Κουίζ: Πόσο καλοί είστε στην ελληνική μυθολογία; Μπορείτε να απαντήσετε σωστά και στις 3 ερωτήσεις;

Ελάφι με χρυσά κέρατα

Θεοί, τιτάνες, μούσες και διαφόρων ειδών μυθικά πλάσματα είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το συναρπαστικό σύμπαν της ελληνικής μυθολογίας. Σε αυτό κουίζ, θα έχετε την ευκαιρία να τεστάρετε τις γνώσεις σας για τις ιστορίες και τους χαρακτήρες της ελληνικής μυθολογίας.

Για να μπορέσετε να κάνετε το 3 στα 3 στις ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να ξέρετε τα πάντα από την ελληνική μυθολογία. Απλά πρέπει να έχετε συγκρατήσει μερικές πληροφορίες που μάθατε στο σχολείο.

Ξεκινήστε το κουίζ τώρα! Προσέξτε όμως, δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Απαντήστε στις τρεις παρακάτω ερωτήσεις και δείτε τι θυμάστε για την ελληνική μυθολογία!

Πού γεννήθηκε ο Ηρακλής;

Ηρακλής
Σωστά! Λάθος

Ο Ηρακλής ήταν αρχαίος μυθικός ήρωας, θεωρούμενος ως ο μέγιστος των Ελλήνων ηρώων. Γεννήθηκε στη Θήβα και ήταν γιος του Δία και της Αλκμήνης.

Το ιερό ελάφι με τα χρυσά κέρατα ήταν της...

Ελάφι με χρυσά κέρατα
Σωστά! Λάθος

Σε ένα βουνό της Πελοποννήσου ζούσε το ιερό ελάφι της θεάς Άρτεµις. Είχε χρυσά κέρατα, χάλκινες οπλές και κανείς δεν το έφτανε στο τρέξιμο.

Πόσες ήταν οι Μούσες, κόρες της Μνημοσύνης και του Δία;

μουσες
Σωστά! Λάθος

Οι Μούσες στην αρχαία ελληνική μυθολογία είναι εννέα αρχαίες θεότητες, κόρες του Δία και της Μνημοσύνης. Ο θεός Απόλλωνας ήταν ο ηγέτης τους

Scroll to Top