Η Nintendo κινείται νομικά εναντίον ενός «κλώνου των Pokémon» – Δεν είναι το Palworld

Palworld Pokémon

To Palworld, το οποίο στην αρχή είχε το παρατσούκλι «Pokémon με όπλα», έχει κατακτήσει τον κόσμο του gaming και πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν ότι η Nintendo και η The Pokémon Company θα κινηθούν νομικά εναντίον του.

Πριν από μερικές ημέρες η The Pokémon Company εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι δεν έχει επιτρέψει την οποιαδήποτε χρήση της IP των Pokémon σε αυτό το παιχνίδι και τονίζει ότι θα ερευνήσει το θέμα. Ωστόσο από τότε δεν υπάρχει κάποια περαιτέρω ενέργεια.

Η The Pokémon Company δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια και δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε κατάχρηση της ιδιοκτησίας της. Παρόλο που δεν κινείται νομικά -ακόμα- εναντίον του Palworld, κινείται εναντίον ενός άλλου «κλώνου των Pokémon», όπως αναφέρει το GamesRadar.

Την «οργή» της Nintendo δέχεται το PokeZoo, μια νέα IP που δεν προσπαθεί καν να κρύψει το γεγονός ότι πρόκειται για μια απλή αντιγραφή των Pokémon. Δεδομένου του πόσο κραυγαλέα είναι η αντιγραφή, οι δημιουργοί πίσω από αυτή την IP σίγουρα δεν θα πρέπει να εκπλήσσονται που η Nintendo κινείται νομικά εναντίον τους. Μάλιστα στην ιστοσελίδα του παιχνιδιού υπάρχει σημείο που αναφέρεται κανονικά στα Pokémon.

pokezoo

Όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα με το εμπορικό σήμα του PokeZoo, πρόκειται για μία αποτυχημένη αντιγραφή των Pokémon. Το λογότυπο είναι φωτεινό και κίτρινο όπως ακριβώς στα Pokémon, το πλάσμα που φαίνεται είναι πιστή αντιγραφή Gengar, ενώ η σφαίρα που υπάρχει στο logo είναι ένας συνδυασμός της Quick Ball και της Fast Ball.

Scroll to Top