Κουίζ: Πόσο καλά θυμάσαι την ελληνική μυθολογία; Μπορείς να κάνεις το 3/3;

Το συναρπαστικό «σύμπαν» της ελληνικής μυθολογίας αποτελείται, μεταξύ άλλων, από παντοδύναμους θεούς, πανίσχυρους τιτάνες , φοβερά τέρατα και ατρόμητους ήρωες. Σε αυτό κουίζ, θα έχετε την ευκαιρία να τεστάρετε τις γνώσεις σας για τις ιστορίες και τους χαρακτήρες της ελληνικής μυθολογίας.

Για να μπορέσετε να κάνετε το 3 στα 3 στις ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να ξέρετε τα πάντα από την ελληνική μυθολογία. Απλά πρέπει να έχετε συγκρατήσει μερικές πληροφορίες που μάθατε στο σχολείο.

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε; Ξεκινήστε το κουίζ τώρα! Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε.

Ποια από τις θεές του Ολύμπου ήταν η «επικεφαλής των μεγάλων Θεοτήτων»;

ira
Σωστά! Λάθος

Η θεά Εστία ήταν η μεγαλύτερη κόρη και το πρώτο παιδί του Κρόνου και της Ρέας, γι' αυτό και τέθηκε επικεφαλής όλων των μεγάλων Θεοτήτων.

Ποιος από τους παρακάτω δεν ανήκε στους 12 Ολύμπιους Θεούς; 

δωδεκάθεο
Σωστά! Λάθος

Οι θεότητες που αποτελούν το δωδεκάθεο είναι οι εξής 6 άνδρες και 6 γυναίκες: Δίας, Ήρα, Ποσειδώνας, Ήφαιστος,  Απόλλων, Αθηνά, Άρτεμις, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δήμητρα, Εστία. 

Ποια ήταν η πρώτη περιπέτεια που αντιμετώπισε ο Οδυσσέας κατά την επιστροφή του στην Ιθάκη;

odisseas
Σωστά! Λάθος

Ο Οδυσσέας έφυγε µε δώδεκα καράβια από την Τροία. Όταν όµως ξανοίχτηκαν τα πλοία του στο Αιγαίο, οι θεοί έστειλαν άγριους ανέµους που τα έσπρωξαν βόρεια, στη χώρα των Κικόνων. Ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του άρπαξαν απ’ τους Κίκονες ζώα και γλυκό κρασί και κάθισαν στην αµµουδιά να φάνε. Τότε όµως τους επιτέθηκαν όλοι οι Κίκονες µαζί κι έγινε άγρια µάχη. Πολλοί πολεµιστές σκοτώθηκαν κι οι άλλοι µπήκανε στα καράβια γρήγορα κι έφυγαν µέσα σε άγρια καταιγίδα.

Scroll to Top