Πώς ζουν οι δημιουργοί μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης; Βγάζουν χιλιάδες ευρώ δημιουργώντας τα «κορίτσια των ονείρων»

Rubén Cruz The Clueless Agency AI model

Η επιχείρηση ενήλικου περιεχομένου του Steven Jones, η οποία κάποτε του απέφερε μισό εκατομμύριο έσοδα το μήνα, κατέρρευσε το 2013 εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού, όπως το Pornhub.

Αλλά ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως σπασίκλας της επιστημονικής φαντασίας δηλώνει τώρα ότι «επιστρέφει στο παιχνίδι» του περιεχομένου για ενήλικες, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), την οποία αξιοποιεί για να βοηθήσει τους πελάτες του να φτιάξουν «πικάντικο περιεχόμενο» κατά παραγγελία, στο οποίο απεικονίζονται τα «κορίτσια των ονείρων τους» που έχουν δημιουργηθεί από την AI.

Τα μοντέλα που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη, τα οποία δημιουργήθηκαν από μια ομάδα μάρκετινγκ στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, αποκομίζουν ήδη από 3.200 έως 11.000 δολάρια το μήνα από διαφημιστικές συμφωνίες.

Αυτή τη στιγμή, αυτά τα μοντέλα που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη αρκετά ρεαλιστικά ώστε να ξεγελούν τους ανθρώπους. «Μια μέρα, ένας γνωστός Λατινοαμερικανός ηθοποιός έστειλε μήνυμα για να της ζητήσει να βγούν», όπως αποκάλυψε ο σχεδιαστής μοντέλων AI από την Βαρκελώνη.

Aitana López The Clueless Agency AI model

Αυτός ο σχεδιαστής, ο Rubén Cruz, ο οποίος κατασκεύασε το μοντέλο AI, Aitana López και ίδρυσε το πρακτορείο που «διαχειρίζεται την καριέρα της», The Clueless Agency, δήλωσε ότι αναγνώρισε αμέσως τον διάσημο θαυμαστή που έστειλε προσωπικό μήνυμα στην Aitana.

«Αυτός ο ηθοποιός έχει περίπου 5 εκατομμύρια followers και κάποιοι από την ομάδα μας παρακολουθούσαν την τηλεοπτική σειρά στην οποία συμμετείχε όταν ήταν παιδιά», ανέφερε ο Cruz στο Euronews. «Δεν είχε ιδέα ότι η Aitana δεν υπήρχε».

Aitana López The Clueless Agency AI model

Ο σχεδιαστής δήλωσε ότι ο ίδιος και οι επιχειρηματικοί του εταίροι – η άλλη σχεδιάστρια της Aitana, Diana Núñez, και η υπεύθυνη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του μοντέλου AI, Sofía Novales – αποφάσισαν να στραφούν στα μοντέλα AI για το μάρκετινγκ influencer στο Instagram για να αποφύγουν τα προβλήματα με τις ανθρώπινες ντίβες.

«Το κάναμε για να μπορέσουμε να ζήσουμε καλύτερα και να μην εξαρτόμαστε από άλλους ανθρώπους που έχουν εγωισμούς, που έχουν μανίες ή που απλά θέλουν να βγάλουν πολλά χρήματα ποζάροντας» αποκάλυψε ο Cruz, ο οποίος τόνισε ότι το κίνητρό του ήταν οικονομικό. «Περνούσα μια δύσκολη περίοδο επειδή δεν είχα πολλούς πελάτες» εξήγησε

Rubén Cruz The Clueless Agency AI model

Κάθε εβδομάδα, ο Cruz και η ομάδα του The Clueless έχουν μια συνάντηση για να σχεδιάσουν τις επόμενες στιγμές της φανταστικής ζωής της Αϊτάνα που αξίζουν να αναρτηθούν στο Instagram.

Αποφασίζουν σε ποιους προορισμούς θα μπορούσε να ταξιδέψει, τι θα μπορούσε να φορέσει και ποιες προσωπικές πληροφορίες θα μπορούσε να μοιραστεί με τους πάνω από 300.000 ακολούθους της.

«Τον πρώτο μήνα, συνειδητοποιήσαμε ότι οι άνθρωποι ακολουθούν ζωές, όχι εικόνες», δήλωσε ο Cruz. «Αφού δεν είναι ζωντανή, έπρεπε να της δώσουμε λίγη πραγματικότητα, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να συσχετιστούν μαζί της με κάποιο τρόπο. Έπρεπε να πούμε μια ιστορία».

Rubén Cruz The Clueless Agency AI model

«Η διεστραμμένη εφευρετικότητα των πελατών μου με ανησυχεί»

Η ιστορία έχει σημασία και για την πιο ενήλικη επιχείρηση μοντέλων του Steven Jones, η οποία δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η καθημερινή εστίαση δεν είναι τόσο η επινόηση ιδεών όσο η αστυνόμευση των χειρότερων παρορμήσεων των πελατών του.

Παρόλο που ο δημιουργός εικόνων τεχνητής νοημοσύνης της νέας εταιρείας του διαθέτει «προστατευτικές μπάρες« για να αποτρέψει τους χρήστες από το να αποδίδουν παιδική πορνογραφία, πράξεις βίας ή “deepfakes” διασημοτήτων, ο Jones δήλωσε ότι η διεστραμμένη εφευρετικότητα των πελατών του τον ανησυχεί.

«Βλέπω ορισμένα πράγματα που πληκτρολογούν οι άνθρωποι και ελπίζω πολύ ότι προσπαθούν να δοκιμάσουν το μοντέλο, όπως εμείς. Ελπίζω να μην θέλουν να δουν τα πράγματα που πληκτρολογούν», δήλωσε ο Jones στην Washington Post.

Όπως είπε, οι πελάτες των νέων ιστότοπων του αναπτύσσουν συνεχώς πονηρές παρακάμψεις και μερικές φορές λειτουργούν. «Ένα παράδειγμα», όπως είπε, «ήταν η ενήλικη γυναίκα χωρίς στήθος», την οποία φαίνεται να χρησιμοποιούν οι χρήστες σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν “παιδικούς” χαρακτήρες για τις αρρωστημένες και παράνομες, παιδόφιλες φαντασιώσεις τους.

Ο Jones δήλωσε ότι ο ίδιος και το προσωπικό του αποσύρουν τις εικόνες που άλλοι χρήστες των ιστότοπων του επισημαίνουν ως καταχρηστικές. Η τρέχουσα λίστα τους με τις αποκλεισμένες προτροπές δημιουργίας εικόνων από τεχνητή νοημοσύνη περιέχει ήδη 1.000 όρους.

Scroll to Top