Τρομακτικό βίντεο δείχνει ένα ρομπότ να «επιβιώνει» από κλωτσιές και γροθιές, προτού σπάσει το ίδιο του το χέρι με ένα σφυρί

Unitree G1 ανρθωποειδές ρομπότ

Με βάση τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα ρομπότ στα βίντεο επίδειξης, δύσκολα θα μπορούσατε να τα κατηγορήσετε ότι θέλουν να ανατρέψουν την ανθρωπότητα.

Ωστόσο ένα νέο τρομακτικό βίντεο δείχνει ένα ένα ανθρωποειδές ρομπότ να αντέχει στο «ξύλο» από έναν άνθρωπο χειριστή, πριν σπάσει τα ίδια του τα δάχτυλα με ένα σφυρί. Μάλιστα, το ρομπότ επιδεικνύει τις απίστευτα εύκαμπτες αρθρώσεις του, στρεβλώνοντας τον εαυτό του σαν κάτι βγαλμένο από την ταινία «Εξορκιστής».

Ενώ μπορεί να είναι εντυπωσιακές, αυτές οι ανατριχιαστικές κινήσεις οδήγησαν ορισμένους σχολιαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να χαρακτηρίσουν το ρομπότ “απολύτως τρομακτικό”.

Αλλά με ύψος μόλις 127 εκατοστά – περίπου το ύψος του μέσου 8χρονου – το Unitree G1 ίσως δυσκολευτεί να καταστρέψει την ανθρωπότητα.

Unitree G1 ανρθωποειδές ρομπότ

Το τρομακτικό βίντεο

Στην αρχή του βίντεο, το ανθρωποειδές ρομπότ εμφανίζεται «τσαλακωμένο» στο πάτωμα, πριν σηκωθεί με τις εύκαμπτες αρθρώσεις του. Αυτή η ευελιξία φαίνεται να είναι κάτι που η Unitree θέλει να τονίσει, καθώς το βίντεο δείχνει επίσης το ρομπότ να διπλώνεται.

Με βάρος μόλις 35 κιλά, το G1 είναι ένα φορητό ρομπότ, όπως δείχνει ένας υπάλληλος της Unitree σηκώνοντας το διπλωμένο ρομπότ στα χέρια του. Ωστόσο, αυτές οι συγκεκριμένες συστροφές είναι πολύ πιθανό να έχουν σχεδιαστεί για να μιμηθούν ένα πρόσφατο βίντεο στο οποίο η Boston Dynamics επιδεικνύει την ευελιξία του ανθρωποειδούς ρομπότ Atlas.

Σε μια άλλη κίνηση που φαίνεται να εμπνέεται από τις μοναδικές παρουσιάσεις της Boston Dynamics, η ομάδα Unitree υποβάλλει επίσης το ρομπότ της σε μια σειρά από κλωτσιές και γροθιές στο στήθος.

Παρά τις επανειλημμένες επιθέσεις, το G1 καταφέρνει να αντέξει, παραπατάει προς τα πίσω για να ξαναβρεί την ισορροπία του και τελικά παραμείνει όρθιο,

«Ανατριχιαστικό»

Ορισμένοι χρήστες των social media δεν εντυπωσιάστηκαν από τις δοκιμές του ρομπότ, χαρακτηρίζοντας τις παράξενες κινήσεις του ρομπότ ως “ανατριχιαστικές”.

«Μπαίνουμε επίσημα στην εποχή των ρομπότ-ακροβατών», έγραψε ένας χρήστης κάτω από το βίντεο της Unitree στο YouTube. Ένας άλλος αστειεύτηκε ότι η Unitree «προσπαθούσε να νικήσει τη Boston Dynamics στο “πιο ανατριχιαστικό σήκωμα από το πάτωμα”».

Αρκετοί επεσήμαναν επίσης την ελαφρώς εκνευριστική δήλωση αποποίησης ευθυνών στο τέλος του βίντεο που αναφέρει: «Ζητείται από τους χρήστες να διατηρούν επαρκή απόσταση ασφαλείας».

«Δεν μπορούμε να τα έχουμε να συνωμοτούν εναντίον μας, έτσι δεν είναι;» αστειεύτηκε ένας.

