Γιατί τα Windows δεν αναγνωρίζουν τον εκτυπωτή σας; Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα 

εκτυπωτής

Κάποια στιγμή της ζωής μας, όλοι μας έχουμε αντιμετωπίσει προβλήματα με έναν εκτυπωτή. Είτε δεν τυπώνει, είτε δεν δέχεται τις εντολές είτε η συσκευή δεν αναγνωρίζεται από τον υπολογιστή μας.

Λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων των τελευταίων ετών, η αγορά είναι γεμάτη από εξαιρετικούς εκτυπωτές για προσωπική χρήση, αλλά ακόμη και αυτά τα θαύματα υψηλής τεχνολογίας δεν είναι απαλλαγμένα από προβλήματα.

Τίποτα δεν είναι τόσο ενοχλητικό όσο η συνειδητοποίηση ότι το μελάνι σας χρειάζεται αντικατάσταση ακριβώς τη στιγμή που πρέπει να εκτυπώσετε κάτι σημαντικό. Ένα συνηθισμένο σφάλμα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι το ενοχλητικό αναδυόμενο παράθυρο «Ο εκτυπωτής σας είναι εκτός λειτουργίας» στα Windows, ενώ η συσκευή είναι συνδεδεμένη και λειτουργεί καθώς ανάβουν όλες οι φωτεινές λυχνίες της.

Ευτυχώς για όλους μας, η Microsoft αναγνωρίζει αυτό το ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα και διαθέτει αποτελεσματικές λύσεις. Έτσι, αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη σύνδεση του εκτυπωτή σας με τον υπολογιστή ή το laptop σας, ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει.

Διαγνώστε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας το Windows Get Help

Ο ταχύτερος και λιγότερο περίπλοκος τρόπος για να προσπαθήσετε να επιλύσετε τα προβλήματα συνδεσιμότητας του εκτυπωτή σας είναι να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή «Get Help» που συνοδεύει κάθε φορητό υπολογιστή και PC με Windows.

  • Ανοίξτε την Έναρξη κάνοντας κλικ στο εικονίδιο των Windows στη γραμμή εργασιών ή απλά πατώντας το ίδιο πλήκτρο στο πληκτρολόγιο.
  • Πληκτρολογείτε “Get Help” και εκκινήστε την εφαρμογή.
  • Στο πλαίσιο αναζήτησης, πληκτρολογήστε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, όπως «Printer offline».
  • Θα εμφανιστούν οι κατάλληλες προτάσεις αναζήτησης. Κάντε κλικ στην κατάλληλη επιλογή.
  • Μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο “Yes” (Ναι) για να ξεκινήσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Η εφαρμογή θα σας ζητήσει να εκτελέσετε μερικούς γρήγορους χειροκίνητους ελέγχους. Εάν ο εκτυπωτής σας εξακολουθεί να μην εμφανίζεται στη λίστα, κάντε κλικ στο “Όχι” όταν σας ζητηθεί. Τα Windows θα σαρώσουν τώρα βαθύτερα για το τι προκαλεί το πρόβλημα. Θα συνεχίσει να συνιστά μέτρα μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημά σας. Αυτό το ενσωματωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων είναι επίσης ένας φανταστικός τρόπος επιδιόρθωσης των πιο συνηθισμένων προβλημάτων των Windows 11.

Άλλοι τρόποι επίλυσης των προβλημάτων με τον εκτύπωση

Το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων, παρόλο που είναι εύχρηστο, δεν λύνει πάντα το πρόβλημα. Εάν ο εκτυπωτής σας λειτουργεί κανονικά μέσω ethernet, αξίζει να ελέγξετε τη σύνδεση Wi-Fi και να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί κανονικά και ότι ο εκτυπωτής και ο υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο. Συνιστούμε να επαναρυθμίσετε τις επιλογές δικτύου του εκτυπωτή σας.

Η Microsoft προτείνει επίσης να δοκιμάσετε να επαναφέρετε την υπηρεσία print spooler, μεταβαίνοντας στην επιλογή Έναρξη > Υπηρεσίες > Print Spooler, κάνοντας δεξί κλικ στην επιλογή και επιλέγοντας “Επανεκκίνηση”.

Εκτός από την επιδιόρθωση των ελλιπών drivers για συσκευές στα Windows, το τελευταίο βήμα στην προσπάθεια επιδιόρθωσης του εκτυπωτή σας είναι ένα σφάλμα εκτός σύνδεσης, το οποίο θα ήταν να καταργήσετε και να προσθέσετε ξανά τον εκτυπωτή σας στον υπολογιστή σας.

Μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  • Μεταβείτε στην Έναρξη > Ρυθμίσεις > Bluetooth & συσκευές > Εκτυπωτές και σαρωτές.
  • Βρείτε τον εκτυπωτή σας στη συγκεκριμένη λίστα συσκευών και κάντε κλικ στο “Κατάργηση”.
  • Κάντε κλικ στο “Ναι” για να επιβεβαιώσετε την ενέργεια.
  • Η επανεγκατάσταση του εκτυπωτή σας ακολουθεί παρόμοια προσέγγιση. Στην καρτέλα “Εκτυπωτές και σαρωτές”, κάντε κλικ στην επιλογή “Προσθήκη συσκευής” δίπλα στην ενότητα “Προσθήκη εκτυπωτή ή σαρωτή”.
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη και ο εκτυπωτής σας θα πρέπει τώρα να είναι συνδεδεμένος στον υπολογιστή σας.
Scroll to Top