Αυτό είναι το τεστ που πρέπει να περάσουν οι υπάλληλοι του Netflix αν δεν θέλουν να χάσουν την δουλειά τους

Το Netflix έχει περίπου 13.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και υπάρχει ένα συνεχές «τεστ» που πρέπει να περάσουν για να διατηρήσουν τη δουλειά τους. Το τεστ δεν είναι μια γραπτή εξέταση, αλλά ένα θεωρητικό πλαίσιο που χρησιμοποιείται από τους διευθυντές του γίγαντα του streaming.

Είναι κάτι που το Netflix κάνει εδώ και αρκετό καιρό και για το οποίο κάποιοι το έχουν επικρίνει. Κάποιοι αμφισβήτησαν αν το τεστ ασκεί υπερβολική πίεση στις επιδόσεις των εργαζομένων.

«Αυτή η προσέγγιση θυμίζει την παλιά προσέγγιση “πάνω ή έξω”, δημιουργώντας ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου οι υψηλές επιδόσεις οδηγούνται από τον φόβο της απώλειας της θέσης εργασίας και όχι από το εγγενές κίνητρο να κάνεις την καλύτερη δουλειά σου», έγραψε ένας επικριτής στο LinkedIn.

«Όταν μετριέται με βάση την ατομική απόδοση, η ομαδική συντροφικότητα συχνά χάνεται, και μαζί με αυτήν, τα πολλά οφέλη της ομαδικής παράδοσης υψηλών επιδόσεων – αντικαθίσταται από εσωτερικές διαμάχες και “πολιτικαντισμούς” για να διατηρηθούν οι ατομικοί ρόλοι ασφαλείς» πρόσθεσε.

Netflix
πηγή: Pexels.com/ Nicholas Derio Palacios

Το τεστ του Netflix

Στο νεότερο πολιτιστικό υπόμνημά του, το Netflix εξηγεί: «Αναμένουμε από τους ηγέτες να είναι ισχυροί προγραμματιστές ταλέντων. Και για να διασφαλίσουν ότι έχουν τον κατάλληλο παίκτη σε κάθε θέση, τους ζητάμε να εφαρμόζουν αυτό που αποκαλούμε “τεστ keeper”, ρωτώντας “αν ο Χ ήθελε να φύγει, θα αγωνιζόμουν για να τον κρατήσω;”. Ή “γνωρίζοντας όλα όσα γνωρίζω σήμερα, θα ξαναπροσλάμβανα τον Χ;”».

Εάν η απάντηση σε ένα από αυτά τα ερωτήματα είναι αρνητική, τότε το Netflix πιστεύει ότι «είναι πιο δίκαιο για όλους να χωρίσουν γρήγορα οι δρόμοι τους».

Σύμφωνα με το Business Insider, το τεστ έχει βελτιωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το Netflix είχε ορίσει στο παρελθόν το «τεστ keeper» ως εξής: «Αν ένα μέλος της ομάδας έφευγε για έναν παρόμοιο ρόλο σε άλλη εταιρεία, θα προσπαθούσε ο διευθυντής να το κρατήσει;».

Εάν η απάντηση ήταν αρνητική, τότε το Netflix φέρεται να δήλωσε ότι ο εργαζόμενος έλαβε μια “γενναιόδωρη αποζημίωση” και απολύθηκε, ώστε να βρεθεί ένας ισχυρότερος αντικαταστάτης.

Φαίνεται ότι η πλατφόρμα streaming προσπάθησε να κάνει το διαβόητο τεστ της λίγο λιγότερο «τρομακτικό» στο νέο υπόμνημα και επέμεινε ότι οι διευθυντές θα εξετάζουν ολόκληρο το ιστορικό ενός ατόμου και όχι μόνο μία περίπτωση.

Το υπόμνημα αναφέρει: «Σε γενικές γραμμές, το τεστ μπορεί να ακούγεται τρομακτικό. Στην πραγματικότητα, ενθαρρύνουμε όλους να μιλούν στους διευθυντές τους για το τι πηγαίνει καλά και τι όχι σε τακτική βάση. Αυτό βοηθά στην αποφυγή εκπλήξεων. Οι μάνατζερ αξιολογούν επίσης τα μέλη της ομάδας με βάση ολόκληρο το ιστορικό τους, αντί να εστιάζουν στα λάθη ή στα στοιχήματα που δεν απέδωσαν. Στην Dream Team, χρειάζεστε ανθρώπους που αμφισβητούν το status quo και δοκιμάζουν νέα πράγματα. Έτσι, επιμένουμε με τους εργαζόμενους σε βραχυπρόθεσμες αναποδιές».

Σε συνέντευξή του, ο συν-διευθύνων σύμβουλος της Netflix, Greg Peters, δήλωσε ότι το αρχικό υπόμνημα μπορεί επίσης να είχε επικοινωνήσει λανθασμένα ότι η εταιρεία ήταν ένα “σκληρό και ίσως μαχαιροβγάλτικο μέρος” για να δουλέψει κανείς, κάτι που ο ίδιος επιμένει ότι δεν είναι, όπως αναφέρει το Business Insider.

Σε άλλο σημείο του νέου εγγράφου, το Netflix λέει ότι έχει ως πρότυπο μια επαγγελματική αθλητική ομάδα και όχι μια οικογένεια, επειδή οι οικογένειες μπορεί να είναι “δυσλειτουργικές”.

Scroll to Top