Κουίζ: Πόσο καλοί είστε στην ελληνική μυθολογία; – Μπορείτε να κάνετε το 3 στα 3;

Απόλλωνας

Θεοί, τιτάνες, μούσες και διαφόρων ειδών μυθικά πλάσματα είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το συναρπαστικό σύμπαν της ελληνικής μυθολογίας. Σε αυτό κουίζ, θα έχετε την ευκαιρία να τεστάρετε τις γνώσεις σας για τις ιστορίες και τους χαρακτήρες της ελληνικής μυθολογίας.

Για να μπορέσετε να κάνετε το 3 στα 3 στις ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να ξέρετε τα πάντα από την ελληνική μυθολογία. Απλά πρέπει να έχετε συγκρατήσει μερικές πληροφορίες που μάθατε στο σχολείο.

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε; Ξεκινήστε το κουίζ τώρα! Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Απαντήστε στις τρεις ερωτήσεις που ακολουθούν και δείτε τι γνωρίζετε για την ελληνική μυθολογία!

Πόσες κόρες είχε ο Δαναός, ο βασιλιάς της Λιβύης;

Δαναός
Σωστά! Λάθος

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Δαναός απέκτησε 50 κόρες, τις Δαναΐδες, από τις γυναίκες που παντρεύτηκε (Ευρώπη, Αντινόη, Τεγέα και Κασσιέπεια).

Πόσες φορές δημιουργήθηκε το γένος των ανθρώπων;

Greek Mythology Quiz
Σωστά! Λάθος

Τα Γένη των Ανθρώπων είναι τα στάδια της ανθρώπινης ύπαρξης στη Γη. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία και την μετέπειτα ρωμαϊκή ερμηνεία της ήταν πέντε: το Χρυσό Γένος, το Αργυρό Γένος, το Χάλκινο Γένος, το Ηρωϊκό Γένος και το Γένος του Σιδήρου.

Με τι τρόπο ταξιδεύει ο Απόλλωνας για τη χώρα των Υπερβορείων;

Απόλλωνας
Σωστά! Λάθος

Ο Απόλλωνας συνδεόταν άρρηκτα με τους Υπερβόρειους. Λέγεται πως όταν γεννήθηκε, ο Δίας -αφού τον στεφάνωσε με χρυσή ταινία- τον ανέβασε σε άρμα που τον έσερναν κύκνοι και τον έστειλε να παρέχει χρησμούς στους Δελφούς.

Scroll to Top