Κουίζ: Πόσο καλά θυμάστε την ελληνική μυθολογία; Μπορείτε να κάνετε το 3 στα 3;

Η ελληνική μυθολογία είναι ένα συναρπαστικό σύμπαν με θεούς, ήρωες, τιτάνες και τέρατα. Στο κουίζ που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πόσο καλές είναι οι γνώσεις σας για τις ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας.

Για να απαντήσετε σωστά και στις 3 στις ερωτήσεις του κουίζ, χρειάζεται απλά να έχετε συγκρατήσει μερικές λεπτομέρειες που μάθατε όταν πηγαίνατε στο δημοτικό. Είστε έτοιμοι να αρχίσετε; Ξεκινήστε το κουίζ τώρα! Είναι πιο δύσκολο από όσο νομίζετε.

Απαντήστε στις τρεις παρακάτω ερωτήσεις και δείτε πόσο καλά θυμάστε την ελληνική μυθολογία!

Ποιος ήταν ο πατέρας του Αχιλλέα

Achileas
Σωστά! Λάθος

Ο Αχιλλέας, ήταν γιος του Πηλέα και εγγονός του Αιακού. Κατά την ελληνική μυθολογία ήταν ο γενναιότερος ήρωας της Ιλιάδας του Ομήρου. Σύμφωνα με τον μετα-Ομηρικό μύθο, η μητέρα του Αχιλλέα, η Θέτις προσπάθησε να κάνει τον γιο της άτρωτο, βουτώντας τον στα νερά της Στύγας. Τον έπιασε όμως από τη φτέρνα και έτσι αυτό το σημείο του σώματός του δεν βουτήχτηκε στο νερό και έτσι έμεινε τρωτό.

Σε ποιον άθλο του ο Ηρακλής αναμετρήθηκε με τις Στυμφαλίδες Όρνιθες;

stimfalides ornithes
Σωστά! Λάθος

Ο Ηρακλής εξόντωσε με τις σαΐτες του τις Στυμφαλίδες Όρνιθες στον 6ο άθλο του. Τα «πουλιά της Στυμφαλίας», ήταν ανθρωποφάγα πουλιά με χάλκινα ράμφη, νύχια και φτερά τα οποία είχαν εκδιωχθεί από τους λύκους και είχαν καταφύγει στη λίμνη Στυμφαλία της ορεινής Κορινθίας, απειλώντας τους ανθρώπους, τα κοπάδια και τις σοδειές.

Ποια θεά πέταξε τον Ήφαιστο από τον Όλυμπο;

ifaistos
Σωστά! Λάθος

Ο Ήφαιστος υποτίθεται πως παρά τη θεϊκή φύση του, δεν είχε την ομορφιά των υπόλοιπων θεών. Σύμφωνα με τον μύθο όταν τον πρωτοαντίκρισε η Ήρα, η οποία ήταν η μητέρα του, ένιωσε ντροπή για την όψη του και τον πέταξε από τον Όλυμπο, τραυματίζοντάς τον στο πόδι.

Scroll to Top