Πρωτοποριακή «κορδέλα AI» σας επιτρέπει να ελέγχετε τα όνειρά σας – Πώς λειτουργεί

Halo Prophetic

Μία εταιρεία δημιούργησε μία περίεργη κορδέλα ΑΙ (τεχνητή νοημοσύνη) που υπόσχεται ότι θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τα όνειρά τους.

Το Halo είναι ένα gadget που δημιουργήθηκε από την Prophetic και χρησιμοποιεί υπερήχους για να προκαλέσει διαυγή όνειρα. Μάλιστα πρόσφατα η εταιρεία άνοιξε μία λίστα για να εγγραφούν όσοι ενδιαφέρονται για τον πρωτοποριακό αυτό αντικείμενο

Τα διαυγή όνειρα είναι η πράξη της επίγνωσης ότι βρίσκεσαι σε ένα όνειρο και μερικές φορές η δυνατότητα να ελέγχεις τι συμβαίνει. Πιστεύεται ότι ένα από τα οφέλη των ονείρων αυτών είναι ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να είναι πιο παραγωγικοί στον ύπνο τους.

«Ο συνδυασμός υπερήχων και μοντέλων μηχανικής μάθησης μας επιτρέπει να ανιχνεύουμε πότε οι ονειροπόλοι βρίσκονται σε REM για να προκαλέσουμε και να σταθεροποιήσουμε τα διαυγή όνειρα. Μαζί θα επιδιώξουμε τις απαντήσεις στα μεγαλύτερα ερωτήματα της ζωής», εξηγεί ο ιστότοπος της Prophetic.

To Halo

Προηγουμένως, η Prophetic αναζητούσε εθελοντές που είχαν συμμετάσχει σε μελέτες για διαυγή όνειρα στο παρελθόν. Η εταιρεία άνοιξε τώρα μια διαδικασία εγγραφής για οποιονδήποτε μπορεί να δοκιμάσει το gadget.

«Το Halo είναι ένα εργαλείο για τους ανθρώπους που εξερευνούν το υποσυνείδητό τους. Πρόκειται για το πιο προηγμένο wearable νευροτεχνολογίας που έχει δημιουργηθεί ποτέ. Το σύστημα νευροδιέγερσης κλειστού βρόχου του Halo αναδημιουργεί τεχνητά τα μοτίβα ακολουθίας νευρικής ενεργοποίησης των φυσικών διαυγών ονείρων κατά παραγγελία, χρησιμοποιώντας εστιασμένους υπερήχους πολλαπλών στοιχείων, δημιουργικούς τρισδιάστατους ελέγχους χωρικών παλμών, δεδομένα εκπαίδευσης fMRI και αισθητήρες EEG» αναφέρει η Prophetic.

Halo Prophetic

Η εταιρεία ζητά προκαταβολή 100 δολαρίων από όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν τη συσκευή. Ωστόσο αναφέρει ότι το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί από το συνολικό κόστος του Halo, το οποίο προς το παρόν υπολογίζεται σε 2.000 δολάρια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί στο 100% της. Επίσης οι 1.000 πρώτοι ενδιαφερόμενοι που θα πραγματοποιήσουν την κατάθεση των 100 δολαρίων θα αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση στην αντίστοιχη εφαρμογή Prophetic για ένα χρόνο. 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να δείχνει ότι η συσκευή Halo λειτουργεί πραγματικά. Η Prophetic αποκάλυψε προηγουμένως ότι στόχος της ήταν να ξεκινήσει την αποστολή των συσκευών της το 2025.

Οι περισσότεροι άνθρωποι λέγεται ότι περνούν περίπου το ένα τρίτο της ζωής τους κοιμώμενοι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια συσκευή όπως το Halo θα μπορούσε να είναι επαναστατική και ακόμη και να αλλάξει τη ζωή τους.

Scroll to Top