Η AI influencer που αρχίζει καριέρα στην τηλεόραση – Θα παρουσιάσει ριάλιτι επιβίωσης

Μια influencer που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη και η οποία έχει γίνει διάσημη, ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει ένα δημοφιλές reality show.

Η Alba Renai, μια ελκυστική ψηφιακή influencer που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη, θα γίνει η παρουσιάστρια ενός ειδικού αφιερώματος στην ισπανική έκδοση του ριάλιτι επιβίωσης “Survivor”.

Η Alba Renai δημιουργήθηκε από το Be a Lion – θυγατρική του τηλεοπτικού κολοσσού Mediaset Spain – στα τέλη του περασμένου έτους και έγινε γρήγορα διασημότητα του Διαδικτύου.

Πώς δημιουργήθηκε η AI influencer Alba Renai

Μοιάζοντας με κανονικό άνθρωπο, η AI influencer είναι ένας ένας συνδυασμός φυσικών χαρακτηριστικών και στοιχείων προσωπικότητας που θεωρήθηκαν πιο σημαντικά από μια εστιασμένη ομάδα 350 νεαρών ενηλίκων.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα για να δημιουργήσουν ένα avatar που θα άρεσε στους περισσότερους ανθρώπους, η Be a Lion κατέληξε στην Alba. Και μέχρι στιγμής το εγχείρημα κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο, καθώς ήδη η influencer τεχνητής νοημοσύνης συγκεντρώνει περισσότερους από 10.000 followers στο Instagram.
Πρόσφατα, η Alba ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα εμφανιστεί σύντομα στην ισπανική τηλεόραση. Προγραμματίζεται επίσης μια εμφάνιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μέρος ενός ειδικού τμήματος που ονομάζεται “Super Secretos con Alba Renai”, όπου θα μοιράζεται κάθε είδους αποκλειστικό περιεχόμενο στους διάφορους διαγωνιζόμενους του Survivor.

Το βίντεο της ανακοίνωσης ήταν μόνο λίγα δευτερόλεπτα, αλλά ήταν αρκετό για να κάνει την Alba viral για άλλη μια φορά. Τα σχόλια για το βίντεο ήταν πάρα πολλά, με κάποιους από τους χρήστες να μην γνωρίζουν ότι δεν είναι πραγματικό άτομο.

Οι ανησυχίες για τις θέσεις εργασίας

Ωστόσο, ορισμένοι εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι ένα ψηφιακό avatar μπορεί να “αρπάξει” τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο, καθώς στην Ασία, για παράδειγμα, υπάρχουν χώρες που πειραματίζονται με παρουσιαστές ειδήσεων AI.

Παρόλα αυτά, η Be a Lion έχει καθησυχάσει τους θαυμαστές ότι η Alba δεν απειλεί τη δουλειά κανενός.

Ο Luis Movilla, διευθυντής Branded Content & Experience στην Be a Lion, δήλωσε στην εφημερίδα El Pais: «Το ανθρώπινο ταλέντο είναι αναντικατάστατο, και δεν έχουμε καμία πρόθεση να το αντικαταστήσουμε. Η Alba δεν ήρθε για να πάρει τη δουλειά κανενός.»

Πρόσθεσε: «Δεν ήρθε για να αντικαταστήσει δημοσιογράφους ή επικοινωνιολόγους, οι οποίοι είναι αναντικατάστατοι και έχουν μια αξία και μια ανθρώπινη σύνδεση που δεν θα επιτευχθεί ποτέ, τουλάχιστον στην εποχή μας, από ένα project σαν αυτό».

Στην πραγματικότητα, η χρήση της Alba έχει στην πραγματικότητα βοηθήσει στη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.

Η ανησυχία για τις θέσεις εργασίας

Η ομάδα έργου της Be a Lion αποτελείται από 32 μέλη, στα οποία περιλαμβάνονται ειδικοί τεχνητής νοημοσύνης, μηχανικοί, παραγωγοί, κινηματογραφιστές και διαχειριστές κοινότητας.

Για να καθησυχάσει περαιτέρω όσους προβληματίζονται,  ανέφερε ότι δεν υπάρχει πτυχή της Alba που να μην ελέγχεται από ανθρώπους.

«Η Alba είναι ένα συνεργατικό έργο μεταξύ ανθρώπων και μηχανών», είπε ο Movilla. «Τώρα, οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ορισμένες δεξιότητες για να μπορούν να χειρίζονται τις τεχνολογικές εξελίξεις.

«Έπρεπε να αναδιατυπώσουμε το εκπαιδευτικό πλάνο των ίδιων των εργαζομένων μας και στην αγορά εργασίας αναζητήσαμε άτομα που είναι ειδικοί σε αυτά τα έργα καινοτομίας με δεξιότητες διαφορετικές από τις συνηθισμένες.»

Ενώ το βήμα που έκανε η Alba στην τηλεόραση είναι σημαντικό, ο Movilla πιστεύει ότι η κοινωνία δεν είναι ακόμα έτοιμη να κατανοήσει την αβεβαιότητα που θέτει η χρήση και η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης.

Εντούτοις, είναι περήφανος που η εταιρεία του κατάφερε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την τεχνητή νοημοσύνη και να συμβάλλει στις συζητήσεις γύρω από τη χρήση της.

«Η Alba, ως παράδειγμα πρακτικής χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης, έχει πυροδοτήσει συζητήσεις», είπε. «Και είμαστε πολύ περήφανοι που θέσαμε αυτόν τον διάλογο στο τραπέζι».

Ωστόσο, η Alba δεν είναι η μόνη Ισπανίδα influencer τεχνητής νοημοσύνης που έχει κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους τελευταίους μήνες.

Και μοντέλο AI

Τον Νοέμβριο, ένα ισπανικό πρακτορείο μοντέλων δημιούργησε μια influencer τεχνητής νοημοσύνης για να βγάλει την εταιρεία από μια δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Η ψηφιακή γυναίκα 25 ετών με ροζ μαλλιά, που ονομάζεται Aitana, προφανώς φαίνεται αρκετά πραγματική για να καταφέρει να ξεγελάσει μια διασημότητα, η οποία λέγεται ότι της έστειλε μήνυμα και την κάλεσε να βγουν.

Επίσης, άλλη μία influencer που δημιουργήθηκε με ΑΙ, και έχει το όνομα Milla Sofia συγκέντρωσε χιλιάδες followers και likes με τις φωτογραφίες της με μικροσκοπικό μπικίνι και σέξι εσώρουχα.

 

 

 

 

 

Scroll to Top