Όσα γνωρίζουμε για το Nintendo Switch 2 – Οι καλύτερες και οι χειρότερες φήμες

Nintendo Switch 2

Το Nintendo Switch 2 δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα, αλλά οι φήμες συνεχίζουν να οργιάζουν. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο ιαπωνικός γίγαντας των παιχνιδιών εργάζεται πάνω σε μια συνέχεια του δημοφιλούς Nintendo Switch, αν και τα πάντα, από την ημερομηνία κυκλοφορίας μέχρι το όνομά του, παραμένουν προς το παρόν αντικείμενο εικασιών.

Όλοι οι gamers ελπίζουν να δουν μεγάλες βελτιώσεις στην ισχύ, μια οθόνη OLED και τη δυνατότητα εξόδου σε 4K για να συμβαδίζει με τις καλύτερες τηλεοράσεις. Ωστόσο, οι τελευταίες φήμες έχουν υπονοήσει κάποιες αρκετά απογοητευτικές προδιαγραφές, που σημαίνει ότι ίσως να μην έχουν την αναβάθμιση που ήλπιζαν.

Παρακάτω θα δείτε τις καλύτερες και χειρότερες φήμες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής σχετικά με το Nintendo Switch 2 (ή όπως αλλιώς θα το ονομάσει τελικά η Nintendo).

Οι καλύτερες φήμες για το Switch 2: Νέα παιχνίδια Mario, περισσότερος αποθηκευτικός χώρος και προσιτή τιμή

Ξεκινώντας με τα θετικά, ίσως να μην έχουμε να περιμένουμε πολύ για ένα Switch δεύτερης γενιάς. Ο κύριος όγκος των αναφορών υποδεικνύει ένα παράθυρο κυκλοφορίας εντός του 2024. Πηγές με «γνώση των σχεδίων της Nintendo για την κονσόλα επόμενης γενιάς» αναφέρουν ότι η Nintendo σχεδιάζει ημερομηνία κυκλοφορίας το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ωστόσο, μια νέα φήμη υποστηρίζει ότι η κυκλοφορία θα μπορούσε να γίνει διαθέσιμη στα τέλη του καλοκαιριού. Ακόμα μια άλλη έκθεση αναλυτών υποστηρίζει ότι μια κυκλοφορία τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο θα μπορούσε να είναι πιθανή, καθώς αυτό θα βοηθούσε τη Nintendo να αντιμετωπίσει την τρέχουσα δυναμική των πωλήσεων του PS5. Οι φήμες λένε ότι το Switch 2 θα κυκλοφορήσει περίπου την ίδια εποχή με το PS5 Pro.

Όποτε κι αν κυκλοφορήσει στα ράφια, το Switch 2 λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει με ένα νέο 3D Mario, ενώ αργότερα στον κύκλο ζωής του θα μπορούσε να δούμε το μεγαλύτερο παιχνίδι Mario Kart μέχρι σήμερα. Ένας αξιόπιστος insider ισχυρίστηκε τον Αύγουστο ότι η Nintendo αναπτύσσει το παιχνίδι Mario χρησιμοποιώντας τη μηχανή παιχνιδιών Unreal 4.

Αυτή η αρχική διαρροή απέκτησε περαιτέρω αξιοπιστία από μια έκθεση που ισχυρίζεται ότι το σύστημα θα κυκλοφορήσει με έναν νέο τίτλο 3D Mario. Κοιτάζοντας ακόμη πιο μπροστά, το Switch 2 θα αποκτήσει ένα νέο παιχνίδι Mario Kart, με την ονομασία Mario Kart X, κατά το δεύτερο έτος του κύκλου ζωής του, σύμφωνα με μια έκθεση του Νοεμβρίου από τον Zippo, έναν leaker με είναι γνωστός για τις αξιόπιστες πληροφορίες του. Πιστεύεται ότι θα είναι το πιο «ακριβό παιχνίδι που έχει παράγει ποτέ η Nintendo».

