Προσοχή: Η φράση 2 λέξεων που αποκαλύπτει μία ρομαντική απάτη – 5 ακόμη σημάδια ότι σας έχουν στοχεύει απατεώνες

Scam απάτη κινητό

Μια φράση δύο λέξεων αποτελεί τo Νο1 σημάδι ότι απατεώνες σας έχουν στοχεύσει για μία ρομαντική απάτη. Η αναγνώριση των σημάτων μιας απάτης είναι απαραίτητη για να αποτρέψετε έναν απατεώνα από το να κλέψει τα χρήματα που κερδίσατε με τόσο πολύ κόπο.

Οι απατεώνες θα χρησιμοποιήσουν κάθε δυνατή τακτική για να πάρουν αυτό που θέλουν από τα θύματά τους. Τίποτα δεν είναι εκτός ορίων. Ούτε καν η αγάπη.

Η φράση 2 λέξεων που αποκαλύπτει μία ρομαντική απάτη

Οι απατεώνες του κυβερνοχώρου συχνά εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους που αναζητούν σύντροφο σε διαδικτυακούς ιστότοπους γνωριμιών όπως το Tinder. Έτσι, αν συναντήσετε ένα μυστηριώδες προφίλ που βιάζεται να πει «Σ’ αγαπώ» πολύ σύντομα, τότε πρέπει να προσέξετε.

Είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα «κόκκινα» σημάδια όταν πρόκειται για απατεώνες. Ωστόσο υπάρχουν ακόμη πέντε σημάδια εκτός από το «Σ’ αγαπώ».

Τα 5 έξτρα σημάδια μία απάτης:

  • Μακρινός εραστής
  • Όχι σε βιντεοκλήσεις
  • Αθετημένες υποσχέσεις
  • Τέλειος σύντροφος
  • Οικονομικά προβλήματα

Μακρινός εραστής

Είναι απολύτως φυσιολογικό να συνομιλείτε online για μερικές ημέρες ή εβδομάδες πριν από το πρώτο ραντεβού. Αλλά δεν είναι φυσιολογικό να σας παρασύρουν για μήνες, ή ακόμα και χρόνια, με την υπόσχεση ότι τελικά θα συναντηθείτε πρόσωπο με πρόσωπο. Οι απατεώνες συχνά προσποιούνται ότι ζουν μακριά, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν την απάτη – επειδή σπάνια είναι αυτοί που λένε ότι είναι.

Όχι σε βιντεοκλήσεις

Οι απατεώνες που χρησιμοποιούν τις εφαρμογές γνωριμιών θα αποφύγουν επίσης τις βιντεοκλήσεις με κάθε κόστος. Το προφίλ τους θα έχει σκοπό να εξαπατήσει τους ανθρώπους και πιθανότατα θα περιλαμβάνει φωτογραφίες μοντέλων ή φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί από τις σελίδες κοινωνικών δικτύων αγνώστων. Μπορεί να συμφωνήσουν σε φωνητικές κλήσεις, αλλά κλήσεις μέσω FaceTime ή Skype θα αποκαλύψουν αμέσως το τέχνασμά τους.

Αθετημένες υποσχέσεις

Στον σημερινό τοπίο των ραντεβού, ένας πραγματικός άνθρωπος που ψάχνει την αγάπη δεν θα περιμένει μήνες για ένα ραντεβού πρόσωπο με πρόσωπο ή για να συνομιλήσει μαζί σας με μία βιντεοκλήση. Οπότε εναπόκειται στον απατεώνα να τον παρασύρει με δικαιολογίες και ψεύτικες υποσχέσεις για όσο περισσότερο μπορεί. Αν μια τέτοια τάση εμφανίζεται στη διαδικτυακή σας σχέση, κάντε ένα βήμα πίσω και αξιολογήστε.

Τέλειος σύντροφος

Αν ένας μυστηριώδης χρήστης μοιάζει σαν τον τέλειο σύντροφο για εσάς, τότε ίσως πρόκειται για απάτη. Οι απατεώνες μπορεί να αναβαθμίσουν τα προφίλ τους με φωτογραφίες που ταιριάζουν με τα συγκεκριμένα ενδιαφέροντά σας.

Οικονομικά προβλήματα

Κανένα αξιόλογο ερωτικό ενδιαφέρον δεν πρόκειται να σας μπλέξει στα οικονομικά του προβλήματα καν το πρώτο ραντεβού. Το να σας ζητούν οικονομική βοήθεια είναι ένα σημάδι ότι πρόκειται για ρομαντικές απάτες. Αφού αγκιστρωθούν στον στόχο τους, οι απατεώνες θα ζητήσουν πάντα χρήματα – ή ευαίσθητες πληροφορίες όπως τα οικονομικά σας στοιχεία. Μπορεί επίσης να ζητήσουν από τα θύματα να μεταφέρουν τα μετρητά τους (που είναι πιθανότατα κλεμμένα) σε νέους λογαριασμούς, καθιστώντας τα εν αγνοία τους συνεργούς σε ξέπλυμα χρήματος.

Scroll to Top