Πώς να βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας φορτίζει όσο το δυνατόν γρηγορότερα – 3 συμβουλές

iPhone Μπαταρία

Το iPhone σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά αντικείμενα που διαθέτετε. Είναι το τηλέφωνo, η φωτογραφική μηχανή, ο χάρτης, το πορτοφόλι, η λίστα επαφών και πολλά άλλα. Η διατήρηση της μπαταρίας του είναι μια συνεχής ανησυχία.

Ωστόσο δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τον χρόνο να περιμένουν το iPhone τους να φορτίσει πλήρως και η μπαταρία να φτάσει στο 100%. Οπότε μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο να γνωρίζετε τις συμβουλές και τα κόλπα για να διασφαλίστε ότι το smartphone σας φορτίζει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Παρακάτω θα βρει μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσει να φορτίσετε το iPhone σας από το 0 στο 100% με αστραπιαίες ταχύτητες.

iPhone: 3 συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι το κινητό σας φορτίζει όσο το δυνατόν γρηγορότερα

  • Συνδέστε το iPhone σε βέλτιστη παροχή ρεύματος
  • Φορτίστε το iPhone σας με τον σωστό αντάπτορα και το κατάλληλο καλώδιο
  • Απενεργοποιήστε περιττές λειτουργίες και εφαρμογές κατά τη φόρτιση

iPhone

Συνδέστε το iPhone σε βέλτιστη παροχή ρεύματος

Το πιο πρόσφατο και σπουδαίο iPhone, το iPhone 15 Pro, φορτίζει με μέγιστη ταχύτητα 20 Watt (W). Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρείτε μια πρίζα που να μπορεί να παρέχει τουλάχιστον τόση ισχύ, αν θέλετε να φορτίζει το iPhone σας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Σχεδόν κάθε τυπική πρίζα θα κάνει τη δουλειά, αλλά πολλές άλλες πηγές ενέργειας δεν θα το κάνουν. Αν φορτίζετε εν κινήσει, η πρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος του αυτοκινήτου σας (η κυκλική θύρα του αναπτήρα) είναι επίσης ικανή να φορτίσει ένα iPhone σε κορυφαίες ταχύτητες με τον κατάλληλο αντάπτορα φόρτισης.

Το να γνωρίζετε ποιες πηγές ενέργειας θα φορτίσουν το iPhone σας με την υψηλότερη ταχύτητα είναι εξίσου σημαντικό με το να γνωρίζετε ποιες δεν θα το κάνουν. Για παράδειγμα, η θύρα USB του φορητού σας υπολογιστή είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα φορτίσει ένα iPhone με κορυφαίες ταχύτητες. Δεδομένου ότι έχουν σχεδιαστεί για την τροφοδοσία περιφερειακών συσκευών, όπως εξωτερικές μονάδες δίσκου, ποντίκια και πληκτρολόγια, η συντριπτική πλειοψηφία των θυρών USB σε επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές δεν θα φτάσει την κορυφαία ταχύτητα φόρτισης 20W. Ούτε και οι θύρες USB που μπορεί να βρείτε ενσωματωμένες στις πρίζες του σπιτιού σας, στους δημόσιους σταθμούς φόρτισης, στα αεροπλάνα και αλλού.

Φορτίστε το iPhone σας με τον σωστό αντάπτορα και το κατάλληλο καλώδιο

Μόλις βρείτε την κατάλληλη πηγή ρεύματος για να φορτίσετε το iPhone σας, δεν θα μπορέσετε να φορτίσετε τη συσκευή σας με πλήρη ισχύ 20W, αν δεν έχετε έναν συμβατό αντάπτορα φόρτισης και καλώδιο. Το γεγονός ότι μια πρίζα μπορεί να αποδώσει 20W ή περισσότερα δεν σημαίνει ότι οποιοσδήποτε παλιός αντάπτορας φόρτισης ή καλώδιο USB μπορεί να μεταφέρει αυτό το ρεύμα.

Για βέλτιστες ταχύτητες φόρτισης του iPhone, θα χρειαστείτε κάτι σαν τον προσαρμογέα ρεύματος USB-C 20W της Apple. Η εταιρεία δεν περιλαμβάνει πλέον τον αντάπτορα φόρτισης στη συσκευασία, οπότε θα πρέπει να το προμηθευτείτε ξεχωριστά. Άλλοι φορτιστές, όπως η σειρά Nano της Anker, είναι επίσης κατάλληλοι. Απλώς βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε έναν αντάπτορα που μπορεί να αποδώσει τουλάχιστον 20W.

Όσον αφορά τα καλώδια, αυτό που συνοδεύει το iPhone σας είναι η καλύτερη επιλογή. Εάν αγοράζετε καλώδιο τρίτου κατασκευαστή, πρέπει απλώς να βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο που θα επιλέξετε μπορεί να μεταφέρει ισχύ τουλάχιστον 20W. Όλες οι καλύτερες μάρκες καλωδίων USB-C για iPhone πληρούν εύκολα αυτή την απαίτηση. Αν θέλετε οπτική απόδειξη ότι το iPhone σας τροφοδοτείται με κορυφαία ισχύ, μπορείτε να προμηθευτείτε έναν μετρητή ισχύος USB-C ή ένα καλώδιο με ενσωματωμένο μετρητή ισχύος.

Αν και μπορεί να φαίνεται προφανές σε κάποιους, δεν θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε ασύρματο φορτιστή για να φορτίσετε το iPhone σας όταν η ταχύτητα αποτελεί προτεραιότητα. Το iPhone 15 Pro φορτίζει ασύρματα μέσω MagSafe με μέγιστη ταχύτητα 15W, η οποία είναι 5W πιο αργή από την ενσύρματη φόρτιση. Με άλλα λόγια, η κορυφαία ταχύτητα της ασύρματης φόρτισης είναι κατά 25% πιο αργή από ό,τι όταν συνδέετε το iPhone σας στη θύρα USB-C ή Lightning.

Απενεργοποιήστε περιττές λειτουργίες και εφαρμογές κατά τη φόρτιση

Ενώ το iPhone φορτίζει, εξακολουθεί να καταναλώνει ενέργεια για να συνεχίσει να λειτουργεί. Αν θέλετε να φορτίσετε τη συσκευή σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα, θα πρέπει να την απενεργοποιήσετε εντελώς πριν το κάνετε, ώστε να διασφαλίσετε ότι το τηλέφωνο δεν χρησιμοποιεί καθόλου από το ρεύμα που λαμβάνει. Ωστόσο, αν χρειάζεστε το iPhone να παραμείνει ενεργοποιημένο κατά τη φόρτιση, ώστε να μπορείτε να εξακολουθείτε να λαμβάνετε κλήσεις και ειδοποιήσεις, μπορείτε να κάνετε μερικά πράγματα για να το κάνετε πιο αποδοτικό στην κατανάλωση ενέργειας.

Πρώτον, κλείστε όλες τις ανοιχτές εφαρμογές σας. Επιπλέον, η ενεργοποίηση της λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της φόρτισης, αναγκάζοντας το iPhone σας να μειώνει τις δραστηριότητες στο παρασκήνιο μέχρι να απενεργοποιηθεί. Τέλος, μην χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας κατά τη φόρτιση, καθώς η ενεργοποίηση της οθόνης και η εκτέλεση εφαρμογών θα καταναλώσει επιπλέον ενέργεια, παρατείνοντας το χρόνο που χρειάζεται για να γεμίσει η μπαταρία.

Scroll to Top