Πώς να σώσετε την μπαταρία του iPhone σας; – Εύκολα hacks από πρώην εργαζόμενο της Apple

iPhone

Ένας πρώην υπάλληλος της Apple αποκάλυψε μερικά hacks που θα σας βοηθήσουν να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone σας. Μερικά από αυτά μπορεί να σας εκπλήξουν.

«Θέλετε να εξοικονομήσετε μπαταρία στο iPhone σας; Σπάστε το iPhone σας» αναφέρει στην αρχή του βίντεο ο Tyler Morgan, (tiktok.com/@hitomidocameraroll), διευκρινίζοντας ότι αυτή η συμβουλή ισχύει μόνο για όσους πληρώνουν για AppleCare+.

Το πρόγραμμα της Apple δίνει το δικαίωμα στους κατόχους iPhone για φθηνές ή δωρεάν επισκευές, όπως εξηγεί ο Tyler Morgan που έχει περισσότερους από 1,3 εκατ. followers στο TikTok. Επίσης μπορεί να προσφέρει δωρεάν αντικατάσταση της μπαταρίας, αν το τηλέφωνό σας έχει χαλάσει.

Εύκολα hacks για να σώσετε την μπαταρία του iPhone σας

Ευτυχώς, υπάρχουν και κάποιες λιγότερο ριψοκίνδυνες συμβουλές για το πώς να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Αν το iPhone σας έχει αρχίσει να ξεφορτίζει πιο γρήγορα από όσο θα θέλατε, υπάρχουν κάποιοι εύκολοι τρόποι για να το διορθώσετε, σύμφωνα με τον πρώην υπάλληλο της Apple.

Πρώτα απ’ όλα, απενεργοποιήστε το Wi-Fi, το Bluetooth, όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Αυτό θα σταματήσει το τηλέφωνό σας να ψάχνει συνεχώς για νέα δίκτυα ή συσκευές για να συνδεθεί.

Η επόμενη συμβουλή του μπορεί να σας εκπλήξει και να αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για πάντα. Αποφύγετε να φορτίζετε το τηλέφωνό σας αν δεν το χρειάζεται.

Αν πέσετε για ύπνο και το iPhone σας έχει ακόμα ένα ικανοποιητικό επίπεδο μπαταρίας, ο Tyler συνιστά να μην το αφήσετε να φορτίζει όλη την νύχτα. Αυτό συμβαίνει επειδή η φόρτιση του τηλεφώνου σας στο 100% μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα – κρατήστε το στο 80% το πολύ.

Στην πραγματικότητα, τα μοντέλα iPhone 15 διαθέτουν μια λειτουργία για τον περιορισμό του ποσοστού στο οποίο θα φορτίσει το smartphone. Στις «Ρυθμίσεις», μεταβείτε στην ενότητα «Υγεία και φόρτιση μπαταρίας», «Βελτιστοποίηση φόρτισης» και μπορείτε να επιλέξετε είτε «Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας» και «Όριο 80%».

Προφανώς, αν έχετε ένα παλαιότερο μοντέλο iPhone χωρίς αυτή τη λειτουργία, μπορείτε απλώς να το παρακολουθείτε καθώς φορτίζει.

Η πλήρης φόρτιση είναι καλή να γίνεται μια στο τόσο, ειδικά αν πρόκειται να μείνετε χωρίς ρεύμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, απλά αποφύγετε να το κάνετε καθημερινά. Επίσης, η προφανής λύση της απενεργοποίησης του iPhone για εξοικονόμηση μπαταρίας αποδεικνύεται ότι δεν είναι τόσο χρήσιμη.

«Δεν έχουν σχεδιαστεί για να είναι απενεργοποιημένα για μεγάλα χρονικά διαστήματα», συμβουλεύει ο Tyler.

Ο πρώην εργαζόμενος της Apple αποκαλύπτει επίσης ότι, παρά τις φήμες, η απενεργοποίηση των εφαρμογών που τρέχουν στο background, δεν θα βοηθάει με την εξοικονόμηση ενέργειας. Είναι περισσότερο σαν ένα ιστορικό αναζήτησης στο διαδίκτυο των εφαρμογών που χρησιμοποιήσατε πρόσφατα.

Η απενεργοποίηση της «Ανανέωσης εφαρμογών στο παρασκήνιο» (Background App Refresh), ωστόσο, μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε βελτίωση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας.

 

@hitomidocameraroll What battery tips do you usually default to? Low power mode doesn’t count everyone uses that. #iphone #iphonebattery #battery #iphonetips #iphonetricks #tech #apple #techtok #tipsandtricks ♬ Animal’s daily life. Daily songs in a slightly blurred atmosphere – Sumochi

Scroll to Top