Βίντεο: Άνδρας με εμφύτευμα της Neuralink του Έλον Μασκ παίζει σκάκι μόνο με τη σκέψη

Στη δημοσιότητας έδωσε ο Έλον Μασκ, ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει ένα τετραπληγικό άνδρα να είναι σε θέση να παίζει σκάκι σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, μόνο με την σκέψη του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του NDTV, ο 29χρονος Noland Arbaugh είναι ο πρώτος άνθρωπος με εμφυτευμένο τσιπ της Neuralink στον εγκέφαλό του και στο βίντεo εμφανίζεται να επιδεικνύει τις νέες του δυνατότητες, μετακινώντας τον κέρσορα από την μία άκρη της σκακιέρας στην άλλη, ενώ η διαδικασία καταγράφεται από έναν μηχανικό.

Στο βίντεο αυτό, ο 29χρονος  ασθενής, φαίνεται ότι είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή του για να παίξει σκάκι και διάφορα παιχνίδια.

«Βλέπετε αυτόν τον κέρσορα στην οθόνη; Αυτός είμαι εγώ… χρησιμοποιώ μόνο τη δύναμη του μυαλού μου» ακούγεται να λέει ο άνδρας. Συμπληρώνει ότι «Το εμφύτευμα έχει ήδη αλλάξει τη ζωή μου», και συμπλήρωσε ότι «Η εγχείρηση ήταν πανεύκολη».

Το ατύχημα του Arbaugh

Ο Noland Arbaugh  δήλωσε ότι υπέστη τραυματισμό του νωτιαίου μυελού σε ένα «φρικτό ατύχημα κατάδυσης» πριν από οκτώ χρόνια. Είπε επίσης ότι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μία ημέρα μετά την επέμβαση Neuralink τον Ιανουάριο, η οποία κύλησε ομαλά.

Σημειώνεται ότι το εμφύτευμά της Neuralink, επιτρέπει στον ασθενή να χρησιμοποιεί τις σκέψεις του για να ελέγχει έναν υπολογιστή. Ο Μασκ δήλωσε ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει να εργάζεται με ασθενείς που έχουν σοβαρούς φυσικούς περιορισμούς, όπως βλάβη του αυχενικού μυελού της σπονδυλικής στήλης ή τετραπληγία.

Δείτε το βίντεο:

Scroll to Top