Κουίζ: Πόσο καλά θυμάσαι την ελληνική μυθολογία; Μπορείς να απαντήσεις σωστά και στις 3 ερωτήσεις;

Το συναρπαστικό «σύμπαν» της ελληνικής μυθολογίας αποτελείται, μεταξύ άλλων, από παντοδύναμους θεούς, πανίσχυρους τιτάνες , φοβερά τέρατα και ατρόμητους ήρωες. Σε αυτό κουίζ, θα έχετε την ευκαιρία να τεστάρετε τις γνώσεις σας για τις ιστορίες και τους χαρακτήρες της ελληνικής μυθολογίας.

Για να μπορέσετε να κάνετε το 3 στα 3 στις ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να ξέρετε τα πάντα από την ελληνική μυθολογία. Απλά πρέπει να έχετε συγκρατήσει μερικές πληροφορίες που μάθατε στο σχολείο.

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε; Ξεκινήστε το κουίζ τώρα! Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε.

Απαντήστε στις τρεις ερωτήσεις που ακολουθούν και δείτε τι γνωρίζετε για την ελληνική μυθολογία!

Με ποια θεά είχε έχθρα ο θεός Άρης;

Aris
Σωστά! Λάθος

Με την Αθηνά. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο Άρης δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους υπόλοιπους θεούς του Ολύμπου. Ωστόσο, η έχθρα του με την Αθηνά ήταν η πιο γνωστή από όλες - μαζί με εκείνη με τον Ήφαιστο λόγω της Αφροδίτης. Ο Άρης με τη θεά Αθηνά μισιόντουσαν θανάσιμα γιατί παρόλο που και οι δύο ήταν θεοί του πολέμου, υπήρχε μια τεράστια διαφορά μεταξύ τους: Ο Άρης εκπροσωπούσε την αιματοχυσία, τη βία, και την παρορμητικότητα του πολέμου ενώ η θεά Αθηνά εκπροσωπούσε τη στρατηγική στον πόλεμο. Δηλαδή ένας πόλεμος να νικηθεί με τη στρατηγική του μυαλού, και όχι με τη βία, ακριβώς αυτό που έγινε στον Τρωϊκό πόλεμο.

Σε ποιο ζώο μεταμορφώθηκε ο Δίας για να απαγάγει την Ευρώπη; 

Δίας και Ήρα
Σωστά! Λάθος

Σε ταύρο. Όταν ο Δίας συνάντησε την Ευρώπη τον χτύπησε ο Έρωτας και για να την πλησιάσει μεταμορφώθηκε ταύρο. Ο θεός που ήταν μεταμορφωμένος πλησίασε την Ευρώπη κάνοντας δήθεν ότι βόσκει, σκεπτόμενος πώς θα την κατακτούσε. Εκείνη τότε πλησίασε και άρχισε να τον χαϊδεύει γοητευμένη από την ωραία κορμοστασιά του ενώ δεν δίστασε και να τον ιππεύσει. Τότε ο ταύρος - Δίας άρχισε να τρέχει με αστραπιαία ταχύτητα και απήγαγε την Ευρώπη.

Ποιοι ήταν ο πατέρας των Τιτάνων;

Titan
Σωστά! Λάθος

Ο Ουρανός. Οι Τιτάνες ήταν φυλή υπερφυσικών όντων της αρχαίας ελληνικής θρησκείας, αποτελούμενη από ισχυρές θεότητες που Γεννήθηκαν από την Γαία και τον Ουρανό και κυβέρνησαν την περίοδο της Χρυσής Εποχής. Ο Όμηρος αναφέρει τρεις Τιτάνες, τον Κρόνο, τη Ρέα και τον Ιαπετό, οι οποίοι ήταν τέκνα του Ουρανού και της Τηθύος.

Κουίζ: Πόσο καλά θυμάσαι την ελληνική μυθολογία; Μπορείς να απαντήσεις σωστά και στις 3 ερωτήσεις;
Μπράβο! Μόνο το 10% των ανθρώπων καταφέρνει να βρει και τις 3 σωστές απαντήσεις.

greek mythology

Μοιραστείτε τα αποτελέσματά σας με φίλους στα social media!

Share:

 

Scroll to Top