Πώς να κάνετε την μπαταρία σας να διαρκεί περισσότερο – 8 ρυθμίσεις και 3 συμβουλές από την Google

Smartphone κινητό φόρτιση

Αν έχετε τηλέφωνο Android, τότε υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Η Google αποκάλυψε οκτώ ρυθμίσεις που πρέπει να ελέγξετε για να «χρησιμοποιείτε λιγότερη μπαταρία».

Η επίδραση που θα έχουν στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας θα ποικίλλει ανάλογα με το μοντέλο του τηλεφώνου σας, καθώς και την χρήση που κάνετε. Είναι ωστόσο μια καλή αρχή για να μειώσετε την καταπόνηση της μπαταρίας σας.

Αυτό όχι μόνο θα κάνει τη μπαταρία του Android σας να διαρκεί περισσότερο, αλλά θα προστατέψει την υγεία της μπαταρίας, για να αντέξει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. «Μπορείτε να κάνετε διάφορες ενέργειες για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σας και να κάνετε μια φόρτιση να διαρκεί περισσότερο», δήλωσε η Google.

Οι 8 ρυθμίσεις για να διαρκεί περισσότερο η μπαταρία σας

 • Κάντε την οθόνη σας να σβήσει πιο σύντομα.
 • Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης.
 • Ρυθμίστε τη φωτεινότητα να αλλάζει αυτόματα.
 • Απενεργοποιήστε τους ήχους ή τις δονήσεις του πληκτρολογίου.
 • Περιορίστε τις εφαρμογές με υψηλή χρήση μπαταρίας.
 • Ενεργοποιήστε την προσαρμοστική μπαταρία.
 • Διαγράψτε αχρησιμοποίητους λογαριασμούς.
 • Ενεργοποιήστε το σκοτεινό θέμα.

Οι ρυθμίσεις αυτές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο του Android τηλεφώνου σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει πού βρίσκονται στην συσκευή σας.

Android smartphone μπαταρία φόρτιση
πηγή: freepik.com

Τρεις συμβουλές για μία καλύτερη μπαταρία

Υπάρχουν τρεις ακόμη τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε την μπαταρία σας. Όσο καλύτερη είναι η υγεία της, τόσο καλύτερη θα είναι η φόρτισή της με την πάροδο του χρόνου. Αυτό είναι σημαντικό αν σκοπεύετε να κρατήσετε το smartphone σας για μερικά χρόνια.

 • Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον προσαρμογέα ρεύματος που συνοδεύει το τηλέφωνό σας – ή τουλάχιστον φορτιστές από αξιόπιστες μάρκες που παρέχουν παρόμοια επίπεδα ισχύος.
 • Δεύτερον, φροντίστε να διατηρείτε το Android σας δροσερό. 
 • Τρίτον, η Google συνιστά φόρτιση «όσο πολύ ή όσο λίγο χρειάζεται».

«Αποφύγετε καταστάσεις όπου το τηλέφωνό σας μπορεί να υπερθερμανθεί, ειδικά όταν η μπαταρία σας είναι πλήρως φορτισμένη. Η μπαταρία σας αδειάζει πολύ πιο γρήγορα όταν είναι ζεστή, ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείται. Αυτού του είδους η αποστράγγιση μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην μπαταρία σας» εξηγεί η Google.

«Δεν χρειάζεται να διδάσκετε στο τηλέφωνό σας τη χωρητικότητα της μπαταρίας σας πηγαίνοντας από την πλήρη φόρτιση στο μηδέν ή από το μηδέν στην πλήρη. Σας συνιστούμε να αδειάζετε περιστασιακά την μπαταρία σας σε ποσοστό κάτω του 10% και στη συνέχεια να τη φορτίζετε πλήρως κατά τη διάρκεια της νύχτας» συνιστά η Google.

Scroll to Top