Αεροσυνοδός αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο κάνει πάντα κρύο στα αεροπλάνα

Αεροπλάνο

Έχετε παρατηρήσει ότι στα αεροπλάνα κάνει πάντα κρύο; Όπως αποκαλύπτει μία αεροσυνοδός με πολλά χρόνια εμπειρίας υπάρχει λόγος που ο θερμοστάτης του αεροπλάνου φαίνεται να είναι τόσο χαμηλός, και δεν είναι μόνο για να πρέπει να φοράτε περισσότερα ρούχα.

Στην πραγματικότητα, θα είστε ευγνώμονες που η θερμοκρασία είναι τόσο χαμηλή όταν συνειδητοποιήσετε τον λόγο

Η Vanessa Settimi, αεροσυνοδός της Swoop Airlines, είπε στο Reader’s Digest τον πραγματικό λόγο για τον οποίο η θερμοκρασία της καμπίνας του αεροπλάνου διατηρείται συχνά στην πιο κρύα πλευρά. «Η θερμοκρασία στην καμπίνα ελέγχεται από τους πιλότους. Έτσι, παρόλο που οι ταξιδιώτες συχνά ζητούν να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια των πτήσεων, αυτή διατηρείται στη δροσερή πλευρά» ανέφερε αρχικά.

Αν αναρωτιέστε ποια είναι η πραγματική θερμοκρασία όταν πετάτε με αεροπλάνο, συνήθως διατηρείται μεταξύ 22°C και 24°C, σύμφωνα με το AeroTime Hub.

Αυτό μπορεί να ακούγεται αρκετά ζεστό, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να αισθάνεστε κρύο, επειδή βρίσκεστε στο κάθισμά σας και δεν κινείστε καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Σύμφωνα με την Vanessa, η θερμοκρασία είναι χαμηλή καθώς βοηθάει στην ναυτία και στην αντιμετώπιση των αναταράξεων, καθώς και στη μείωση των πιθανοτήτων λιποθυμίας σε όσους είναι επιρρεπείς σε αυτή.

Αεροπλάνο
πηγή: freepik.com

Ωστόσο, υπάρχει και ένας άλλος πιο επιστημονικός λόγος που προβάλλεται για το γιατί το αεροσκάφος μπορεί να αισθάνεται κρύο.

Σύμφωνα με την Rosen Aviation, η θερμοκρασία μπορεί να διατηρηθεί χαμηλότερη για να “εξουδετερώσει τις παγωμένες ατμοσφαιρικές συνθήκες που επηρεάζουν την καμπίνα καθώς το αεροπλάνο κερδίζει ύψος».

Ουσιαστικά, καθώς το αεροπλάνο ανεβαίνει στον αέρα, μπορεί να εισέλθει σε ψυχρότερες θερμοκρασίες και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το αεροπλάνο μπορεί να χρειάζεται να είναι πιο κρύο.

Scroll to Top