Όσον αφορά τις πολλά υποσχόμενες αναβαθμίσεις προδιαγραφών, ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος έχει αναφερθεί στα 512GB, κάτι που θα αποτελούσε σημαντική ενίσχυση σε σχέση με τα 32GB και 64GB του αρχικού Switch και του Switch OLED αντίστοιχα. Προηγουμένως κυκλοφόρησαν εικασίες σχετικά με ένα πιθανό τσιπ συνεπεξεργαστή που θα ζούσε στο dock του Switch 2 για να ενισχύσει την ισχύ και την έξοδο βίντεο της κονσόλας όταν είναι συνδεδεμένη και συνδεδεμένη σε τηλεόραση 4K. Αν και αποτελεί μια ωραία αναβάθμιση, οι φήμες γύρω από αυτό έχουν σιωπήσει, οπότε δεν κρατάμε την αναπνοή μας.

Ο Zippo ισχυρίστηκε το καλοκαίρι ότι το Nintendo Switch 2 θα κοστίζει 399 δολάρια. Αυτό είναι 50 δολάρια περισσότερα από το premium Switch OLED, τοποθετώντας την τιμή του Switch 2 στο ίδιο επίπεδο με το Xbox Series S, αλλά σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους του υλικού. Ένας αναλυτής του κλάδου επανέλαβε αργότερα την τιμή των 399 δολαρίων σε συνέντευξή του στο GamesIndustryBiz.

Οι χειρότερες φήμες για το Switch 2: Οθόνη LCD, ανεπαρκείς προδιαγραφές, όχι backward compatibility

Κατά τις τελευταίες γενιές κονσολών, το υλικό της Nintendo έμεινε σταθερά πίσω από τους ανταγωνιστές της όσον αφορά την ισχύ και μια νέα διαρροή δείχνει ότι το Switch 2 δεν θα είναι διαφορετικό. Σύμφωνα με το RedGamingTech, το Nintendo Switch 2 θα διαθέτει έναν επεξεργαστή Cortex-A78AE με οκτώ πυρήνες, 10 πολυεπεξεργαστές ροής (SM) και 8 GB RAM. Αν και αυτό αποτελεί βελτίωση σε σχέση με το σημερινό Switch, εξακολουθεί να απέχει μίλια από το είδος της ισχύος που βλέπετε στο PS5 ή στο Xbox Series X.

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, η Sharp, ο κατασκευαστής πίσω από τις τρέχουσες οθόνες του Switch, δήλωσε ότι εργάζεται πάνω σε ένα νέο πάνελ LCD για μια «νέα κονσόλα παιχνιδιών» – που πιστεύεται ότι είναι το Switch 2. Μεταγενέστερες αναφορές από το VGC και τον tipster NateTheHate έδωσαν επιπλέον τροφή στη φήμη ότι το Nintendo Switch 2 θα μπορούσε να διαθέτει οθόνη LCD για να διατηρήσει το κόστος παραγωγής χαμηλά. Αυτό θα ήταν ένα απογοητευτικό βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση για τη Nintendo. Η επιστροφή του Switch 2 σε μια κατώτερη οθόνη μετά τον προκάτοχό του, το Switch OLED, θα μπορούσε να είναι ένα dealbreaker για πολλούς gamers.

Παρόμοια ανησυχητική είναι και μια άλλη φήμη που υποστηρίζει ότι το backward compatibility για τα παιχνίδια του Switch μπορεί να μην υπάρξει για το Switch 2. Βέβαια, η Nintendo έχει παρακάμψει το θέμα στο παρελθόν, κρατώντας τα παλαιότερα παιχνίδια της πίσω από συνδρομητικές υπηρεσίες επί πληρωμή, όπως το Nintendo Switch Online, ή κλείνοντας τα ηλεκτρονικά καταστήματα σε παλαιότερες κονσόλες.

Scroll to Top