Γυναίκα αγόραρε ένα οικόπεδο για 22.500 δολάρια και βρήκε χτισμένο ένα σπίτι αξίας 500.000 δολαρίων – Το λάθος των εργολάβων

Χαβάι σπίτι

Μία γυναίκα δεν πίστευε στα μάτια της όταν βρήκε ένα σπίτι αξίας 500 χιλιάδων δολαρίων χτισμένο σε ένα οικόπεδο που αγόρασε. Η Anne Reynolds είχε αγοράσει το οικόπεδο το 2018 με την πρόθεση να χτίσει σε αυτό ένα καταφύγιο ευεξίας για γυναίκες.

Λόγω του Covid, δεν μπόρεσε να επισκεφτεί στη γη που βρίσκεται στο Paradise Park της Χαβάης, την οποία αγόρασε για 22,500 δολάρια. Τελικά κατάφερε να πάει στο οικόπεδό της το 2022. Τότε έκανε την συγκλονιστική ανακάλυψη.

Μια εταιρεία είχε χτίσει κατά λάθος ένα ολόκληρο σπίτι αξίας 500.000 δολαρίων στο οικόπεδο που είχε αγοράσει.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν οι εργολάβοι προσπάθησαν και απέτυχαν να μηνύσουν τη Reynolds όταν τους αμφισβήτησε για το σπίτι που χτίστηκε στο οικόπεδό της, ισχυριζόμενοι ότι “πλούτισε άδικα” από την κατασκευή.

Αρχικά της είχαν προσφέρει οικόπεδο ίσης αξίας, αλλά εκείνη αρνήθηκε λέγοντας ότι είχε επιλέξει το συγκεκριμένο σημείο για τις ιδιότητές του.

Χαβάι σπίτι

Εντολή να κατεδαφιστεί το σπίτι

Τώρα, μια νέα συγκλονιστική εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση μετά τη δικαστική διαδικασία.

Ένας δικαστής διέταξε να κατεδαφιστεί το σπίτι που βρίσκεται στο οικόπεδο. Η δικαστική απόφαση έρχεται έπειτα από μια δικαστική διαμάχη μεταξύ του Reynolds και του εργολάβου, κατά τη διάρκεια της οποίας το σπίτι είχε καταληφθεί από squatters που το άφησαν σε άθλια κατάσταση.

Η Reynolds ισχυρίστηκε ότι το ακίνητο ήταν γεμάτο περιττώματα όταν το επισκέφθηκε.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου: «Δεν επρόκειτο για μια περίπτωση ήσσονος σημασίας καταπάτησης, αλλά ένα ολόκληρο σπίτι χτίστηκε στο οικόπεδο 114 αντί για το οικόπεδο 115».

Όπως αναφέρει το δικαστήριο, ο εργολάβο δεν υπολόγισε σωστά ποιο κομμάτι γης ανήκει σε ποιον. «Ο κ. Lawrence κατέθεσε ότι έχτισε το σπίτι στο 114 αντί για το 115 επειδή μέτρησε τα οικόπεδα χρησιμοποιώντας τους τηλεφωνικούς στύλους. Αλλά έχτισε το σπίτι στη λάθος πλευρά του τηλεφωνικού στύλου».

Το εκπληκτικό σφάλμα διέφυγε επίσης από τις ρυθμιστικές αρχές της κομητείας της Χαβάης, πράγμα που σημαίνει ότι η κατασκευή επιτράπηκε να προχωρήσει.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την Reynolds επαίνεσαν τη νίκη, αν και δήλωσαν ότι ήθελαν περισσότερα από την υπόθεση.

Ο James Dipasquale, δικηγόρος που εκπροσωπεί την Reynolds, δήλωσε στο Hawaii News Now: «Αν και δεν πετύχαμε όλα όσα θέλαμε, αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση- το σπίτι θα κατεδαφιστεί».

Scroll to Top