Πώς να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone σας; Οι 2 ρυθμίσεις που πρέπει να απενεργοποιήσετε 

iPhone μπαταρία

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να τελειώνει συνεχώς η μπαταρία του iPhone σας. Ειδικά τώρα το Καλοκαίρι, όταν θα ταξιδεύετε, το τηλέφωνό σας είναι η σανίδα σωτηρίας σας και ποτέ δεν ξέρετε πότε θα έχετε την ευκαιρία να το φορτίσετε.

Αν δεν έχετε πρόχειρο κάποιο powerbank, θα πρέπει να φροντίσετε να μην ξεμείνει το iPhone σας από ενέργεια ενώ βρίσκεστε στο δρόμο. Ευτυχώς, έχετε κάποιες επιλογές στο iOS 17.4 για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε ορισμένες ρυθμίσεις που επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας τη “βελτιστοποιημένη φόρτιση“, μπορείτε να αποφύγετε την υπερθέρμανση του iPhone σας.

Με το μενού “Υγεία μπαταρίας”, μπορείτε να ελέγξετε όχι μόνο το ποσοστό υγείας της μπαταρίας σας (το 80% ή περισσότερο θεωρείται καλό), αλλά και ένα νέο μενού που δείχνει πόσες φορές έχετε ανακυκλώσει την μπαταρία σας και αν η μπαταρία σας είναι “κανονική” ή όχι.

Μαζί με αυτές τις βέλτιστες πρακτικές για την μπαταρία iPhone, υπάρχουν και άλλες συμβουλές εξοικονόμησης μπαταρίας για τα iOS 16 και iOS 17, οι οποίες είναι λιγότερο προφανείς και μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την μπαταρία του iPhone σας ζωντανή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Παρακάτω θα δείτε τα δύο χαρακτηριστικά που επιβαρύνουν την μπαταρία του iPhone σας σε διαφορετικό βαθμό και πώς μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε για να βοηθήσετε στη διατήρηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

iPhone: Οι 2 ρυθμίσεις που πρέπει να απενεργοποιήσετε για να «σώσετε» την μπαταρία σας

  • Αφαιρέστε τα widgets από την οθόνη κλειδώματος
  • Απενεργοποιήστε την ανατροφοδότηση απτικού πληκτρολογίου

Αφαιρέστε τα widgets από την οθόνη κλειδώματος

Όλα τα widgets στην οθόνη κλειδώματος αναγκάζουν τις εφαρμογές σας να εκτελούνται αυτόματα στο παρασκήνιο, αντλώντας συνεχώς δεδομένα για την ενημέρωση των πληροφοριών που εμφανίζουν τα widgets, όπως τα αθλητικά αποτελέσματα ή τον καιρό. Επειδή αυτές οι εφαρμογές εκτελούνται συνεχώς στο παρασκήνιο λόγω των widgets σας, αυτό σημαίνει ότι καταναλώνουν συνεχώς ενέργεια.

Αν θέλετε να βοηθήσετε στη διατήρηση λίγης μπαταρίας στο iOS 17, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι απλώς να αποφύγετε τα widgets στην οθόνη κλειδώματος (και στην αρχική οθόνη). Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αλλάξετε σε άλλο προφίλ οθόνης κλειδώματος: Πατήστε το δάχτυλό σας προς τα κάτω στην υπάρχουσα οθόνη κλειδώματος και, στη συνέχεια, σύρετε το δάχτυλό σας για να επιλέξετε ένα προφίλ που δεν έχει widgets.

Αν θέλετε απλώς να αφαιρέσετε τα widget από την υπάρχουσα οθόνη κλειδώματος, πατήστε το δάχτυλο προς τα κάτω στην οθόνη κλειδώματος, πατήστε Προσαρμογή, επιλέξτε την επιλογή Οθόνη κλειδώματος, πατήστε στο πλαίσιο widget και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί “-” σε κάθε widget για να τα αφαιρέσετε.

iPhone μπαταρία widgets

Απενεργοποιήστε την ανατροφοδότηση απτικού πληκτρολογίου

Παραδόξως, το πληκτρολόγιο στο iPhone δεν είχε ποτέ τη δυνατότητα να δονείται καθώς πληκτρολογείτε. Μια προσθήκη, που ονομάζεται “απτική ανάδραση”, προστέθηκε στα iPhone με το iOS 16. Αντί να ακούτε απλώς ήχους κλικ-κλακ, η απτική ανάδραση δίνει σε κάθε πλήκτρο μια δόνηση, παρέχοντας μια πιο καθηλωτική εμπειρία καθώς πληκτρολογείτε. Σύμφωνα με την Apple, το ίδιο ακριβώς χαρακτηριστικό μπορεί επίσης να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Σύμφωνα με αυτή τη σελίδα υποστήριξης της Apple σχετικά με το πληκτρολόγιο, η απτική ανάδραση “ενδέχεται να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone σας”. Δεν δίνονται λεπτομέρειες σχετικά με το πόση διάρκεια ζωής της μπαταρίας απορροφά η λειτουργία του πληκτρολογίου, αλλά αν θέλετε να εξοικονομήσετε μπαταρία, είναι καλύτερο να κρατήσετε αυτή τη λειτουργία απενεργοποιημένη.

Ευτυχώς, δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Αν το έχετε ενεργοποιήσει εσείς, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ήχοι και απτικά > Ανατροφοδότηση πληκτρολογίου και απενεργοποιήστε την απτική ανατροφοδότηση για να απενεργοποιήσετε την απτική ανατροφοδότηση για το πληκτρολόγιό σας.

iPhone μπαταρία πληκτρολογιο

Scroll to Top