Κουίζ: Πόσο καλά θυμάσαι την ελληνική μυθολογία; Μπορείς να απαντήσεις σωστά και στις 3 ερωτήσεις;

Η ελληνική μυθολογία είναι ένα συναρπαστικό σύμπαν με θεούς, ήρωες, τιτάνες και τέρατα. Στο κουίζ που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πόσο καλές είναι οι γνώσεις σας για τις ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας.

Για να απαντήσετε σωστά και στις 3 στις ερωτήσεις του κουίζ, χρειάζεται απλά να έχετε συγκρατήσει μερικές λεπτομέρειες που μάθατε όταν πηγαίνατε στο δημοτικό. Είστε έτοιμοι να αρχίσετε; Ξεκινήστε το κουίζ τώρα! Είναι πιο δύσκολο από όσο νομίζετε.

Απαντήστε στις τρεις παρακάτω ερωτήσεις και δείτε πόσο καλά θυμάσαι την ελληνική μυθολογία!

Ποια ήταν η κόρη του Μίνωα

ariadni
Σωστά! Λάθος

Η Αριάδνη ήταν κόρη του βασιλιά Μίνωα της Κρήτης και της Πασιφάης. Το όνομά της συνδέεται ιδιαίτερα με τον μύθο του Θησέα, με τον Μινώταυρο. Για να γλιτώσει τον Θησέα από βέβαιο θάνατο, η Αριάδνη κατέφυγε σ' ένα τέχνασμα: του έδωσε ένα κουβάρι νήμα (ο περίφημος Μίτος της Αριάδνης), χάριν του οποίου ο Θησέας μπόρεσε να βρει την έξοδο του Λαβύρινθου μετά τη νικηφόρα πάλη του με τον Μινώταυρο.

Η μητέρα του Δία ήταν η...

Zeus
Σωστά! Λάθος

Ο Δίας ήταν ο θεός του ουρανού και του κεραυνού, νεότερο παιδί του Κρόνου και της Ρέας. Αδέρφια του από την ίδια μητέρα και τον ίδιο πατέρα ήταν η Εστία, η Δήμητρα, η Ήρα, ο Άδης και ο Ποσειδώνας.

Η Άρτεμις ήταν θεά του κυνηγιού και της άγριας ζωής, αλλά και του…

artemis
Σωστά! Λάθος

Η Άρτεμις, κόρη του Δία και της Λητώς, γεννήθηκε στη Δήλο μαζί με τον δίδυμο αδελφό της Απόλλωνα. Ήταν θεά του κυνηγιού και της άγριας ζωής και του τοκετού ενώ ήταν προστάτιδα των παιδιών. Συχνά εικονιζόταν με τόξο και βέλη, συνοδευόμενη από ένα ελάφι.

Κουίζ: Πόσο καλά θυμάσαι την ελληνική μυθολογία; Μπορείς να απαντήσεις σωστά και στις 3 ερωτήσεις;
Μπράβο! Μόνο το 5% των ανθρώπων καταφέρνει να βρει και τις 3 σωστές απαντήσεις.

success

Μοιραστείτε τα αποτελέσματά σας με φίλους στα social media!

Share:

Scroll to Top