Το iPhone σας έχει μια δωρεάν μυστική λειτουργία για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε – Πώς να την ενεργοποιήσετε

ύπνος iPhone

Το iPhone σας έχει μια δωρεάν ενσωματωμένη λειτουργία, την οποία κάποιοι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει και για την οποία κάποιοι πληρώνουν πολλά χρήματα.

Το να καταφέρνετε να περάσετε τη νύχτα χωρίς διακοπές είναι σίγουρα πιο δύσκολο για κάποιους από άλλους. Έτσι, αν διαπιστώνετε ότι δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, θα χαρείτε να μάθετε ότι το iPhone σας έχει στην πραγματικότητα μια δωρεάν μυστική λειτουργία που σας βοηθά να κοιμηθείτε και την οποία πιθανότατα δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ.

Για πολλούς είναι πραγματικά δύσκολο να κοιμηθούν σε απόλυτη ησυχία. Και συνήθως το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με λίγο «λευκό θόρυβο» στο παρασκήνιο.

Μάλιστα πολλοί άνθρωποι πληρώνουν για αρκετά χρήματα για να αποκτήσουν μια συσκευή «λευκού θορύβου». Ωστόσο ότι μια τέτοια λειτουργία είναι ενσωματωμένη ήδη στο iPhone ;

Οι συσκευές της Apple έχουν όλες ενσωματωμένη μια λειτουργία λευκού θορύβου, αρκεί να έχετε iPhone 6s ή μεταγενέστερο και να «τρέχουν» με iOS 15 ή μεταγενέστερο.

ύπνος iPhone
πηγή: freepik

Τι είναι ο λευκός θόρυβος

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι ο λευκός θόρυβος, ο Dr David Neubauer, αναπληρωτής καθηγητής ψυχιατρικής και επιστημών συμπεριφοράς στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, εξηγεί: «Το βασικό χαρακτηριστικό των ηχητικών συσκευών είναι ο σταθερός ήχος σε αντίθεση με τους μεταβαλλόμενους ήχους όπως με τη μουσική, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Ο εγκέφαλός μας δίνει προσοχή στον μεταβαλλόμενο ήχο, αλλά ένας άνετος σταθερός ήχος μπορεί να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε».

Προφανώς, ανάλογα με το πού ζείτε και τις συνθήκες διαβίωσής σας, ο ήχος μπορεί να είναι ούτως ή άλλως σταθερός.Αλλά για όσους έχουν ένα σιωπηλό σπίτι και ήσυχους γείτονες, τα μηχανήματα λευκού θορύβου παρέχουν αυτό το κομμάτι θορύβου που ελπίζουν ότι θα τους βοηθήσει να αποκοιμηθούν.

ύπνος
πηγή: freepik.com

iPhone: Πώς ενεργοποιείτε τη λειτουργία

Η λειτουργία του iPhone δεν φέρει την ονομασία “λευκός θόρυβος”, αλλά αντίθετα ονομάζεται “ήχοι φόντου”.

Για να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι απλά να μεταβείτε στις ρυθμίσεις, ακολουθούμενη από την επιλογή Προσβασιμότητα, στη συνέχεια ήχος/οπτικά και στη συνέχεια θα βρείτε την επιλογή Ήχοι φόντου.

Μόλις ενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή, θα σας υποδεχτούν κάποιοι χαλαρωτικοί ήχοι καταρράκτη και φύσης που θα σας βοηθήσουν να αποκοιμηθείτε.

Η ποικιλία των ήχων από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε είναι μεγάλη, συμπεριλαμβανομένων ήχων βροχής, ρυακιού, ωκεανού, ισορροπημένου θορύβου, δυνατού θορύβου και σκοτεινού θορύβου.

Αυτοί οι ήχοι μπορούν επίσης να ρυθμιστούν σε ένταση για να διασφαλίσετε ότι η εμπειρία είναι κατάλληλη για εσάς.

Scroll to Top