Η Apple εξέδωσε «μαζική» προειδοποίηση για το Google Chrome σε όλους τους χρήστες iPhone – «Το Safari είναι πραγματικά ιδιωτικό»

iPhone

Ο τεχνολογικός γίγαντας έβγαλε διαφημιστικές πινακίδες σε όλο τον κόσμο για να προωθήσει την πρόγραμμα περιήγησης Safari, διαφημίζοντάς το ως «ένα browser που είναι πραγματικά ιδιωτικό».

Παρόλο που η διαφήμιση δεν ανέφερε ονομαστικά το Google Chrome, είναι το πρόγραμμα περιήγησης αναζήτησης με τις περισσότερες λήψεις για smartphones – ξεπερνώντας το Safari κατά περισσότερα από δύο εκατομμύρια.

iPhone Apple Safari διαφημίσεις

Ενώ η διαφημιστική πινακίδα είναι ένα «καρφί» για την Google, η ίδια εταιρεία αποκάλυψε φέτος ότι συλλέγει δεδομένα από οποιονδήποτε χρησιμοποιεί το Chrome.

Η διαφήμιση έχει εντοπιστεί σε πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο, το Λονδίνο και το Παρίσι, αλλά και σε χώρες με μεγάλη εμβέλεια, όπως η Σιγκαπούρη και η Αυστραλία, όπου οι άνθρωποι την είδαν σε διαφημιστικές πινακίδες, μέσα μαζικής μεταφοράς και δημόσια κτίρια.

«Ενδιαφέρον που δεν είναι μόνο στη Σιγκαπούρη. Κατά την γνώμη μου είναι μια καλή ιδέα. Είναι ένας φρέσκος τρόπος διαφήμισης» έγραψε ένα άτομο σε μια ανάρτηση κάποιου που είδε τη διαφήμιση στην Αυστραλία. «Κάποιοι άνθρωποι θα είναι περίεργοι. Ειδικά εκείνοι που δεν ανήκουν στο οικοσύστημα της Apple και μπορεί να μην ξέρουν τι είναι το Safari» τόνισε ένας άλλος

iPhone Apple Safari διαφημίσεις

iPhone Apple Safari διαφημίσεις

Οι διαφημίσεις της Apple φαίνεται να προειδοποιούν τους χρήστες να μην χρησιμοποιούν τη Google, η οποία έχει αντιμετωπίσει επανειλημμένες διαμάχες σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησης Chrome που διατηρεί πληροφορίες cookie και αναζήτησης.

«Η Google αποκάλυψε νωρίτερα φέτος ότι συλλέγει τα δεδομένα σας αν χρησιμοποιείτε το Chrome, ακόμη και αν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Incognito Mode», δήλωσε στο Forbes ο  παγκόσμιος σύμβουλος ασφαλείας της εταιρείας κυβερνοασφάλειας ESET, Jake Moore. «Τα προσωπικά δεδομένα είναι τόσο πολύτιμα για τις εταιρείες και όταν οι όροι και οι προϋποθέσεις είναι τόσο δύσκολο να κατανοηθούν, μπορεί να είναι εύκολο για τους χρήστες να επιτρέπουν απλώς στις εταιρείες να συλλέγουν δεδομένα κατά βούληση».

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Google δήλωσε στη DailyMail ότι η εταιρεία προσπαθεί να διατηρεί τα δεδομένα των ανθρώπων ασφαλή από προεπιλογή και διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν πότε και πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα τους στο Chrome για να εξατομικεύουν την εμπειρία περιήγησης στο διαδίκτυο.

«Πιστεύουμε ότι οι χρήστες πρέπει πάντα να έχουν τον έλεγχο, γι’ αυτό και έχουμε ενσωματώσει εύχρηστες ρυθμίσεις απορρήτου και ασφάλειας απευθείας στο Chrome» ανέφερε.

google chrome smartphone
πηγή: unsplash.com
Scroll to Top