Τεστ IQ για δυνατούς λύτες: Μπορείτε να βρείτε πόσο ζυγίζει η λευκή μπάλα; Έχετε μόλις 11 δευτερόλεπτα

Τεστ IQ βάρος μπάλες

Ένα νέο τεστ IQ σαρώνει στο διαδίκτυο και προκαλεί τους χρήστες. Για να το λύσετε πρέπει να θυμηθείτε όσα μάθατε στα μαθηματικά κατά τα σχολικά σας χρόνια. Εσείς μπορείτε να βρείτε πόσο ζυγίζει η λευκή μπάλα σε 11 δευτερόλεπτα;

Τα τεστ IQ με εικόνες είναι μια μορφή παιχνιδιού για τον εγκέφαλο που δοκιμάζει την κριτική σκέψη του αναγνώστη και τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων. Αυτές οι προκλήσεις έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τη νοημοσύνη και να βελτιώσουν τη συγκέντρωσή σας.

Οι πιο συνηθισμένες προκλήσεις παζλ περιλαμβάνουν την εύρεση ενός λάθους, την επίλυση ενός κώδικα ή τον εντοπισμό του κρυμμένου αντικειμένου στην εικόνα.

Στην παρακάτω εικόνα υπάρχει μία ζυγαριά που υπάρχουν χρωματιστές μπάλες (κόκκινες, λευκές και πράσινες). Εσείς πρέπει να βρείτε πόσο θα ζυγίζει η λευκή μπάλα.

Τεστ IQ: Μπορείτε να βρείτε το βάρος σε 11 δευτερόλεπτα;

Τεστ IQ βάρος μπάλες

Η λύση του Τεστ IQ

Για να λύσετε αυτό το τεστ, πρέπει να είστε μεθοδικοί και λογικοί. Αφιερώστε χρόνο για να εξετάσετε προσεκτικά το πρόβλημα, και να κατανοήσετε τους κανόνες του. Συλλέξτε όλα τα δεδομένα που σας δίνονται και σκεφτείτε λογικά.

Αν καταφέρατε να λύσετε το τεστ μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο, συγχαρητήρια! Αν όχι πάμε να δούμε μαζί τη λύση: 

Αρχικά δίνεται το βάρος της πράσινης μπάλας που είναι 30. Αν υποθέσουμε ότι το βάρος τηw λευκής μπάλας είναι x και το βάρος της κόκκινης είναι y, τότε έχουμε τις εξισώσεις:

  • 2x + y = 3y +30 
  • 3y = 30, καθώς στην δεξιά πλευρά της ζυγαριά2 υπάρχει μία πιο μικρή ζυγαριά που ισορροπεί.

Λύνοντας την 2η εξίσωση καταλήγουμε ότι y=10. Άρα η 1η εξίσωση γίνεται:

  • 2x + 10 = 30 + 30 – > 2x + 10 = 60 -> 2x = 50 -> x =  50/2 -> x = 25

Άρα η σωστή απάντηση είναι ότι το βάρος της λευκής μπάλας είναι 25.

Scroll to Top