«Το τέλος μιας εποχής» – Εταιρεία σταματάει την παραγωγή δημοφιλούς smartwatch έπειτα από 9 χρόνια

Fossil Smartwatch

Ένα κορυφαία fashion brand ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την παραγωγή των έξυπνων ρολογιών (smartwatch), προκαλώντας ένα σημαντικό πλήγμα στους fans της Google.

Το Wear OS της Google είναι ο κύριος αντίπαλος του παγκόσμιου ηγέτη, του Apple Watch. Η Fossil κατασκευάζει smartwatches με το λογισμικό της Google από το 2015 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην συγκεκριμένη αγορά.

Όμως η αμερικανική εταιρεία μόδας αποκάλυψε ότι εγκαταλείπει τα τεχνολογικά gadgets και πλέον θα εστιάζει στα παραδοσιακά ρολόγια.

Υπήρχαν φήμες σχετικά με το μέλλον της Fossil στον τομέα των smartwatch, καθώς η τελευταία κυκλοφορία προϊόντος της ήταν το μακρινό 2021 με το Gen 6.

Οι φήμες πολλαπλασιάστηκαν μετά την αισθητή απουσία της εταιρείας από τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο φέτος, όπου συνήθως παρουσιάζει τις τελευταίες συσκευές smartwatch. Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Fossil δήλωσε ότι η εταιρεία παραιτείται επειδή «το τοπίο των smartwatch έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια».

Οι χρήστες δεν εκπλήσσονται ιδιαίτερα από την είδηση, αλλά δήλωσαν ότι είναι το «τέλος μιας εποχής».

«Το Wear OS ίσως να μην υπήρχε ακόμα σήμερα αν δεν υπήρχε η Fossil. Υποστήριξαν ανυποχώρητα την πλατφόρμα, ακόμη και όταν η Google δεν ήταν σίγουρη για το τι έπρεπε να κάνει με αυτήν. Το τέλος μιας εποχής σίγουρα», έγραψε ένας χρήστης του X, πρώην Twitter.

«Καθώς το τοπίο των smartwatch έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, πήραμε τη στρατηγική απόφαση να εγκαταλείψουμε την αγορά των έξυπνων ρολογιών. Η Fossil ανακατευθύνει τους πόρους για να υποστηρίξει τη βασική μας δύναμη και τα βασικά τμήματα της επιχείρησής μας που συνεχίζουν να μας παρέχουν ισχυρές ευκαιρίες ανάπτυξης: τον σχεδιασμό και τη διανομή συναρπαστικών παραδοσιακών ρολογιών, κοσμημάτων και δερμάτινων ειδών με δικά μας καθώς και με αδειοδοτημένα εμπορικά σήματα» δήλωσε στο «The Verge» ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fossil, Jeff Boyer.

Τι σημαίνει αυτό για όσους έχουν smartwatch της Fossil;

Όποιος κατέχει σήμερα ένα smartwatch της Fossil μπορεί να ανησυχεί για το αν θα εξακολουθεί να λαμβάνει ενημερώσεις λογισμικού μετά την είδηση των αλλαγών στο προϊόν της εταιρείας.

Ευτυχώς, φαίνεται ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν. Σύμφωνα με το The Verge, ο Boyer δήλωσε ότι η Fossil θα συνεχίσει να παρέχει στις υπάρχουσες συσκευές Wear OS ενημερώσεις «για τα επόμενα χρόνια».

Scroll to Top