Κουίζ: Πόσο καλά θυμάστε την ελληνική μυθολογία; Μπορείτε να κάνετε το 3/3;

Χίμαιρα

Το συναρπαστικό «σύμπαν» της ελληνικής μυθολογίας αποτελείται, μεταξύ άλλων, από παντοδύναμους θεούς, πανίσχυρους τιτάνες , φοβερά τέρατα και ατρόμητους ήρωες. Σε αυτό κουίζ, θα έχετε την ευκαιρία να τεστάρετε τις γνώσεις σας για τις ιστορίες και τους χαρακτήρες της ελληνικής μυθολογίας.

Για να μπορέσετε να κάνετε το 3 στα 3 στις ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να ξέρετε τα πάντα από την ελληνική μυθολογία. Απλά πρέπει να έχετε συγκρατήσει μερικές πληροφορίες που μάθατε στο σχολείο.

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε; Ξεκινήστε το κουίζ τώρα! Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Απαντήστε στις τρεις παρακάτω ερωτήσεις και δείτε τι θυμάστε για την ελληνική μυθολογία!

Πως ονομάζονταν οι τρομεροί πολεμιστές στον στρατό του Αχιλλέα;

Μυρμιδόνες
Σωστά! Λάθος

Κατά τον Όμηρο οι Μυρμιδόνες ήταν πολεμικός λαός με αρχηγό τον Αχιλλέα. Το βασίλειό τους εκτεινόταν από τα Φάρσαλα, τον Σπερχειό ως τη Μελιταία, τη Φθία και την Αλόπη.

Ποιον θεό υπηρετούσαν οι Σάτυροι;

Σάτυροι
Σωστά! Λάθος

Οι Σάτυροι θεωρούνταν κατώτερα μυθικά όντα της ελληνικής μυθολογίας. Στην τέχνη απεικονίζονται από τη μέση και πάνω σχεδόν ανθρωπόμορφοι, φαλακροί και με μυτερά αυτιά ενώ από τη μέση και κάτω με πόδια και ουρά τράγου. Ήταν υπηρέτες και σύντροφοι του θεού Διόνυσου και αγαπημένες τους ασχολίες ήταν το παίξιμο αυλού και κιθάρας, ο τρύγος και το μεθοκόπημα, αλλά και το κυνήγι των κοριτσιών, που αποτελούσαν όλα μαζί την προσωποποίηση της γονιμότητας της Φύσης.

Ποιος σκότωσε την Χίμαιρα;

Χίμαιρα
Σωστά! Λάθος

Στην Ελληνική Μυθολογία ο Βελλεροφόντης ήταν μεγάλος ήρωας, «ο μέγιστος ήρωας και δολοφόνος τεράτων όπως ο Κάδμος και ο Περσέας πριν από την εποχή του Ηρακλή». Το μεγαλύτερο κατόρθωμά του ήταν η θανάτωση της Χίμαιρας η οποία -όπως περιγράφει ο Όμηρος- είχε κεφάλι λιονταριού, σώμα κατσίκας και ουρά φιδιού

Scroll to Top