Κουίζ: Πόσο καλά θυμάστε την ελληνική μυθολογία; Μπορείτε να κάνετε το 3 στα 3;

Η ελληνική μυθολογία είναι ένα συναρπαστικό σύμπαν γεμάτο θεούς, ήρωες, τιτάνες και φοβερά τέρατα. Στο κουίζ που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πόσο καλές είναι οι γνώσεις σας για τις ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας.

Για να απαντήσετε σωστά και στις 3 στις ερωτήσεις του κουίζ, χρειάζεται απλά να έχετε συγκρατήσει μερικές λεπτομέρειες που μάθατε όταν πηγαίνατε στο δημοτικό. Είστε έτοιμοι να αρχίσετε;

Ξεκινήστε το κουίζ τώρα! Είναι πιο δύσκολο από όσο νομίζετε.

Ποιον θεό παρακάλεσε ο Μίδας να τον βοηθήσει;

Σωστά! Λάθος

Ο Μίδας, ο πλούσιος και φιλάργυρος βασιλιάς που είχε ζητήσει ότι αγγίζει να γίνεται χρυσός, είχε μετανιώσει για αυτή του την ικανότητα διότι πραγματικά ότι άγγιξε έγινε χρυσός, τα πάντα, όπως και η κόρη του. Έτσι ζήτησε από τον Διόνυσο να τον βοηθήσει να απαλλαγεί από αυτή του την ικανότητα και σε αντάλλαγμα εκείνος θα μοιραζόταν τα πλούτη του με τους άλλους ανθρώπους. Ο Διόνυσος τον λυπήθηκε και του είπε να αγγίξει τον ποταμό Πακτωλό και η δύναμή του θα περάσει στον ποταμό. Όπως και έγινε.

Τι ήταν οι Λαιστρυγόνες που αντιμετώπισε ο Οδυσσέας;

Σωστά! Λάθος

Οι Λαιστρυγόνες αναφέρονται για πρώτη φορά στην Οδύσσεια ως κάτοικοι της Τηλεπύλου, παραλιακής πόλης της Τυρρηνικής θάλασσας, που ιδρύθηκε από τον πρώτο βασιλέα τους, τον Λάμο. Περιγράφονται ως ανθρωποφάγοι και γίγαντες που, υπό τον βασιλέα τους Αντιφάτη, κατέστρεψαν με πέτρες όλα τα πλοία του στόλου του Οδυσσέα, εκτός από ένα (αυτό του ίδιου του Οδυσσέα), που προσορμίστηκαν στον λιμένα τους.

Ποιος ήταν ο πατέρας του Πήγασου;

Σωστά! Λάθος

Σύμφωνα με τον μύθο, όταν ο Περσέας αποκεφάλισε τη Μέδουσα, που είχε καταστήσει έγκυο ο Ποσειδώνας, ξεπήδησαν από τη τομή ο Χρυσάωρας, πατέρας του Γυριόνη, και ο Πήγασος το φτερωτό άλογο. Κατά μια μαρτυρία, ο Πήγασος γεννήθηκε από το αίμα που έπεσε στη θάλασσα. Ο Πήγασος ήταν συνεπώς γιος του Ποσειδώνα και της Μέδουσας.

Scroll to Top