Κουίζ: Πόσο καλά θυμάσαι την ελληνική μυθολογία; Μπορείς να απαντήσεις σωστά στις 3 ερωτήσεις;

Zeus

Η ελληνική μυθολογία είναι ένα συναρπαστικό σύμπαν με θεούς, ήρωες, τιτάνες και τέρατα. Στο κουίζ που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πόσο καλές είναι οι γνώσεις σας για τις ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας.

Για να απαντήσετε σωστά και στις 3 στις ερωτήσεις του κουίζ, χρειάζεται απλά να έχετε συγκρατήσει μερικές λεπτομέρειες που μάθατε όταν πηγαίνατε στο δημοτικό. Είστε έτοιμοι να αρχίσετε; Ξεκινήστε το κουίζ τώρα! Είναι πιο δύσκολο από όσο νομίζετε.

Απαντήστε στις τρεις παρακάτω ερωτήσεις και δείτε πόσο καλά θυμάσαι την ελληνική μυθολογία!

Ποιος έφτιαξε τον λαβύρινθο του Μινώταυρου;

Σωστά! Λάθος

Ο Λαβύρινθος ήταν μια σύνθετη οικοδομική κατασκευή, στην Κνωσσό. Φτιάχτηκε από τον μηχανικό Δαίδαλο για λογαριασμό του μυθικού βασιλιά της Κρήτης, Μίνωα. Ο λόγος που κατασκευάστηκε ήταν για να απομονώσει τον Μινώταυρο, ένα πλάσμα που ήταν μισός άνθρωπος και μισός ταύρος

Σε τι ζώο μετέτρεψε η Κίρκη τους συνταξιδιώτες του Οδυσσέα;

Κίρκη
Σωστά! Λάθος

Η Κίρκη ήταν αθάνατη και κατοικούσε στο νησί Αιαία καθώς ήταν η βασίλισσά του. Λόγω των πολλών γνώσεών της σχετικά με τα βότανα, η Κίρκη συνήθιζε να μεταμορφώνει τους εχθρούς της σε ζώα. Όταν ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του βρέθηκαν στο νησί της, η Κίρκη τούς προσέφερε φαγητά ποτισμένα με κάποιο μαγικό φίλτρο για να αποκοιμηθούν. Όσοι έφαγαν και κοιμήθηκαν μεταμορφώθηκαν σε γουρούνια.

Η Ήρα ήταν αδερφή του...

ira
Σωστά! Λάθος

Ήρα ήταν σύζυγος και αδερφή του Δία, κόρη του Κρόνου και της Ρέας. Όταν γεννήθηκε, ο πατέρας της ο Κρόνος την κατάπιε, προσπαθώντας να πολεμήσει τη μοίρα του, καθώς η Γαία και ο Ουρανός του είχαν προφητεύσει πως ένας απόγονός του θα διεκδικούσε την εξουσία. Όταν εκθρονίστηκε Ο Κρόνος, ο Δίας που ήταν τρελά ερωτευμένος με την αδερφή του, μεταμορφώθηκε σε κούκο και έπεσε στα πόδια της ανυποψίαστης Ήρας. Τότε ο βασιλιάς των θεών πήρε την πραγματική του μορφή. Πανίσχυρος όπως ήταν έκαμψε και τις τελευταίες αντιστάσεις της θεάς.

Scroll to Top