Εφαρμογή AI αντικαθιστά τα πάντα στις φωτογραφίες και αυτό είναι τρομακτικό

ai τεχνητή νοημοσύνη

Μια νέα εφαρμογή AI (τεχνητής νοημοσύνης) σας επιτρέπει να αντικαταστήσετε οτιδήποτε σε μια φωτογραφία και μέχρι να το δοκιμάσετε δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο τρομακτικό είναι.

Το εργαλείο, το οποίο ονομάζεται ReplaceAnything, μπορεί επί του παρόντος να δοκιμαστεί σε μια σελίδα online. Η εφαρμογή αντικατάστασης AI επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν φωτογραφίες, να επιλέγουν το τμήμα της φωτογραφίας που θέλουν να κρατήσουν και, στη συνέχεια, να αλλάξουν όλα τα υπόλοιπα.

Τα αποτελέσματα είναι κάπως τρομακτικά και αυτό λόγω της απόλυτης ελευθερίας που δίνει στους χρήστες να τραβήξουν φωτογραφίες φίλων, μελών της οικογένειας ή ακόμα και διασημοτήτων και να τις τροποποιήσουν όπως θέλουν.

Η μόνη ελπίδα είναι η συγκεκριμένη εφαρμογή να διαθέτει δικλείδες ασφαλείας για την πρόληψη κακόβουλης χρήσης της αλλά αυτό δεν θα εμποδίσει για πολύ τους πιο έμπειρους χρήστες να κάνουν πράγματα που πιθανότατα δεν θα έπρεπε.

Δείτε την παρακάτω εικόνα για να καταλάβετε καλύτερα. Η εφαρμογή AI είναι σε θέση να πάρει το τμήμα που έχετε επιλέξει να κρατήσετε και το τοποθετήσει σε ένα φόντο που να ταιριάζει στη σκηνή. Προφανώς, η εφαρμογή αντικατάστασης AI δεν είναι άψογη και είναι εμφανές ότι έκοψε τη γυναίκα από μια εικόνα και την τοποθέτησε σε άλλη.

Η τεχνητή νοημοσύνη εξακολουθεί να είναι ως επί το πλείστον απλώς μια λέξη-κλειδί που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τυχόν εξελίξεις που βλέπουμε στην πληροφορική αυτή τη στιγμή. Αλλά αυτό δεν αποκλείει την πρόοδο που παρατηρείται από πολλούς κατασκευαστές εφαρμογών σε όλο τον κόσμο ή τις ανησυχίες σχετικά με την απειλή της τεχνητής νοημοσύνης για την ανθρωπότητα.

 

Scroll to Top