Τεστ IQ για δυνατούς λύτες: Μετακινήστε 1 σπίρτο για να είναι σωστή η ισότητα – Έχετε 12 δευτερόλεπτα

Τεστ IQ σπίρτα

Ένα δύσκολο τεστ IQ μπερδεύει τους χρήστες των social media. Είστε αρκετά ευφυείς για να το λύσετε; Έχετε μόνο 12 δευτερόλεπτα στην διάθεσή σας.

Αυτό το τεστ είναι μαθηματικό παζλ, που είναι μια δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων, καθώς επιλύονται με πλευρική σκέψη. Για να βρείτε την σωστή απάντηση, πρέπει να σκεφτείτε και να αναλύσετε όλα τα δεδομένα λίγο διαφορετικά. Για να τα λύσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πιο δημιουργικό κομμάτι του μυαλού σας, καθώς η απάντηση δεν θα είναι προφανής.

Το παρακάτω τεστ IQ εμφανίζεται η ισότητα «8 – 3 = 3», με τους αριθμούς και τα μαθηματικά σύμβολα να είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από σπίρτα. Η ισότητα είναι λάθος. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να διορθώσετε αυτήν την ισότητα για να είναι σωστό το αποτέλεσμα, μετακινώντας 1 σπίρτο.

Το τεστ IQ γίνεται ακόμη πιο δύσκολο καθώς έχετε μόνο 12 δευτερόλεπτα για να βρείτε την σωστή απάντηση. Μπορείτε να το λύσετε;

Τεστ IQ σπίρτα

Η λύση του τεστ IQ

Το συγκεκριμένο τεστ έχει 3 λύσεις

1η λύση

Μετακινήστε το μεσαίο οριζόντιο σπίρτο από το 8 και τοποθετείστε το κάθετα στο σύμβολο της αφαίρεσης «-». Έτσι το 8 γίνεται 0, το «-» γίνεται «+», και η ισότητα είναι σωστή καθώς «0 + 3 = 3»

2η λύση

Μετακινήστε το πάνω κάθετο σπίρτο από το δεύτερο 3 και τοποθετείστε στα αριστερά. Έτσι το 3 γίνεται 5, και η ισότητα είναι σωστή καθώς «8 – 3 = 5»

3η λύση

Μετακινήστε το πάνω κάθετο σπίρτο από το πρώτο 3 και τοποθετείστε στα αριστερά. Έτσι το 3 γίνεται 5, και η ισότητα είναι σωστή καθώς «8 – 5 = 3»

Scroll to Top