Κουίζ: Πόσο καλά θυμάσαι την ελληνική μυθολογία; Μπορείς να απαντήσεις σωστά και στις 3 ερωτήσεις;

Τροία

Το συναρπαστικό «σύμπαν» της ελληνικής μυθολογίας αποτελείται, μεταξύ άλλων, από παντοδύναμους θεούς, πανίσχυρους τιτάνες , φοβερά τέρατα και ατρόμητους ήρωες. Σε αυτό κουίζ, θα έχετε την ευκαιρία να τεστάρετε τις γνώσεις σας για τις ιστορίες και τους χαρακτήρες της ελληνικής μυθολογίας.

Για να μπορέσετε να κάνετε το 3 στα 3 στις ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να ξέρετε τα πάντα από την ελληνική μυθολογία. Απλά πρέπει να έχετε συγκρατήσει μερικές πληροφορίες που μάθατε στο σχολείο.

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε; Ξεκινήστε το κουίζ τώρα! Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Απαντήστε στις τρεις παρακάτω ερωτήσεις και δείτε τι θυμάστε για την ελληνική μυθολογία!

Η κόρη του Δία και της Δήμητρας ήταν η …

Dimitra
Σωστά! Λάθος

Η Δήμητρα και ο Δίας έκαναν την Περσεφόνη, την οποία η μητέρα της αγαπούσε πολύ και ήταν πολύ προστατευτική μαζί της. Όταν ο Πλούτωνας απήγαγε την Περσεφόνη, η Δήμητρα άκουσε τις κραυγές της και άρχισε να την ψάχνει παντού. Η θλίψη της θεάς προκάλεσε βαρύ χειμώνα στη γη με αποτέλεσμα όλα τα φυτά και τα ζώα να πεθαίνουν. Ο Δίας αποφάσισε ότι η Περσεφόνη θα ζει 6 μήνες κοντά στη μητέρα της και 6 μήνες στον Κάτω Κόσμο με τον άντρα της. Όσο ήταν με τη μητέρα της όλα άνθιζαν και ευημερούσαν ενώ όταν ήταν στον Κάτω Κόσμο ο βαρύς χειμώνας επανερχόταν στην γη. Έτσι δημιουργήθηκαν οι εποχές.

Ποιος ήταν ο 12ος άθλος του Ηρακλή;

Hercules
Σωστά! Λάθος

Οι άθλοι του Ηρακλή ήταν τα 12 κατορθώματα που έκανε ο μυθικός ήρωας προκειμένου να εξαγνισθεί για το φόνο της γυναίκας του και των παιδιών του, που είχε διαπράξει όταν τον τρέλανε η Ήρα. Το να πιάσει το ελάφι της Κερύνειας ήταν ο 3ος του άθλος και το καθάρισμα των στάβλων του Αυγεία ήταν ο 5ος.

Πόσο διήρκησε ο Τρωικός Πόλεμος;

Horse sculpture
Σωστά! Λάθος

Ο Τρωικός Πόλεμος ήταν μία δεκαετής, εμφύλια πολεμική σύγκρουση ανάμεσα στους Έλληνες, με αντίπαλα στρατόπεδα τους Αχαιούς (ή Αργείους ή Δαναούς στον Όμηρο, όπως αποκαλούσε τους Μυκηναίους) και τους Τρώες. Πραγματοποιήθηκε κάτω από τα τείχη της Τροίας αλλά και σε γειτονικές πόλεις που συμμαχούσαν με αυτή. Η κύρια αφορμή του πολέμου ήταν η αρπαγή της Ελένης, της συζύγου του βασιλιά της Σπάρτης, Μενέλαου, από τον πρίγκιπα της Τροίας Πάρη.

Scroll to Top