Νέες φήμες για το Nintendo Switch 2 – 240 developers παραδέχονται ότι εργάζονται σε παιχνίδια για την νέα κονσόλα

Μπορεί η Nintendo να αρνείται την ύπαρξη του διαδόχου του Switch, ωστόσο εκατοντάδες προγραμματιστές που συμμετείχαν σε μία έρευνα παραδέχτηκαν ότι εργάζονται ήδη σε παιχνίδια για την νέα κονσόλα.

Το Nintendo Switch θα γίνει 7 ετών τον ερχόμενο Μάρτιο και είναι πολύ προφανές σε όλους ότι η Nintendo σχεδιάζει ήδη έναν αντικαταστάτη – με το παρατσούκλι Switch 2 από τους οπαδούς – που πολύ πιθανόν να κυκλοφορήσει εντός του 2024.

Μάλιστα η ίδια η Nintendo έχει αφήσει υπονοούμενα για το Nintendo Switch 2, παρά το γεγονός ότι διαψεύδουν όλες τις φήμες που κυκλοφορούν. Υπήρξαν εικασίες ότι πολλοί προγραμματιστές έχουν λάβει devkits (το υλικό που απαιτείται για να φτιάξουν νέα παιχνίδια) από το 2021, αλλά η καλύτερη απόδειξη ότι το Switch 2 υπάρχει είναι ότι πάνω από 240 προγραμματιστές έχουν παραδεχτεί ότι εργάζονται ήδη πάνω σε αυτό.

Nintendo Switch
πηγή: Unsplash.com / Matteo Grobberio

Οι δικηγόροι της Nintendo θα «κυνηγούσαν» όσους προγραμματιστές έλεγαν κάτι δημοσίως. Ωστόσο, στην έρευνα 2024 State of the Industry για το GDC (Game Developers Conference), το 8% από τους 3. 000 προγραμματιστές που συμμετείχαν, δήλωσε ότι εργάζεται ήδη σε ένα παιχνίδι για το Switch 2.

Πολλοί από αυτούς είναι πιθανό να εργάζονται πάνω στο ίδιο παιχνίδι, οπότε δεν πρόκειται για 240 ξεχωριστούς τίτλους, αλλά εξακολουθεί να είναι ένας εκπληκτικά μεγάλος αριθμός

Παρόλο που η Nintendo θα έχει εμπιστευτεί μόνο ορισμένους προγραμματιστές, όλοι όσοι γνωρίζουν για την κονσόλα θα έπρεπε να υπογράψουν αυστηρά NDA (συμφωνία μη αποκάλυψης, γνωστή και ως συμφωνία εμπιστευτικότητας). Ενώ κάποιοι θα θεώρησαν ότι η συμπλήρωση μιας τέτοιας έρευνας δεν την παραβιάζει, άλλοι θα ήταν πιο προσεκτικοί, οπότε ο αριθμός όσων εργάζονται σε παιχνίδια, που συμπλήρωσαν αυτή την έρευνα, είναι πιθανό να είναι σημαντικά μεγαλύτερος από 240.

Scroll to Top