Τα 5 ξεκάθαρα σημάδια που δείχνουν ότι χάκερ έχουν αποκτήσει πρόσβαση στο iPhone σας, σύμφωνα με ειδικούς κυβερνοασφάλειας

security χάκερ

Αν υποψιάζεστε ότι το iPhone σας έχει παραβιαστεί, υπάρχουν μερικά σημάδια που σας ενημερώσουν για την αλήθεια σχετικά με την κατάσταση του τηλεφώνου σας. Μία παραβίαση στο iPhone δεν μπορεί να κρυφτεί, αν και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να γίνουν αντιληπτά τα σημάδια από έναν χρήστη που απλώς κάνει τη δουλειά του.

Ίσως οι φίλοι να είναι οι πρώτοι που θα σας ειδοποιήσουν για τα σημάδια (ναι, μπορεί να επηρεάσει τις επαφές σας), ή ίσως παρατηρείτε ύποπτη δραστηριότητα στη συσκευή σας και αναρωτιέστε αν ένα φάντασμα μπήκε στο σπίτι σας και άρχισε να παίζει με τη συσκευή σας.

Δυστυχώς, η παραβίαση δεν είναι αστείο θέμα. Μόλις υποψιαστείτε ότι έχει συμβεί, είναι σημαντικό να αλλάξετε τους κωδικούς σας και να λάβετε τα επόμενα μέτρα για να ασφαλίσετε το τηλέφωνό σας και να μετριάσετε τυχόν ζημιά που μπορεί να έχει ήδη γίνει, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής των στοιχείων της πιστωτικής σας κάρτας.

Παρακάτω θα βρείτε τα 5 ξεκάθαρα σημάδια ότι το iPhone σας έχει παραβιαστεί, σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Τα 5 ξεκάθαρα σημάδια που δείχνουν ότι χάκερ έχουν αποκτήσει πρόσβαση στο iPhone σας:

  • Έχετε αποκλειστεί εντελώς από τη συσκευή σας
  • Λήψη παράξενων εφαρμογών
  • Οι φίλοι σας λαμβάνουν μηνύματα που δεν έχετε στείλει εσείς
  • Το τηλέφωνό σας είναι πιο αργό από ποτέ
  • Μη εξουσιοδοτημένες αγορές

Έχετε αποκλειστεί εντελώς από τη συσκευή σας

Το πιο προφανές σημάδι ότι σας έχουν παραβιάσει είναι ότι έχετε αποκλειστεί εντελώς από τη συσκευή σας και δεν μπορείτε καν να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενό της. Αυτό συμβαίνει όταν ο χάκερ αναλαμβάνει πλήρως τον έλεγχο και αλλάζει τους κωδικούς πρόσβασης, ώστε ούτε εσείς να μην μπορείτε να μπείτε στο ίδιο σας το τηλέφωνο. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό να ρυθμίσετε το Face ID στο τηλέφωνό σας ως ένα επιπλέον πρόσθετο μέτρο ασφαλείας.

Λήψη παράξενων εφαρμογών

Εάν σκρολάρετε στο κινητό σας σας και παρατηρήσετε ότι έχουν ληφθεί ένα σωρό νέες εφαρμογές που δεν είχαν καμία σχέση με τη λήψη τους, είναι πιθανό να έχετε υποστεί πειρατεία. Διαγράψτε γρήγορα όλες τις ύποπτες εφαρμογές.

Οι φίλοι σας λαμβάνουν περίεργα μηνύματα που δεν έχετε στείλει εσείς

Σας έχουν ενημερώσει οι φίλοι και η οικογένειά σας ότι έχουν λάβει περίεργα μηνύματα και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εσάς; Αυτός είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι χάκερ προσπαθούν να διεισδύσουν στο δίκτυό σας και να καταλάβουν και άλλες συσκευές. Στέλνοντας στις επαφές σας μηνύματα, πολλά από τα οποία περιέχουν συνδέσμους προς ύποπτους ιστότοπους, μπορούν να συγκεντρώσουν περισσότερα θύματα.

Το τηλέφωνό σας είναι πιο αργό από ποτέ

Ένα αργό τηλέφωνο μπορεί να υποδεικνύει μερικά προβλήματα, όπως η έλλειψη αποθηκευτικού χώρου. Αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι το τηλέφωνό σας έχει παραβιαστεί. Καθώς ο χάκερ βασίζεται σε κακόβουλο λογισμικό για να σαρώσει τη συσκευή σας για δεδομένα που μπορεί να χρησιμοποιήσει (όπως πληροφορίες πιστωτικών καρτών), καταλαμβάνει επίσης την μπαταρία του τηλεφώνου και καταναλώνει πόρους. Αυτό οδηγεί σε επιβράδυνση του τρόπου λειτουργίας του τηλεφώνου σας.

Μη εξουσιοδοτημένες αγορές

Ένα από τα πιο τρομακτικά σημάδια παραβίασης του iPhone είναι ότι το Apple ID ή η συνδεδεμένη πιστωτική σας κάρτα μπορεί να εμφανίζει μικρές αγορές που δεν έχετε εξουσιοδοτήσει. Αντιμετωπίστε τις αμέσως. Μια τακτική που χρησιμοποιούν συχνά οι χάκερ είναι να χρεώνουν τις κάρτες σας με μικρές αγορές, ώστε να μην κινήσουν τις υποψίες σας. Δεν θα αργήσουν να χρεώσουν όμως πιο μεγάλα ποσά. Πρέπει να λάβετε μέτρα αμέσως.

Scroll to Top