Έρχονται περισσότερα παιχνίδια Harry Potter – Από το Quidditch Champions στο… Hogwarts Legacy 2

Harry Potter

Δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη για τους fan του Harry Potter, αλλά έχει επιβεβαιωθεί ότι υπάρχουν στα σκαριά περισσότερα βιντεοπαιχνίδια από τον μοναδικό κόσμο που δημιούργησε η J. K. Rowling. Με βιβλία, κινηματογραφικές μεταφορές, θεματικά πάρκα και διάφορα βιντεοπαιχνίδια στο ενεργητικό του, το Harry Potter είναι εύκολα μια από τις μεγαλύτερες IP στον κόσμο.

Ο διασημότερος μάγος στο κόσμο έχει εδώ και καιρό παρουσία στο χώρο των παιχνιδιών, με τα περισσότερα παιχνίδια Harry Potter να βασίζονται στα βιβλία ή τις ταινίες. Τα τελευταία χρόνια η Warner Bros. άλλαξε τη στρατηγική της για τα βιντεοπαιχνίδια Harry Potter και έγινε πιο «επιθετική», εγκαινιάζοντας την εταιρεία Portkey Games για την παραγωγή νέων παιχνιδιών που διαδραματίζονται στο σύμπαν του μαγικού κόσμου. Τα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια ήταν επιτυχίες, και έτσι είναι λογικό να βρίσκονται στα σκαριά ακόμα περισσότερα παιχνίδια Harry Potter.

Αυτό δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Warner Bros. Interactive Entertainment, David Haddad, μιλώντας στο Variety. Σύμφωνα με τον Haddad, η εταιρεία εργάζεται πάνω σε πολλαπλά πρότζεκτ με θέμα τον Harry Potter, μερικά από τα οποία δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Με την τεράστια επιτυχία του Hogwarts Legacy, το οποίο ήταν το single-player παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Grand Theft Auto V, όλοι περιμένουν να υπάρχει άμεσα ένα sequel. Το Hogwarts Legacy 2 δεν έχει ανακοινωθεί τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, αλλά η αποκάλυψη του παιχνιδιού φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου.

Το Harry Potter: Quidditch Champions

Υπάρχει τουλάχιστον ένα επερχόμενο παιχνίδι του Wizarding World που έχει ήδη ανακοινωθεί. Πρόκειται για το Harry Potter: Quidditch Champions, ένα νέο multiplayer παιχνίδι  που βασίζεται στο Quidditch από τον κόσμο των μάγων. Το παιχνίδι να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2024, οπότε περισσότερες πληροφορίες για αυτό αναμένονται τους επόμενους μήνες.

Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει πέντε τίτλοι Harry Potter από την Portkey Games. Το Hogwarts Mystery, το Wizards Unite, το Puzzles & Spells, το Magic Awakened και το Hogwarts Legacy.

Το Hogwarts Mystery του 2018 συνεχίζει δυναμικά με νέες ενημερώσεις, ενώ τα «Puzzles & Spells» και «Magic Awakened» ήταν επίσης μεγάλες επιτυχίες στον χώρο των κινητών τηλεφώνων. Το Wizards Unite του 2019 έχει κλείσει και μπορεί να χαρακτηριστεί ως η μοναδική αποτυχία του Portkey μέχρι σήμερα.

Η επιτυχία του Hogwarts Legacy μιλάει από μόνη της, και θα είναι συναρπαστικό να δούμε τι μελλοντικά σχέδια παιχνιδιών Harry Potter έχουν να επιφυλάξουν για τους οπαδούς της σειράς Wizarding World.

Αναλυτικά οι τίτλοι Harry Potter από την Portkey Games:

  • Harry Potter: Hogwarts Mystery – 2018
  • Harry Potter: Wizards Unite – 2019
  • Harry Potter: Puzzles & Spells – 2020
  • Harry Potter: Magic Awakened – 2021
  • Hogwarts Legacy – 2023
  • Harry Potter: Quidditch Champions – TBA
Scroll to Top