Apple Watch: 5 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε ότι μπορεί να κάνει το έξυπνο ρολόι σας

Apple Watch

Το Apple Watch είναι ο τέλειος σύντροφος για ένα iPhone. Όταν πρόκειται να παρακολουθείτε τα αθλήματα και τις δραστηριότητές σας, να παρακολουθείτε τις ζωτικές ενδείξεις υγείας και ευεξίας και να έχετε πρόσβαση σε ειδοποιήσεις ημερολογίου, εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα και άλλα κρίσιμα καθημερινά δεδομένα, το έξυπνο ρολόι της Apple είναι μια ισχυρή συσκευή. Αλλά μπορεί να κάνει ακόμη περισσότερα από αυτό.

Όλοι γνωρίζουμε πώς το Apple Watch λειτουργεί με δεκάδες third-party (και της Apple) εφαρμογές, που σας βοηθούν να πληρώνετε για αντικείμενα με το Apple Wallet, να καλέσετε ένα ταξί ή να ελέγξετε την κατάσταση της παράδοσης φαγητού, να παρακολουθείτε τις πρωινές διαδρομές, να ακούτε μουσική και πολλά άλλα.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμα περισσότερα που μπορεί να κάνει ένα Apple Watch και που ίσως δεν γνωρίζατε ή απλά δεν έχετε ασχοληθεί τόσο πολύ ώστε να τα ανακαλύψετε. Οι παρακάτω λειτουργίες μπορούν να σας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσετε τις πλήρεις δυνατότητες του smartwatch σας και πιθανότατα θα τις χρησιμοποιήσετε περισσότερο απ’ ό,τι νομίζετε.

5 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε ότι μπορεί να κάνει το Apple Watch

 • Λειτουργεί ως σκανδάλη για την κάμερα του τηλεφώνου σας
 • Καταγραφή φαρμάκων και λήψη υπενθυμίσεων
 • Χρήση χειρονομιών για πλοήγηση στα μενού
 • Σας λέει την ώρα φωναχτά
 • Λάβετε Οδηγίες Βήμα Βήμα
Apple Watch
πηγή: unsplash.com

Λειτουργεί ως σκανδάλη για την κάμερα του τηλεφώνου σας

Πρόκειται για μία απλή λειτουργία που έχει ενσωματωθεί στο Apple Watch εδώ και πολύ καιρό, αλλά οι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν ή το χρησιμοποιούν σπάνια επειδή δεν συνειδητοποιούν πόσο εύκολο είναι να το κάνουν.

Με το camera trigger, μπορείτε να συνδεθείτε άμεσα με την κάμερα του iPhone σας, να αλλάξετε από την οπίσθια στην εμπρόσθια κάμερα και να ορίσετε μια φωτογραφία να τραβηχτεί μετά από ένα σύντομο χρονοδιακόπτη τριών δευτερολέπτων.

Για να το ρυθμίσετε:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Κάμερα στο Apple Watch.
 2. Πατήστε τις τρεις τελείες στα δεξιά για να ρυθμίσετε την προβολή της κάμερας (μπροστά ή πίσω), το φλας (αυτόματο, ενεργοποιημένο ή απενεργοποιημένο) και τη ζωντανή φωτογραφία (ενεργοποιημένη ή απενεργοποιημένη)- καθώς και για να ενεργοποιήσετε ή να καταργήσετε τον χρονοδιακόπτη τριών δευτερολέπτων.
 3. Πατήστε το κεντρικό κουμπί και τραβήξτε μια φωτογραφία.

Καταγραφή φαρμάκων και λήψη υπενθυμίσεων

Είτε παίρνετε βιταμίνες, είτε φάρμακα για μια συγκεκριμένη ασθένεια ή πάθηση, είτε αντιβιοτικά για περιορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ αναρρώνετε από χειρουργική επέμβαση ή τραυματισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple Watch ως υπενθύμιση για τη λήψη τους. Μπορείτε επίσης να καταγράψετε ότι παραλείψατε ή πήρατε τα φάρμακα απευθείας από την οθόνη του ρολογιού.

Θα πρέπει πρώτα να ρυθμίσετε τα φάρμακα στην εφαρμογή Υγεία στο iPhone σας. Αυτή η λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τα μη συνταγογραφούμενα ή συνταγογραφούμενα φάρμακα, αλλά και για πράγματα όπως συμπληρώματα πρωτεϊνών, φυσικά συμπληρώματα ή ακόμη και για υπενθύμιση για τα χάπια των κατοικίδιων σας.

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Υγεία στο iPhone σας, επιλέξτε Αναζήτηση και Φάρμακα.
 2. Επιλέξτε Προσθήκη φαρμάκου, πληκτρολογήστε το όνομα και επιλέξτε Επόμενο.
 3. Συμπληρώστε τις πρόσθετες λεπτομέρειες (ισχύς σε μονάδες ή παραλείψτε αν δεν ισχύει), τη συχνότητα, την ημερομηνία έναρξης, την ώρα, ακόμη και το σχήμα του δισκίου ή του μπουκαλιού της αλοιφής και το χρώμα.
 4. Τώρα, ανοίξτε την εφαρμογή Φάρμακα στο Apple Watch.
 5. Επιλέξτε Καταγραφή κάθε φορά που το παίρνετε.