Μερικοί σχολιαστές φάνηκαν μάλιστα να ανησυχούν ειλικρινά ότι το ρομπότ μπορεί να αρχίσει να δυσανασχετεί με την κακοποίηση.

«Γιατί πρέπει πάντα να κλωτσάνε/γρονθοκοπούν το ρομπότ, θα το πάρουν προσωπικά όταν έρθει η μοναδικότητα» ανέφερε ένας χρήστης.

«Έχω την αίσθηση ότι όλα αυτά τα εισαγωγικά βίντεο για τα ανδροειδή με το αχρείαστο μέρος που τα κλωτσάνε και τα χτυπούν θα επιστρέψουν για να μας στοιχειώσουν κάποια μέρα» συμπλήρωσε ένας ένας άλλος.

Εν τω μεταξύ, ένας σχολιαστής πρόσθεσε απλώς: “Μην τον κλωτσάτε δυνατά έχει αισθήματα”.

Unitree G1 ανρθωποειδές ρομπότ

Το ρομπότ σπάει το ίδιο του το χέρι

Σε μια άλλη περίεργη λεπτομέρεια, το βίντεο δείχνει το G1 να σπάει τα ίδια του τα χέρια με ένα σφυρί.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένας σχολιαστής αστειεύτηκε λέγοντας ότι αυτή ήταν η “λειτουργία εισπράκτορα χρεών” του ρομπότ. Ωστόσο, αυτή η φαινομενικά ασυνήθιστη δοκιμή μπορεί στην πραγματικότητα να καταδείξει μια σημαντική ικανότητα.

Πρόσφατα, αποκαλύφθηκε ότι η Shadow Robot Company, μια βρετανική εταιρεία, είχε αναπτύξει ένα εξαιρετικά ανθεκτικό ρομποτικό χέρι για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ρομποτικής τεχνητής νοημοσύνης της Google DeepMind.

Ομοίως, τα δοκιμαστικά βίντεο της Shadow Robot Company έδειχναν το ρομποτικό τους χέρι να χτυπιέται με σφυριά και να χτυπιέται από έμβολα. Αυτή η ανθεκτικότητα είναι απαραίτητη, επειδή τα τεχνητά νοήμονα είναι συχνά πολύ τραχιά και σπασμωδικά όταν μαθαίνουν να χειρίζονται ρομπότ, με αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά σπασίματα.

Η Unitree σημειώνει ότι τα χειριστήρια του G1 είναι “καθοδηγούμενα από τη μίμηση και την ενισχυτική μάθηση”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μια πιο σκληρή κατασκευή θα μπορούσε να προορίζεται για την επιβίωση της διαδικασίας εκμάθησης της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ωστόσο, δεν φαίνεται ότι η Unitree έχει θυσιάσει την επιδεξιότητα για τη σκληρότητα, καθώς το βίντεο δείχνει επίσης το G1 να χρησιμοποιεί το τρίδακτυλο χέρι του για να εκτελέσει μια σειρά από εργασίες.

Το G1 επιδεικνύει μερικές κινήσεις σε στυλ πολεμικών τεχνών με ένα ραβδί, αποκεφαλίζει ένα μπουκάλι αναψυκτικού, συνθλίβει ένα καρύδι και επιδεικνύει ακόμη ότι μπορεί να κάνει συγκόλληση.

Unitree G1 ανρθωποειδές ρομπότ

Ωστόσο, ορισμένοι σχολιαστές ενοχλήθηκαν από την εκπληκτική ποσότητα δύναμης που ήταν σε θέση να παράγει το μικρό ρομπότ.

«Είμαι ο μόνος που ανησυχεί για το γεγονός ότι αυτό το ρομπότ μπορεί να συνθλίψει καρύδια με τα γυμνά του χέρια;», «Φαντάστηκε κανείς άλλος ένα ανθρώπινο κρανίο, που συνθλίβεται κάτω από τη γροθιά του ρομπότ, αντί για το καρύδι;» ήταν κάποια από τα σχόλια. 

Unitree G1 ανρθωποειδές ρομπότ

Scroll to Top