4 αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch – Όσα ανακοίνωσε η Microsoft

PS5 Xbox Nintendo Switch controllers

Είναι πλέον επίσημο. Η Microsoft φέρνει ορισμένα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox στο PS5 και το Nintendo Switch. Αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης αλλαγής στρατηγικής της Microsoft για την ανάπτυξη των παιχνιδιών πέρα από τις κονσόλες Xbox.

«Πήραμε την απόφαση ότι θα πάμε τέσσερα παιχνίδια στις άλλες κονσόλες», αποκάλυψε ο CEO της Microsoft Gaming, Phil Spencer, στο επίσημο podcast του Xbox. Παραδόξως, η Microsoft δεν κατονόμασε τους 4 αυτούς τίτλους.

Σύμφωνα με το theverge, τα 4 αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox που θα κυκλοφορήσουν σε PS5 και Nintendo Switch είναι τα: Hi-Fi Rush, Pentiment, Sea of Thieves και Grounded.

Ο Phil Spencer ισχυρίστηκε ότι δεν έχει υπάρξει αλλαγή στο να κάνει η εταιρεία αποκλειστικότητες για το Xbox, όμως, ταυτόχρονα, πιστεύει επίσης ότι θα υπάρξουν λιγότερες αποκλειστικότητες για κονσόλες σε όλη τη βιομηχανία την επόμενη δεκαετία.

«Έχω τη θεμελιώδη πεποίθηση ότι τα επόμενα πέντε ή δέκα χρόνια τα αποκλειστικά παιχνίδια -τα παιχνίδια που είναι αποκλειστικά για ένα κομμάτι υλικού- θα αποτελούν όλο και μικρότερο μέρος της βιομηχανίας παιχνιδιών» ανέφερε ο CEO της Microsoft Gaming στο podcast του Xbox.

Τα 4 αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox που θα κυκλοφορήσουν σε PS5 και Nintendo Switch

  • Hi-Fi Rush
  • Pentiment
  • Sea of Thieves
  • Grounded

Hi-Fi Rush

Pentiment

Sea of Thieves

Grounded

Παραμένουν προς το παρόν αποκλειστικότητες του Xbox το Starfield and το Indiana Jones

Η Microsoft χαρακτηρίζει αυτή την κίνηση ως μία δοκιμή. Αλλά οι φήμες έχουν υποδείξει ότι οι φιλοδοξίες της Microsoft για παιχνίδια πολλαπλών πλατφορμών είναι πολύ βαθύτερες. Το Starfield φημολογούνταν για το PS5, και νωρίτερα αυτό το μήνα υπήρχαν φήμες ότι η Microsoft εξέταζε το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει το Indiana Jones στο PS5 λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του Xbox.

Ο Phil Spencer ανέφερε ότι το Starfield and το Indiana Jones and the Great Circle δεν είναι μέρος των τεσσάρων πρώτων παιχνιδιών, αλλά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι τίτλοι αυτοί να φτάσουν στο PS5 στο μέλλον. «Δεν νομίζω ότι θα πρέπει ως βιομηχανία να αποκλείουμε ποτέ ένα παιχνίδι να πάει σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα», ανέφερε ο Spencer στο The Verge.

«Εστιάζουμε σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια και μαθαίνουμε από την εμπειρία. Δεν έχουμε δουλειά σε εξέλιξη, σε άλλα franchises. Αλλά το να σηκώνεται κάποιος και να λέει ότι κάτι δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ, νομίζω ότι μοιάζει σαν να δημιουργεί περισσότερη σιγουριά σε έναν κόσμο του gaming όπου πραγματικά θέλεις να ανταποκριθείς σε αυτό που θέλουν οι πελάτες και σε αυτό που αναζητούν οι παίκτες και οι δημιουργοί μας» συμπλήρωσε.

Starfield

Indiana Jones and the Great Circle

Scroll to Top