Χρήση χειρονομιών για πλοήγηση στα μενού

Η Apple λάνσαρε τη λειτουργία διπλού πατήματος με το Apple Watch Series 9, αλλά αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι αυτή η λειτουργία, με τη μία ή την άλλη μορφή, ήταν διαθέσιμη στα ρολόγια Apple εδώ και αρκετό καιρό. Απλώς ήταν κρυμμένη μέσα στο μενού Προσβασιμότητα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περιηγείστε στις οθόνες του Watch όταν έχετε μόνο το ένα χέρι ελεύθερο.

Πατήστε τον αντίχειρα και το δείκτη σας μαζί για να ενεργοποιήσετε μια λειτουργία σε μια εφαρμογή ή σφίξτε τη γροθιά σας για να προσομοιώσετε ένα πάτημα και να κάνετε κάτι να συμβεί, όπως η επιλογή ενός στοιχείου για μετάβαση στην επόμενη οθόνη ή ενεργοποίηση της Siri. Δεν θα προσαρμοστεί έξυπνα σε όποια εφαρμογή βρίσκεστε, όπως κάνει η νέα λειτουργία, αλλά είναι ένας απλός τρόπος να προγραμματίσετε μια λειτουργία για κάθε χειρονομία, αν αυτό είναι το μόνο που θέλετε ή αν έχετε ένα παλαιότερο μοντέλο Apple Watch που δεν υποστηρίζει το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα.

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Watch στο iPhone σας
 2. Στην ενότητα Το ρολόι μου, επιλέξτε Προσβασιμότητα και στη συνέχεια AssistiveTouch και ενεργοποιήστε το, και στη συνέχεια ενεργοποιήστε την επιλογή Χειρονομίες χεριών.
 3. Από εδώ, μπορείτε να ρυθμίσετε τι κάνουν οι χειρονομίες Pinch, Double Pinch,Clench και Double Clench.
Apple Watch
πηγή: unsplash.com

Σας λέει την ώρα φωναχτά

Η πρόσοψη του Apple Watch εμφανίζει την τρέχουσα ώρα σε όποια μορφή επιλέξετε, ανάλογα με την πρόσοψη του ρολογιού που έχετε επιλέξει. Αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε το ρολόι να σας λέει την ώρα. Αυτό μπορεί να σας φανεί χρήσιμο αν μόλις ξυπνάτε από το κρεβάτι και δεν θέλετε να ανοίξετε τα μάτια σας ακόμα, ή αν είστε βαθιά μέσα στη δίνη μιας εργασίας και θέλετε απλώς μια γρήγορη υπενθύμιση της ώρας χωρίς να χρειάζεται να κοιτάξετε μακριά από την οθόνη του υπολογιστή. Μόλις το ρυθμίσετε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κρατήσετε δύο δάχτυλα πάνω από την οθόνη και το ρολόι θα σας πει τι ώρα είναι. Είναι τόσο απλό.

 1. Μεταβείτε στην εφαρμογή Watch στο iPhone σας και στην ενότητα Το ρολόι μου, επιλέξτε Ρολόι.
 2. Βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία Speak Time είναι ενεργοποιημένη.
 3. Αν θέλετε να λειτουργεί και όταν το ρολόι είναι σε αθόρυβη λειτουργία, επιλέξτε Always Speak.

Λάβετε οδηγίες Βήμα Βήμα

Με ένα Apple Watch συνδεδεμένο με το iPhone σας, οι οδηγίες βήμα βήμα των Χαρτών της Apple μπορούν να εμφανίζονται στην πρόσοψη του ρολογιού. Ακόμα και σε σιωπηλή λειτουργία, μπορείτε να ακολουθήσετε χάρη στις εύχρηστες δονήσεις που σας προτρέπουν όταν έρχεται μια στροφή μπροστά σας.

Αυτό σας επιτρέπει να έχετε το κεφάλι σας στον δρόμο και να είστε σίγουροι ότι θα φτάσετε στον προορισμό σας σώοι και αβλαβείς, χωρίς το πρόσωπό σας να είναι θαμμένο στο τηλέφωνό σας προσπαθώντας να πλοηγηθείτε μαζί με τις οδηγίες στην οθόνη.

 1. Ανοίξτε το Apple Maps στο iPhone σας, πληκτρολογήστε τον προορισμό σας και επιλέξτε την επιλογή οδηγιών με τα πόδια.
 2. Οι οδηγίες θα εμφανιστούν αυτόματα στην οθόνη του ρολογιού, αν είναι συνδεδεμένο με το iPhone.
 3. Θα βλέπετε τις επερχόμενες στροφές και πόσο μακριά βρίσκονται και θα αισθάνεστε ένα ελαφρύ βουητό όταν πλησιάζει μια στροφή, ώστε να μπορείτε να σηκώσετε τον καρπό σας για να ελέγξετε και να ακολουθήσετε την πορεία σας
Scroll to Top