Αυτό ήταν το αρχικό όνομα της Pepsi – Πώς κατέληξε ο δημιουργός της στην ελληνική ονομασία

Pepsi

Οι fans της Pepsi έχουν μείνει άναυδοι καθώς τώρα ανακαλύπτουν πώς ονομαζόταν αρχικά το αναψυκτικό. Η μάχη μεταξύ της Coca-Cola και της Pepsi κρατεί εδώ και χρόνια.

Ωστόσο, είτε πίνετε Coca-Cola είτε Pepsi, συμφωνούν ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βγάζεις ένα ωραίο, κρύο κουτάκι αναψυκτικού από το ψυγείο μια ζεστή μέρα. Βέβαια πολλοί παραδέχονται ότι δεν χρειάζονται καν τις υψηλές θερμοκρασίες ως δικαιολογία.

Αλλά ίσως δεν γνωρίζετε ότι η Pepsi – η οποία παρασκευάζεται από ζάχαρη, νερό, καραμέλα και μπαχαρικά – έκανε το ντεμπούτο της με ένα εντελώς διαφορετικό όνομα. Και φαίνεται ότι ο δημιουργός της δεν είχε έμπνευση για το όνομα.

Το αρχικό όνομα της Pepsi

Το 1893, ο Caleb D. Bradham, από τη Βόρεια Καρολίνα, άρχισε να πουλάει το ανθρακούχο ποτό σε ένα τοπικό φαρμακείο όταν εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο. Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε ως μια παράλληλη δραστηριότητα για να βγάλει λίγα επιπλέον χρήματα. Και όλοι ξέρουμε πως κατέληξε.

Αποδεικνύεται ότι ο Bradham δεν μπορούσε να βρει κάποιο πιασάρικο όνομα για το αναψυκτικό του, και επέλεξε μια παραλλαγή του επωνύμου του.

Το αρχικό προϊόν ονομαζόταν “Brad’s drink” (Το ποτό του Brad).

Pepsi
πηγή: unsplash.com

Το ελληνικό όνομα της Pepsi

Μόνο περίπου μισή δεκαετία αργότερα ο Bradham αγόρασε το όνομα “Pep Kola” από έναν ανταγωνιστή και στη συνέχεια κατέληξε στο όνομα «Pepsi-Cola».

Σύμφωνα με τη γλωσσολογία, το όνομα “Pepsi” προέρχεται από την ελληνική λέξη «πέψη», το οποίο ταιριάζει με το παλιό σλόγκαν του αναψυκτικού. Το 1904, το σλόγκαν ήταν: «Αναζωογονητικό, αναζωογονητικό, βοηθά στην πέψη».

Pepsi
πηγή: unsplash.com

Χαμός στα social με το αρχικό όνομα της Pepsi

Αφού έγινε η αποκάλυψη για το όνομα, οι λάτρεις της Pepsi μοιράστηκαν τις σκέψεις τους στο X, πρώην Twitter.

«Μόλις έμαθα ότι η Pepsi ονομαζόταν αρχικά “ποτό του Brad”. Οπότε, όπως και να ‘χει, θα αναστατωθώ από αυτό για μια εβδομάδα περίπου» έγραψε ένας χρήστης.  « Το “ποτό του Brad” ακούγεται σαν το όνομα ενός άλμπουμ alt-rock της δεκαετίας του ’90» πρόσθεσε ένας άλλος.

 

Scroll to Top