«Πώς χώρεσε το Moon Buggy στο Apollo;»: Η νέα ερώτηση των υποστηρικτών της θεωρίας συνωμοσίας ότι δεν πήγαμε ποτέ στη Σελήνη

Lunar Roving Vehicle Moon

Αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να πούμε για τους υποστηρικτές της θεωρίας συνωμοσίας ότι η προσεδάφιση της Σελήνης δεν έγινε ποτέ και γυρίστηκε σε στούντιο, είναι ότι έχουν πραγματικά μεγάλη αντοχή.

Ακόμη και 55 χρόνια μετά την πρώτη προσεδάφιση στη Σελήνη, και με όλα τα στοιχεία που υπάρχουν ότι πραγματικά, οι άνθρωποι αυτοί εξακολουθούν να επιμένουν στην πεποίθηση ότι ήταν ψεύτικη.

Αν και οι περισσότεροι υποστηρικτές της συγκεκριμένης θεωρίας συνωμοσίας τείνουν να επικεντρώνονται στην πρώτη προσελήνωση της αποστολή «Apollo 11» το 1969, ορισμένοι φαίνεται να πιστεύουν ότι έχουν αποδείξεις ότι και οι επόμενες προσγειώσεις ήταν ψεύτικες.

Ένας λόγος που αναφέρουν είναι ότι δεν μπορούν να καταλάβουν πώς το Lunar Roving Vehicle (LRV) – ή αλλιώς το “Moon buggy” – κατάφερε να χωρέσει μέσα στο σκάφος προσεδάφισης Apollo.

Αυτή η συνωμοσία επανήλθε πρόσφατα στην επιφάνεια, για αρκετά ακατανόητους λόγους.

Space Dune Buggy was always there.
byu/Working_ATM inConspiracyMemesII

Πώς ξέρουμε λοιπόν ότι η NASA κατάφερε να στείλει το Lunar Roving Vehicle στη Σελήνη;

Κατ’ αρχάς, υπάρχει άφθονο φοβερό υλικό με τα αμαξίδια να κινούνται στην επιφάνεια της Σελήνης.

Μετά υπάρχει και το γεγονός ότι θα ήταν περίεργο για τη NASA να ξεκινήσει την πιο επιτυχημένη συνωμοσία στην ιστορία της Γης, να καταφέρει να αποκρύψει την αλήθεια παρά τους 400.000 ανθρώπους που εργάστηκαν στο πρόγραμμα, και στη συνέχεια να ξεχάσει να ελέγξει αν το αυτοκίνητο χωράει στο σκάφος προσεδάφισης.

Η πραγματική απάντηση είναι ότι η NASA, δεδομένων όλων των περιορισμών βάρους και χώρου που συνεπάγεται η έξοδος από τη Γη, είναι αρκετά καλή στο πακετάρισμα.

Η ανάπτυξη του Lunar Roving Vehicle στη Σελήνη:

«Το πλαίσιο ήταν κατασκευασμένο από συγκολλημένα συγκροτήματα από κράμα αλουμινίου 2219 και αποτελούνταν από ένα σασί 3 τμημάτων που ήταν αρθρωτό στο κέντρο, ώστε να μπορεί να διπλωθεί και να κρεμαστεί στο διάδρομο quad 1 της Σεληνάκατου», εξηγεί η NASA. «Είχε δύο διπλανά αναδιπλούμενα καθίσματα από σωληνωτό αλουμίνιο με νάιλον ιμάντες και πάνελ δαπέδου από αλουμίνιο» προσθέτει.

 

Scroll to Top