spam μηνύματα στο iPhone μια για πάντα – Χρήστες αποκαλύπτουν ένα ιδιοφυές hack

Τα “hacks” για iPhone είναι άπειρα. Είτε πρόκειται για το πώς να πιάσετε τον σύντροφό σας να σας απατάει μέσω του “hack” των διαγραμμένων μηνυμάτων, είτε για το πώς να βγάζετε επαγγελματικές φωτογραφίες χρησιμοποιώντας το smartphone σας, είτε για το πώς να σταματήσετε τα spam μηνύματα, για όλα υπάρχει ένα κόλπο που κυκλοφορεί στα social media.

Ειδικά τα spam μηνύματα αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για πολλούς, καθώς γεμίζουν τα εισερχόμενα σας, ενώ μπορεί να σας ανησυχήσουν και να μην γνωρίζετε εάν πρόκειται για ένα σημαντικό μήνυμα ή όχι.

Το κόλπο για τα spam μηνύματα στο iPhone

Ωστόσο, χρήστες του Reddit ανακάλυψαν ένα έξυπνο κόλπο για να σταματήσουν οριστικά τα spam μηνύματα για τους χρήστες των iPhone. Ο χρήστης, SpecialistSeesaw650, μοιράστηκε την εμπειρία του στην ομάδα r/iPhone. Η ανάρτηση έγραφε: «Πώς εγώ, που χρησιμοποιώ συσκευές Apple από πάντα, μόλις τώρα μαθαίνω για αυτό το κόλπο;»

Η ανάρτηση εξηγούσε τη διαδικασία: «Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις και πατήστε μηνύματα, κατεβείτε προς τα κάτω και επιλέξτε ‘φιλτράρισμα άγνωστων αποστολέων’ και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τον διακόπτη. Με αυτόν τον τρόπο, το κινητό σας θα ταξινομεί τα μηνύματα από άτομα που δεν βρίσκονται στη λίστα επαφών σας σε μια ξεχωριστή λίστα. Θα δείτε ότι έχετε μήνυμα, αλλά μπορείτε απλά να σύρετε προς τα αριστερά για να το διαγράψετε».

Πώς να ενεργοποιήσετε το φίλτρο για τα spam μηνύματα

Εάν δυσκολεύεστε να βρείτε τη ρύθμιση στο iPhone σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, μετά στα Μηνύματα και στη συνέχεια στην ενότητα «Φιλτράρισμα άγνωστων αποστολέων» όπου θα βρείτε έναν διακόπτη “Φίλτρο άγνωστων αποστολέων” τον οποίο πρέπει να ενεργοποιήσετε ώστε το κουμπί να γίνει πράσινο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να σημειώσετε προτού το κάνετε.

Προσοχή στις επαφές για να μην χάσετε μηνύματα

Χρήστες του Reddit έδωσαν στους χρήστες iPhone μια χρήσιμη συμβουλή: προσθέστε περισσότερους αριθμούς στις επαφές σας για να μην χάσετε μηνύματα από φίλους που έχουν αλλάξει αριθμό. Αυτό είναι σημαντικό για τη λήψη μηνυμάτων από την τράπεζά σας, τον γιατρό σας ή οποιαδήποτε υπηρεσία που χρησιμοποιεί κωδικούς για να διατηρήσει την ασφάλεια του λογαριασμού σας. Αυτά τα μηνύματα ενδέχεται να μην εμφανιστούν εάν ο αριθμός δεν είναι αποθηκευμένος στο τηλέφωνό σας.

Πώς να σβήσετε πολλά μηνύματα μαζί στο iPhone

Υπάρχει επίσης ένας εύκολος τρόπος για να απαλλαγείτε άμεσα από πολλά μηνύματα που δεν θέλετε. Μια ανάρτηση έγραφε: «Μόλις έμαθα ότι μπορείτε να σύρετε, με τα δύο δάχτυλα, προς τα πάνω ή προς τα κάτω, πάνω στα μηνύματα, να επιλέξετε πολλά μαζί και να διαγράψετε μέσα σε δευτερόλεπτα. Ή απλά επιλέξτε “ όλα” και διαγράψτε τα»

Αναφορά ή αποκλεισμός αριθμών

Και υπάρχει ακόμα ένα κόλπο για να σταματήσετε τα spam μηνύματα. Καθώς αποφασίζετε ποια μηνύματα να κρατήσετε ή να διαγράψετε, μπορείτε να κάνετε αναφορά ή να αποκλείσετε αυτά που δεν θέλετε. Ο SpecialistSeesaw650 μοιράστηκε αυτή τη συμβουλή: «Επίσης, στο τέλος κάθε μηνύματος από άγνωστο αριθμό, θα σας ενημερώνουν ότι ο αριθμός δεν υπάρχει στη λίστα επαφών σας και μπορείτε να τον αναφέρετε ως ανεπιθύμητο, καθώς και να τον αποκλείσετε»

Οι χρήστες του Reddit ενθουσιάστηκαν και θέλησαν να μοιραστούν περισσότερες συμβουλές, όπως τον τρόπο προβολής μηνυμάτων από γιατρούς που συχνά παραμένουν κρυφά. Ένας χρήστης είπε: «Τρία βήματα για να το διαχειριστείτε. 1) Φιλτράρισμα σε άγνωστα μηνύματα όπως αναφέρθηκε παραπάνω, 2) επισκεφθείτε επίσης τις Ρυθμίσεις > Ειδοποιήσεις > Μηνύματα > Προσαρμογή ειδοποιήσεων και απενεργοποιήστε τους ‘άγνωστους αποστολείς’ 3) όταν θέλετε να διαγράψετε τα μηνύματα στον φάκελο άγνωστων αποστολέων: κάντε κλικ στις 3 τελείες για να επιλέξετε μηνύματα, μετά κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή και κατόπιν επιλέξτε Διαγραφή και Αναφορά ως ανεπιθύμητο».

Το πρόβλημα με τους κωδικούς 2FA

«Επιπλέον, ίσως θελήσετε να προσθέσετε συντομεύσεις και αριθμούς τηλεφώνου που στέλνουν τακτικά κωδικούς 2FA (έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων) σε μια επαφή (μπορούν να προστεθούν σε μια επαφή συντομεύσεις 5 και 6 ψηφίων). Το πρόβλημα, εάν δεν προσθέσετε συντομεύσεις σε μια επαφή, είναι ότι μπορεί να περιμένετε τον κωδικό και να φαίνεται ότι δεν έχει έρθει. Ελέγξτε τους άγνωστους αποστολείς για να το βρείτε και, στη συνέχεια, προσθέστε τη συντόμευση σε μια επαφή»

 

 

Scroll to Top