Κουίζ: Πόσο καλός είσαι στην ελληνική μυθολογία; Μπορείς να κάνεις το 3/3;

Θεοί, τιτάνες, μούσες και διαφόρων ειδών μυθικά πλάσματα είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το συναρπαστικό σύμπαν της ελληνικής μυθολογίας. Σε αυτό κουίζ, θα έχετε την ευκαιρία να τεστάρετε τις γνώσεις σας για τις ιστορίες και τους χαρακτήρες της ελληνικής μυθολογίας.

Για να μπορέσετε να κάνετε το 3 στα 3 στις ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να ξέρετε τα πάντα από την ελληνική μυθολογία. Απλά πρέπει να έχετε συγκρατήσει μερικές πληροφορίες που μάθατε στο σχολείο.

Ξεκινήστε το κουίζ τώρα! Προσέξτε όμως, δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Απαντήστε στις τρεις παρακάτω ερωτήσεις και δείτε τι θυμάστε για την ελληνική μυθολογία!

Ποιος ήρωας εξολόθρευσε το μυθικό θαλάσσιο Δράκοντα, Κήτος;

Σωστά! Λάθος

Επιστρέφοντας από το λημέρι της Μέδουσας, αφού την σκότωσε, ο Περσέας πέρασε από την Αιθιοπία. Εκεί, είδε αλυσοδεμένη σ΄ έναν βράχο την Ανδρομέδα, κόρη του βασιλιά Κηφέα και της Κασσιόπης, η οποία είχε προκαλέσει την οργή του Ποσειδώνα, επειδή περηφανεύτηκε πως είναι πιο όμορφη από τις Νηρηίδες. Ο Ποσειδώνας έστειλε ως τιμωρία ένα θαλάσσιο Δράκοντα, το Κήτος, και για απαίτησε τη θυσία της Ανδρομέδας. Ο Περσέας, ερωτευμένος με την κόρη του Κηφέα, αποφασίζει να σκοτώσει το Κήτος και να πάρει μαζί του την Ανδρομέδα

Σε ποιο βουνό ήταν δεμένος ο Προμηθέας επειδή έκλεψε την φωτιά από τους θεούς;

Προμηθέας
Σωστά! Λάθος

Αψήφησε τους θεούς κλέβοντας τη φωτιά και δίνοντάς την στην ανθρωπότητα για να δημιουργήσει πολιτισμό. Ο Δίας καταδίκασε τον Προμηθέα σε αιώνια βασανιστήρια για την παράβασή του. Ο Προμηθέας ήταν δεμένος σε έναν βράχο και ένας γυπαετός - το έμβλημα του Δία - έτρωγε το συκώτι του μια φορά την ημέρα (στην αρχαία Ελλάδα, το συκώτι θεωρούνταν συχνά η έδρα των ανθρώπινων συναισθημάτων). Το συκώτι του ξαναμεγάλωνε τη νύχτα και ο γυπαετός έτρωγε το συκώτι του την ημέρα.

Ποιος ήταν ο τελευταίος άθλος του Ηρακλή; 

Ηρακλής
Σωστά! Λάθος

Ο τελευταίος από τους 12 άθλους του Ηρακλή ήταν να φέρει τον Κέρβερο από τον Άδη. Ο καθαρισμός των στάβλων του Αυγεία ήταν ο 5ος άθλος του και η αρπαγή των μήλων των Εσπερίδων ήταν ο πρότελευταίος.

Scroll to Top