Αποκαλύφθηκε η μεγαλύτερη κάψουλα για ανθρώπινα διαστημικά ταξίδια – Πόσο κοστίζει ένα εισιτήριο

Space Perspective, διαστημική κάψουλα

Η Αμερικανική εταιρεία «Space Perspective» ετοιμάζεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βιώνουν το διάστημα. Η εταιρεία φιλοδοξεί να μεταφέρει άτομα στην άκρη του διαστήματος με τη χρήση διαστημικών μπαλονιών τελευταίας τεχνολογίας.

Μάλιστα πρόσφατα δημοσίευσε φωτογραφίες από την ολοκληρωμένη δοκιμαστική διαστημική κάψουλα, με την ονομασία «Excelsior».

Το Excelsior, που χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη κάψουλα διαστημικών πτήσεων που έχει κατασκευαστεί ποτέ, είναι έτοιμο να επαναπροσδιορίσει την κατηγορία των διαστημικών ταξιδιών.

«Η διαστημική κάψουλα δεν μοιάζει με τίποτε άλλο που έχει δει ποτέ ο κόσμος», δήλωσε ο CTO της Space Perspective, Taber MacCallum. «Βρισκόμαστε στο μεταίχμιο μιας συγκλονιστικής αλλαγής – όχι μόνο στον τρόπο με τον οποίο εμείς οι άνθρωποι βιώνουμε το διάστημα, αλλά και στο τι φέρνουμε στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε το διαστημόπλοιο που μας μεταφέρει εκεί. Επαναπροσδιορίζουμε την κατηγορία και ανοίγουμε το δρόμο για προσβάσιμα διαστημικά ταξίδια για τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Space Perspective, διαστημική κάψουλα
πηγή: Space Perspective

Διαστημικό μπαρ με WiFi εντός της κάψουλας

Με διάμετρο 4,9 μέτρα και χωρητικότητα άνω των 60 κυβικών μέτρων, αυτή η σφαιρική διαστημική κάψουλα θέτει νέα πρότυπα στα διαστημικά ταξίδια. Ο όγκος αυτός είναι σχεδόν διπλάσιος από το μέγεθος του Spaceship Two της Virgin Galactic και του New Shepard της Blue Origin και περίπου τετραπλάσιος από το Crew Dragon της SpaceX.

Η κάψουλα διαθέτει μεγάλα κάθετα παράθυρα για πανοραμική θέα και καινοτόμα τεχνολογία που προστατεύει από τα επιβλαβή μήκη κύματος του ηλιακού φωτός και ρυθμίζει τη θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου.

Αυτή η ευρύχωρη κάψουλα έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί άνετα οκτώ Explorers (τους ταξιδιώτες) μαζί με έναν κυβερνήτη. Επίσης διαθέτει ευρύχωρο εσωτερικό και αρκετές ανέσεις, όπως το πρώτο στον κόσμο Space Lounge (Διαστημικό μπαρ) με WiFi και τουαλέτα.

Οι «Explorers» θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι έξι ωρών, απολαμβάνοντας πολυτελείς ανέσεις μέσα σε αυτή τη διαστημική κάψουλα.

«Έβαλα τα κλάματα. Βλέποντας τα σχέδιά μας να γίνονται πραγματικότητα και γνωρίζοντας ότι θα μεταφέρουμε ανθρώπους στο διάστημα για να ζήσουν αυτή την εμπειρία που αλλάζει τη ζωή τους μέσα σε αυτή την όμορφη κάψουλα. Είναι ένα όνειρο», δήλωσε ο επικεφαλής του σχεδιασμού της κάψουλας, Dan Window.

Space Perspective, διαστημική κάψουλα
πηγή: Space Perspective

Πόσο κοστίζει μία θέση στην κάψουλα

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η κάψουλα που μεταφέρει επιβάτες θα ανεβαίνει χρησιμοποιώντας ένα SpaceBalloon (διαστημικό μπαλόνι) με ταχύτητες περίπου 12 μίλια/ώρα.

«Χωρίς πυραύλους ή δυνάμεις g, είναι ο πιο προσιτός τρόπος για να ταξιδέψει κανείς στο διάστημα και τόσο εύκολος όσο το να βρίσκεται σε ένα αεροπλάνο», αναφέρεται στο δελτίο τύπου της εταιρείας.

Η Space Perspective σχεδιάζει να ξεκινήσει διαστημικά ταξίδια μέχρι το 2025. Περίπου 1.750 εισιτήρια έχουν ήδη πωληθεί, με την τιμή κάθε θέσης να ανέρχεται σε 125.000 δολάρια. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η εταιρεία αναμένει να έχει πουλήσει 4.000 θέσεις, που αντιστοιχούν σε κρατήσεις ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση, η εταιρεία έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξη του πρώτου SpaceBalloon, ενώ το σκάφος εκτόξευσης, το Marine Spaceport Voyager, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του.

Space Perspective, διαστημική κάψουλα
πηγή: Space Perspective
Scroll to Top