Έρχεται το τέλος της κοινής χρήσης κωδικού και στο Disney Plus – Όλα όσα γνωρίζουμε

Disney Plus

Οι μέρες που οι φίλοι έδιναν και έπαιρναν έναν κωδικό πρόσβασης στο Disney Plus για να παρακολουθήσουν τις σειρές και τις ταινίες που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα φαίνεται να φτάνουν στο τέλος τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, σε συνέντευξή του στο CNBC, δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει «την πρώτη πραγματική “επιδρομή” για την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης τον Ιούνιο».

Η Disney έχει ήδη κανόνες σχετικά με την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης, οι οποίοι τέθηκαν αρχικά σε ισχύ για τους νέους συνδρομητές στις 25 Ιανουαρίου και για τα υπάρχοντα μέλη στις 14 Μαρτίου. Αυτοί οι κανόνες καθιστούν πιο δύσκολο για τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους από πολλές τοποθεσίες, κάτι που αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα.

Ο περιορισμός της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης θα εφαρμοστεί αρχικά σε «λίγες μόνο χώρες σε λίγες αγορές». Ο Iger δεν ανέφερε ποιες χώρες θα δουν τη νέα επιλογή κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης, αλλά είπε ότι θα επεκταθεί σε όλους τους συνδρομητές μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Όταν ξεκινήσουν οι νέες αλλαγές, αναμένεται η Disney να επιτρέπει στα μέλη της να προσθέτουν χρήστες εκτός του «νοικοκυριού» τους με επιπλέον χρέωση, αν και η εταιρεία δεν έχει πει πόσο θα είναι. Το Netflix χρεώνει επιπλέον 7,99 δολάρια για έναν επιπλέον θεατή εκτός του νοικοκυριού του κύριου χρήστη.

Η τιμή στο Disney θα είναι παρόμοια, αν θέλει η εταιρεία να παραμείνει ανταγωνιστική. Η Disney θα μπορούσε ακόμη και να προσπαθήσει να προσφέρει χαμηλότερη τιμή από το Netflix, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για να μάθουμε με βεβαιότητα.

Disney Plus

Αυτή η μεγάλη αλλαγή έρχεται λίγο μετά τη συγχώνευση των Disney Plus και Hulu. Είναι σαφές ότι η Disney Plus θέλει να βγάλει χρήματα από την υπηρεσία streaming. Ο συνδυασμός του περιεχομένου από δύο υπηρεσίες σε μία εφαρμογή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει αυτό. Το να κάνει περισσότερους χρήστες να πληρώνουν για τους δικούς τους λογαριασμούς είναι ένας άλλος τρόπος που έχει δείξει επιτυχία για το Netflix και θα μπορούσε να λειτουργήσει και για την Disney.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το Disney Plus θα προστεθεί στις άλλες streaming υπηρεσίες που θέλουν να πατάξουν την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης. Δεν ξέρουμε πόσο θα κοστίσει ή πώς ακριβώς θα λειτουργήσει, αλλά είναι γεγονός.

Scroll to Top