Οι 5 τρομακτικές ενδείξεις που δείχνουν ότι ο Apple λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί

cybersecurity άνδρας smartphone ανησυχία iPhone

Αν δίνετε έστω και λίγη προσοχή, τότε δύσκολα θα σας διαφύγουν τα σημάδια που δείχνουν ότι ο λογαριασμός σας στην Apple έχει παραβιαστεί. Το πρόβλημα είναι ότι αν αγνοήσετε αυτά τα σημάδια, μπορεί να καταλήξετε να θέσετε σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα και τα δεδομένα σας με μεγάλο τρόπο, οπότε φροντίστε να αναλάβετε δράση αν υποψιάζεστε ότι κάτι συμβαίνει με τον λογαριασμό σας.

Παρακάτω θα βρείτε 5 συνηθισμένα σημάδια που δείχνουν ότι ο λογαριασμός σας στην Apple έχει παραβιαστεί. Αν σας συμβαίνουν αυτά, παραμείνετε ψύχραιμοι και αρχίστε να αλλάζετε όλους τους κωδικούς πρόσβασης και να τους αντικαθιστάτε με πολύπλοκους, κατά προτίμηση με αυτούς που έχουν δημιουργηθεί από έναν εξελιγμένο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Apple: Οι 5 ενδείξεις που δείχνουν ότι ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί

  • Παράξενες αγορές
  • Ο κόσμος λαμβάνει μηνύματα που δεν στείλατε εσείς
  • Διαγράφονται στοιχεία από τις συσκευές σας
  • Ο κωδικός πρόσβασής σας σταματά να λειτουργεί

Παράξενες αγορές

Λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αποδείξεις για παράξενες αγορές που ξέρετε απολύτως ότι δεν κάνατε; Αυτές οι αγορές μπορεί να αφορούν εφαρμογές ή πραγματικά προϊόντα σε ιστότοπους που επισκέπτεστε συχνά και συνδέονται με κωδικούς πρόσβασης. Μην τις αγνοείτε. Ψάξτε το βαθύτερα – αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι κάποιος έχει αποκτήσει τους κωδικούς πρόσβασης, το Apple ID και τις πληροφορίες της πιστωτικής σας κάρτας.

Ο κόσμος λαμβάνει μηνύματα που δεν στείλατε εσείς

Όταν ένα άτομο σας τηλεφωνεί για να σας πει ότι έλαβε ένα περίεργο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο όνομά σας, αυτό είναι ένα αρκετά σίγουρο σημάδι ότι ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί. Ο χάκερ μπορεί να ψαρεύει τις επαφές σας για να δει αν θα τσιμπήσουν το δόλωμα και θα κάνουν κλικ σε συνδέσμους που θα τους επιτρέψουν να χακαριστούν κι αυτοί.

Διαγράφονται στοιχεία από τις συσκευές σας

Η παραβίαση μπορεί να σας φανεί σαν ένας λογαριασμός-φάντασμα να έχει καταλάβει το λογαριασμό σας και να επιδεικνύει μυστηριώδη συμπεριφορά. Μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να είναι ότι κάποιες από τις εφαρμογές ή τα μηνύματά σας έχουν διαγραφεί – και δεν τα διαγράψατε εσείς οι ίδιοι. Αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι συμβαίνει. Αλλά μόλις το καταλάβετε, μην το αγνοήσετε.

Ο κωδικός πρόσβασής σας σταματά να λειτουργεί

Ξυπνάτε μια μέρα, πηγαίνετε να αποκτήσετε πρόσβαση στη συσκευή σας και ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιούσατε για αιώνες ξαφνικά δεν λειτουργεί. Τι συμβαίνει; Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο λογαριασμός σας στην Apple να έχει παραβιαστεί και ο κωδικός πρόσβασής σας να έχει διαγραφεί για να μην έχετε πρόσβαση στη συσκευή σας. Αλλάξτε αμέσως τον κωδικό πρόσβασης του Apple ID σας.

Έχετε κλειδωθεί έξω από το λογαριασμό σας

Ο απόλυτος τεχνολογικός εφιάλτης. Όχι μόνο έχουν αλλάξει τους κωδικούς σας, αλλά ένας χάκερ σας έχει κλειδώσει έξω από το λογαριασμό σας. Δεν υπάρχει τρόπος να το χειριστείτε μόνοι σας, οπότε ένα από τα πρώτα σας βήματα θα πρέπει να είναι να μεταβείτε στο iforgot.apple.com και να ξεκινήσετε την αποκατάσταση λογαριασμού, ώστε να ανακτήσετε την πρόσβαση στο λογαριασμό σας μετά την τυπική περίοδο αναμονής για την αποκατάσταση λογαριασμού.

Scroll to Top