Μαθηματικό παζλ: Έχετε 15 δευτερόλεπτα για να βρείτε τον αριθμό που λείπει

Ένα νέο μαθηματικό παζλ προκαλεί τους χρήστες του διαδικτύου να αναμετρηθούν μαζί του και να βρουν τη λύση του.

Στο τεστ που αναρτήθηκε από το BrideSide πρέπει να μαντέψετε τον αριθμό που λείπει σε μια ακολουθία. Αυτό που πρέπει να κάνετε για οδηγηθείτε στη λύση είναι να βρείτε τη σχέση μεταξύ των αριθμών. Προσοχή όμως: Πρέπει να σκεφτείτε αντισυμβατικά και να είστε ιδιαίτερα ευρηματικοί.

Πιστεύετε ότι μπορείτε να λύσε το παζλ σε 15 δευτερόλεπτα;

Τα μαθηματικά παζλ είναι διασκεδαστικός και εποικοδομητικός τρόπος να περνάτε την ώρα σας. Πρόκειται για μία δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων και των παζλ. Για να βρείτε στην σωστή απάντηση χρειάζεται διαφορετική και πλευρική σκέψη, και ανάλυση των δεδομένων.

Η λύση στο μαθηματικό παζλ

Ο χρόνος τελείωσε! Καταφέρατε να λύσετε τον γρίφο και να βρείτε τον αριθμό που λείπει στην ακολουθία;

Αν τα καταφέρατε συγχαρητήρια, αν όχι, δεν πειράζει, μπράβο σας που προσπαθήσατε!

Πάμε να δούμε μαζί τη λύση.

Θυμάστε που σας προτρέψαμε να είστε ευρηματικοί κατά την απόπειρά σας να λύσετε το μαθηματικό παζλ; Η αλήθεια είναι πως για να βρείτε την απάντηση έπρεπε να γυρίσετε την εικόνα ανάποδα.

Αν το κάνετε, θα δείτε πως οι αριθμοί 91, 90, 89, 88 και 86 και άρα ο αριθμός που λείπει είναι το 87.

Η σωστή απάντηση είναι 87, γιατί αν γυρίσετε την εικόνα ανάποδα, οι αριθμοί είναι 91, 90, 89, 88 και 86. Καταφέρατε να το καταλάβετε; Ύπουλο δεν είναι; Αν καταλάβατε ότι έπρεπε να το γυρίσετε ανάποδα, δώστε στον εαυτό σας ένα τεράστιο χτύπημα στην πλάτη, γιατί αυτό είναι εξαιρετικά σκληρό.

 

Scroll to Top