Σοκ για Apple και Samsung – Ποια είναι η εταιρεία Transsion που μπήκε στο Τop5 των πωλήσεων smartphones

Οι μεγαλύτερες εταιρείας smartphones, όπως η Samsung και η Apple, έμειναν στα ίδια επίπεδα ή έχασαν έδαφος στις παγκόσμιες πωλήσεις κινητών φέτος. Ωστόσο ένας σχετικά άγνωστος κατασκευαστής τηλεφώνων από την Κίνα εκτοξεύτηκε στις 5 κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο, καθώς πούλησε σχεδόν τον ίδιο αριθμό τηλεφώνων με την OPPO.

Η Tanssion, ο κατασκευαστής των τηλεφώνων Tecno, Itel και Infinix, ανέβηκε από το 6% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς το 2022 στο 9% το 2023. Πρόκειται για ένα άλμα 50%, ενώ οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της έχασαν έδαφος.

Σύμφωνα με την έκθεση της Canalys για τις πωλήσεις smartphones κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023, η Samsung και η Apple ηγούνται των συνολικών πωλήσεων με 20% και 17% του μεριδίου της αγοράς αντίστοιχα. Ωστόσο και οι δύο εταιρείες γνώρισαν απώλειες σε σχέση με το 2022 (22% και 18% αντίστοιχα). Η Xiaomi ισοφάρισε την περυσινή επίδοσή της, ενώ η OPPO σημειώνει σταθερή κάθοδο τα τελευταία δύο χρόνια. Η BBK vivo έχασε τη θέση της στο top-5, την οποία κατείχε για πολλά χρόνια.

Συνολικά, οι αναλυτές της Canalys τονίζουν ότι οι πωλήσεις smartphone μειώθηκαν μόλις 1% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2022, αλλά σε σύγκριση με την πτώση της αγοράς smartphone νωρίτερα φέτος, υπάρχει μία «επιβράδυνση της πτώσης της» χάρη στις «περιφερειακές ανακάμψεις και τη ζήτηση αναβάθμισης νέων προϊόντων».

Η εταιρεία έκπληξη Transsion

Η Transsion ιδρύθηκε το 2006 και ξεχωρίζει από άλλους κινεζικούς κατασκευαστές τηλεφώνων καθώς έχει επικεντρωθεί στην Αφρική, προσαρμόζοντας τα smartphone της για τους χρήστες εκεί. Επίσης έχει πωλήσεις τηλεφώνων στη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική, ενώ πρόσφατα έκανε «άνοιγμα» και στην Ινδία.

Πρόσφατα υιοθέτησε την στρατηγική να πουλάει αξιόπιστα τηλέφωνα σε «επιθετικά» χαμηλές τιμές. Επίσης παρουσίασε ένα smartphone με rollabe οθόνη, γεγονός που δείχνει ότι η Transsion είναι πρόθυμη να πειραματιστεί με νέα project αντί να αντιγράφει απλώς τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με την έκθεση, «η Samsung μειώνει την επαφή της με την κατηγορία entry-level για να επικεντρωθεί στην κερδοφορία», αφήνοντας χώρο για εταιρείες, όπως η Transsion, να αρπάξουν την ευκαιρία. «Αυτές οι βραχυπρόθεσμες νίκες μπορεί να μετατραπούν σε πιο βιώσιμη μακροπρόθεσμη επιτυχία αν η Xiaomi και η TRANSSION παίξουν καλά τα χαρτιά τους», καταλήγει η έκθεση.

Η Apple, η οποία λάνσαρε τη σειρά iPhone 15 με περίπου οκτώ ημέρες να απομένουν για το τρίμηνο, επωφελήθηκε από τις προπαραγγελίες το περασμένο τρίμηνο, αλλά είναι εγγυημένο ότι θα παρουσιάσει άνοδο στις πωλήσεις το επόμενο τρίμηνο. Η Samsung, εν τω μεταξύ, θα πρέπει να υπολογίζει στις πωλήσεις του Galaxy S23 FE και της Black Friday για να αντέξει μέχρι τις αρχές του 2024 και την κυκλοφορία του Galaxy S24. Τέλος η OPPO ελπίζει ότι οι κυκλοφορίες των OnePlus 12 και Find N3 Flip θα την βοηθήσουν να ανακάμψει μέχρι το τέλος του 2023.

Scroll to Top